reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Hej Kochane :)
@Migdalove, ja mam oprócz brzucha, jeszcze biodra szerokie. Boję się co doktorek o mnie powie :O Do końca stycznia nie zwalniam z ćwiczeniami haha :D Szwagierka chodziła do niego w ciazy, to pamiętam, że też jej potrafił uwagę zwrócić. Ale moja lekarka była nie lepsza, bo jechała po mnie ostro jak przytylam w ciąży 15 kg.
@KatiNails ja mam rozejscie na 1,5 mojego palca, to tak będzie na jednego męskiego. To już za dużo dużo? :(
Ale zazdroszcze Ci wagi :)

Ja mam 162 cm i też uwielbiam się podwyższać butami :) Ja to bym mogła mieć 170 cm i nie mniej i nie więcej [emoji14]

A powiedzcie jak Wy liczycie dni cyklu, bo ja wcześniej liczyłam sobie tak, że od pierwszego dnia @ do kolejnego dnia @, czyli go wliczając, a to błąd. Dlatego potem okazało się, że mam nawet 27 dniowe cykle ;)

Słuchajcie ja czuję, że tu do końca roku na pewno zobaczymy dwie kreseczki, oby nie jedne :)

My jedziemy dziś obejrzeć mieszkanie, trzymajcie kciuki, żeby się udało, bo jak widzę jak ten mój dziwolag nie chce się wyprowadzać i ukradkiem nawet łzy wycieral, udawal, ze ma katar... to słabo mi się robi i sama dostaję niechęci :(
Kochana nie wiem jak to wygląda. Ja miałam przez tatę po sprawdzane czy mi się nie rozeszły. I u mnie się nie rozeszły wcale.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I dobrze, że zwraca na to uwagę, przecież to lekarz a nie jakiś tam pierwszy lepszy facet na mieście. :D Jak ja bym chciała wrócić do 2014r... Wtedy warzyłam jeszcze około 41kg... Ale jak tylko zaszłam w ciążę czyli na przełomie listopada-grudnia 2014 to do lutego 2015 przytyłam do 56kg pomimo ciągle takiego samego jedzenia... Ta ciąża coś zrobiła z moją gospodarką hormonalną i teraz trzeba to naprawiać. Obawiam się jak będzie wyglądała moja waga w ciąży, obym tak nie tyła ...
Dodam, że przed zajściem w ciążę miałam regularne cykle, tylko tyle że bardzo obfite miesiączki i cholernie bolesne, a to mogła być endometrioza.
Ja do listopada 2013 roku ważyłam 42 kg ;) a potem w górę, ale nigdy w życiu bym nie chciała wrócić do tak niskiej wagi :) te moje 49/50 kg na akurat :)

Ja do listopada 2013 roku ważyłam 42 kg ;) a potem w górę, ale nigdy w życiu bym nie chciała wrócić do tak niskiej wagi :) te moje 49/50 kg na akurat :)

Ja bym mogła jeszcze przybrać na wadzę ale tylko w dwóch przypadkach - przy ciąży albo budując rzeźbę. :D A ta rzeźba to też za mną chodzi, ale nie potrafię się zmotywować, dzisiaj jak obiad ze mnie zejdzie powoli to biorę się za ćwiczenia i muszę się naprawdę spiąć.

I dobrze, że zwraca na to uwagę, przecież to lekarz a nie jakiś tam pierwszy lepszy facet na mieście. :D Jak ja bym chciała wrócić do 2014r... Wtedy warzyłam jeszcze około 41kg... Ale jak tylko zaszłam w ciążę czyli na przełomie listopada-grudnia 2014 to do lutego 2015 przytyłam do 56kg pomimo ciągle takiego samego jedzenia... Ta ciąża coś zrobiła z moją gospodarką hormonalną i teraz trzeba to naprawiać. Obawiam się jak będzie wyglądała moja waga w ciąży, obym tak nie tyła ...
Dodam, że przed zajściem w ciążę miałam regularne cykle, tylko tyle że bardzo obfite miesiączki i cholernie bolesne, a to mogła być endometrioza.

Ja rozumiem jakbym miała w ogóle otyłośc, to niech mi powie, to się z nim zgodzę, ale jak waga w normie to tak trochę dziwnie usłyszeć od niego mi będzie coś na ten temat. Powiem mu, że ćwiczę 3 miesiąc i niech spada :p

Kochana nie wiem jak to wygląda. Ja miałam przez tatę po sprawdzane czy mi się nie rozeszły. I u mnie się nie rozeszły wcale.

