reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Ja planuję przestać brać tabletki koło sierpnia tak żeby dać organizmowi 2 miesiące na powrót "do normy" żebym zobaczyła jak to wygląda bez tabletek :)

@AniaS35 myśle że jakbym się oswoiła z myślą to bardzo bym się cieszyła z rodzeństwa dla córy :) ale powiem szczerze jeszcze nie jestem pewna na 100% dzisiaj jest 26dc a ja nawet nie wiem jak się mają. nikt mi nie zagwarantuje że ciąży nie ma bo może jest tylko bardzo młoda :) we wcześniejszej ciąży miałam cykle 35-39 dni

reklama
Prowadzcie obserwacje. Bedziecie wiedzieć kiedy owulacja wystąpiła. To, że cykl jest np. 28 dniowy czy 32 nie oznacza, że owu nastapila w 10, 14, 15 czy 16 dniu cyklu itp. bo to jest ruchome, zależne od czynników. Stała jest natomiast faza lutealna cyklu, po owulacji.
Warto znać swoje ciało.

@encirclede no to jeszcze.nic nie wiadomo wszystko jeszcze może się zdarzyć :-) aco do oswojenia myślę że nie zajeło by tobie to dużo czasu ;):)
Jak.tam dziewczynki na dziś jak samopoczucie bo u mnie lepiej no wczoraj wiecie jakoś nie lubię tego święta strasznie chodze zdolowana w tym dniu po prostu wracaja wszystkie wspomnienia i jakieś takie refleksje ....ehhhh:(:(
U mnie.8dc dopiero no ale coraz bliżej do owu więc jest sie z czego cieszyć o ile jeszcze ta owu bedzie o_O:D:)

Dzień dobry[emoji4]Ja dziś pierwszy dzien u małego Jasia[emoji4]
Śliczny jest[emoji5]
Pracuje jako opiekunka.
U mnie okropna pogoda[emoji47]
Ja wam powiem ze ja owulacje mam ok 13-15 dc.mój cykl trwa 27-29 dni.
Teraz 13 listopada idę do lekarza akurat będzie ok 9-10 dc i zobaczę co lekarz powie.
@encirclede czyli odetchnelas z ulgą czy troszkę choć troszeczkę ci smutno ze negatywny test?[emoji4]
My wczoraj nie chodziliśmy prawie wogole po cmentarzach bo dzieci na antybiotyku więc nie ciągnelismy ich.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej hej! Strasznie pochmurno jest, że w domu jest po prostu ciemno jakby wieczór był. Źle się czuję, jakoś mi niedobrze. Na szczęście z palca schodzi już opuchlizna i wraca do normalności. Zaraz zjem śniadanie to może te nudności miną. No i oczywiście kawka. ;) 21 dzień cyklu u mnie...

Hej hej! Strasznie pochmurno jest, że w domu jest po prostu ciemno jakby wieczór był. Źle się czuję, jakoś mi niedobrze. Na szczęście z palca schodzi już opuchlizna i wraca do normalności. Zaraz zjem śniadanie to może te nudności miną. No i oczywiście kawka. ;) 21 dzień cyklu u mnie...
A ilu dniowe masz cykle?a Ty się starasz już czy dopiero od 2018?przypomnij mi proszę jeśli mozesz[emoji4]u mnie bedzie dupka z tego napewno[emoji53]
Ajjj ale idzie się przyzwyczaić do tego[emoji6]

reklama
A ilu dniowe masz cykle?a Ty się starasz już czy dopiero od 2018?przypomnij mi proszę jeśli mozesz[emoji4]u mnie bedzie dupka z tego napewno[emoji53]
Ajjj ale idzie się przyzwyczaić do tego[emoji6]

Wcześniej nieregularne cykle, 40, 50 a nawet 80 dniowe. Przy kuracji OC 35 cykle 27 dniowe przez 3 miesiące, ten cykl jest pierwszy bez tabletek więc nie wiem jak to będzie wyglądało. Zmiana zniknęła niby ale ona może powstać przy owulacji i znowu pęcherzyk może nie pęknąć i wydłużyć cykl. A starać mieliśmy się w 2018 ale przełożone na drugą połowę 2019.

Do góry