Aha, to fajnie masz :) Najwyżej poproszę znajoma, ktora jest po fizjo, zeby przy najblizszej okazji mi spawdziła. Ja brzuch miałam raczej duży (a dziecko malenkie ;) ) i przestałam przed ciaza cwiczyc, w ciazy tak samo i mam to rozejście :/ Taką piłeczkę miałam 2 miesiace przed porodem :) Potem była jeszcze większa ;)
20160511_114429.jpg

Załączniki

• 20160511_114429.jpg
    20160511_114429.jpg
    229,4 KB · Wyświetleń: 63
Ja rozumiem jakbym miała w ogóle otyłośc, to niech mi powie, to się z nim zgodzę, ale jak waga w normie to tak trochę dziwnie usłyszeć od niego mi będzie coś na ten temat. Powiem mu, że ćwiczę 3 miesiąc i niech spada :p

Aha, to fajnie masz :) Najwyżej poproszę znajoma, ktora jest po fizjo, zeby przy najblizszej okazji mi spawdziła. Ja brzuch miałam raczej duży (a dziecko malenkie ;) ) i przestałam przed ciaza cwiczyc, w ciazy tak samo i mam to rozejście :/ Taką piłeczkę miałam 2 miesiace przed porodem :) Potem była jeszcze większa ;)
Zobacz załącznik 831895
Mi dokładnie przy padaniu mówi tak "z pani to taka gąska, tabletki to taki dodatek, proszę stosować się do diety i na pewno wszystko będzie w porządku". Ogólnie to dr Błaszczyk jest bardzo miły i taki trochę koleżeński, każdy przypadek jest inny, u mnie chodzi głównie o hormony, tarczycę i ważne jest to aby zwalczyć jeden z objawów jakim jest tzw otyłość brzuszna. Nie popadajmy w skrajności. :) U mnie to wyglądało tak jakby jeszcze bardziej chciał mnie przekonać do diety. Ja za prawdę się nie obrażam a tym bardziej ze strony lekarza, widzę jak wyglądam. :) A wyglądam tak:
Ja.JPG

:D

Załączniki

• Ja.JPG
    Ja.JPG
    64,9 KB · Wyświetleń: 296
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kalendarze dla dziadków na święta zamówione ! :)

Ahh ten odwieczny problem kobiet - waga :)
Ja przed ciążą nie miałam problemów z wagą, znaczy najpierw ważyłam tak akurat 55kg/165cm potem w 2014 zaczęłam nagle chudnąć i potrafiłam ważyć nawet 47kg. Zaszłam w ciążę i bardzo szybko zaczęłam tyć, już w 7 tygodniu miałam +3kg ! a skończyłam z +25kg
Obecnie ważę około 67-69 bo waga się ciągle waha między tymi kilogramami. i ni cholery nie mogę zgubić.

@adiika ja zawsze liczyłam od pierwszego dnia miesiączki do dnia przed następną miesiączką, kiedyś kiedyś miałam wręcz co do godziny nawet cykle 27 dniowe a potem zaczęło się szaleństwo :)

a taki brzuszek miałam na 2 dni przed porodem ( na 3 tygodnie/miesiąc przed terminem )

Kalendarze dla dziadków na święta zamówione ! :)

Ahh ten odwieczny problem kobiet - waga :)
Ja przed ciążą nie miałam problemów z wagą, znaczy najpierw ważyłam tak akurat 55kg/165cm potem w 2014 zaczęłam nagle chudnąć i potrafiłam ważyć nawet 47kg. Zaszłam w ciążę i bardzo szybko zaczęłam tyć, już w 7 tygodniu miałam +3kg ! a skończyłam z +25kg
Obecnie ważę około 67-69 bo waga się ciągle waha między tymi kilogramami. i ni cholery nie mogę zgubić.

@adiika ja zawsze liczyłam od pierwszego dnia miesiączki do dnia przed następną miesiączką, kiedyś kiedyś miałam wręcz co do godziny nawet cykle 27 dniowe a potem zaczęło się szaleństwo :)

a taki brzuszek miałam na 2 dni przed porodem ( na 3 tygodnie/miesiąc przed terminem )
Ja przed ciążą też miałam niemalże co do godziny tak samo okres. :D

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

To tak jak ja :) robisz testy owulacyjne ? Ja dziś już zrobiłam i słaba kreseczka jest. Z tym że ja biore CLO więc owu może być w każdej chwili wolę nie przegapić a wizyte mam w piątek

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Testów jeszcze w tym cyklu nie robię, bo owu mam raczej późno, skok ok. 18-21 dnia dopiero.
A co do wagi, to ja mam aktualnie 44kg przy 153cm i całe życie próbuję przytyć:( Miałam nadzieję że po ciąży mi coś zostanie i będzie łatwiej, ale chyba dziecko wyssało jeszcze więcej:( i dalej nie chce przestać;)

Ja do 20. roku życia ważyłam 47/48 kg przy wzroście 1,64. Mogłam jeść i jeść a i tak nie tyłam, nawet słyszałam opinie, że mam anoreksję. Dopiero jak skończyłam 20 lat zaczęła mi się kształtować sylwetka, przytyłam chyba z 6 kg. Teraz moja waga waha się między 54 a 57 kg. Mam bardzo chude ręce tak, że ciężko mi kupić jakąś bransoletkę czy zegarek. Biust też mały rozmiar 75B i wystające żebra ale za to biodra szerokie i uda masywne. Nogi to chyba mój największy kompleks, nawet ten mój mały biust zaakceptowałam:-) :)

reklama
Do góry