reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Ja dziś miałam nockę z głowy, cały czas bolał mnie brzuch i dalej boli chociaż wzięłam no-spe , chwilami ból jak na@ a chwilami całkiem inny, jakiś dziwny ciężki do określenia jakby napiety, innych niepokojących objawów nie mam, martwię się czy wszystko ok z fasolką :( chociaż jak czytam w necie to prawie każdą na początku bolał brzuch ale i tak się martwię :(
Monia to chyba faktycznie tak jest... nie pamiętam już jak było w pietwszej ciąży, bo to ponad 7 lat temu, ale dzisiaj też mnie tak dziwnie pobolewa jak na @ :( dobrze, ze jutro wizyta, może lekarz troszeczke mnie uspokoji. Zastanawiam się, czy zobacze juz serduszko na usg. Jutro będzie 6t2dc. Oby coś było widać, bo inaczej padne ze stresu do.następnej wizyty ;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O hej kochana! A ostatnio zastanawiałam się gdzie zniknęłaś. Jak sie czujesz? Wszystko ok? :)

Nie bylo mnie na forum dosc dlugo, usunelam nawet konto. Sprawy osobiste dosc mocno mnie przygniotly emocjonalnie.:) z dzidzia wszystko okej rosnie w sile, 24.08 mialam usg genetyczne wszystko niby ok ale jeszcze jakies badanie krwimusialam zrobic. Wynik za tydzien. Brzdac ma 6.7 cm:)

Monia to chyba faktycznie tak jest... nie pamiętam już jak było w pietwszej ciąży, bo to ponad 7 lat temu, ale dzisiaj też mnie tak dziwnie pobolewa jak na @ :( dobrze, ze jutro wizyta, może lekarz troszeczke mnie uspokoji. Zastanawiam się, czy zobacze juz serduszko na usg. Jutro będzie 6t2dc. Oby coś było widać, bo inaczej padne ze stresu do.następnej wizyty ;)

Ja z pierwszej ciazy to tez kawal czasu bo 10 lat temu to pamietam ze pod koniec bralam no-spe bo mi sie brzuch napinal a poczatku nie pamietam :( ale teraz chwilke jakos mi lepiej jednak po tej nospie,ja juz nie wiem czy to w macicy czy jelita bo mam jakies smieszne wzdecia tez ale staram sie nie przemeczac dzis mam kanapowy dzien :)
Fajnie ,ze masz jutro wizyte,bede trzymac kciuki i koniecznie daj znac.
Ja mam dopiero za dwa tygodnie ponad to tez bedzie 6-7 tydzien to i tak szybko jak na usg w UK bo przewaznie robia dopiero kolo 12 tygodnia a to tylko dlatego ze Clomid bralam.
Trzymaj sie ;)

@monia36 ja też mam wzdęcia, to normalne.
Nospe brałam niemal cała poprzednią ciążę, właśnie ze względu na napinanie brzucha. Teraz czasem gdy za mocno mnie dół gniecie. A wiem, że będzie bardziej, trzeci miesiąc był najtrudniejszy.

Ja mam dzisiaj takie wzdecia że już powoli mam dość. Niby wiem, ze można espumissan, ale jakoś przed wizytą boje sie brać cokolwiek na własną rękę ;)

Hej,
Andżelika, witaj! Dobrze że się odezwałaś. Bardzo się cieszę że z dzidziusiem wszystko w porządku.

We wszystkich trzech ciazach na początku do około 3 miesiąca mnie bolał brzuch z powodu rozciagajacych się wiazadeł i rosnącej macicy. To raczej norma. W każdym razie jak coś niepokoi lekarz.

Hej :)

Migdalove przeprowadzasz sie już na stałe na Pomorze? :) Wyśle Ci wiadomość priv z nazwiskiem tej lekarki i kilkoma słowami i zdecydujesz czy będziesz do niej jeździć ;)
Wiesz już do jakiego gina będziesz tu chodzic?

Karotka rób test :) Synek cebulozerca hehehe :D Ja nie cierpię cebuli ale synkowi nie odmawiam, najwyżej kiedyś sam odrzuci. Niestety daję zły przykład :/

Mamunia super, że odpoczynek się udał :)

Daga kciuki za wizytę :) Teraz wolne to sobie wypoczniesz zasłużenie. W pracy niestety jesteś narażona na kontakty z różnymi drobnoustrojami :( Szefowa jeszcze nie wie o ciąży?

Andżelika dobrze, że ciąża się rozwija prawidłowo :) Masz jakieś przeczucia co do płci? :) Właśnie zauważyłam, że gdzieś zniknelas, mam nadzieję, że już wszystko gra.
A pierwsza z tego wątku to chyba Tita zaciazyla, ale gdzieś zaraz uciekła ;)

Witam nowe staraczki :)
I nie pamiętam co jeszcze miałam napisać..

Tak szczerze, to ja też byłam pewna, że tu chodzi o starania w 2018 roku jak mówi nazwa wątku i tak chyba na samym początku pisała założycielka, z tym, że też gdzieś zniknęła ale fajnie, że są tu już dziewczyny, które się starają, bo nie jest nudno, coś się ciągle dzieje - ach te emocje związane z wyczekiwaniem na pozytywny test :)

Tak się złożyło,że gdybyśmy się starali w tym miesiącu jak sobie kiedyś zamarzylam, to miałabym dzidziusia z terminem przypadającym w urodziny mojego taty. Ale ze względu na warunki mieszkalne poprzestane chyba tylko na marzeniu..

reklama
Hej :)

Migdalove przeprowadzasz sie już na stałe na Pomorze? :) Wyśle Ci wiadomość priv z nazwiskiem tej lekarki i kilkoma słowami i zdecydujesz czy będziesz do niej jeździć ;)
Wiesz już do jakiego gina będziesz tu chodzic?

Karotka rób test :) Synek cebulozerca hehehe :D Ja nie cierpię cebuli ale synkowi nie odmawiam, najwyżej kiedyś sam odrzuci. Niestety daję zły przykład :/

Mamunia super, że odpoczynek się udał :)

Daga kciuki za wizytę :) Teraz wolne to sobie wypoczniesz zasłużenie. W pracy niestety jesteś narażona na kontakty z różnymi drobnoustrojami :( Szefowa jeszcze nie wie o ciąży?

Andżelika dobrze, że ciąża się rozwija prawidłowo :) Masz jakieś przeczucia co do płci? :) Właśnie zauważyłam, że gdzieś zniknelas, mam nadzieję, że już wszystko gra.
A pierwsza z tego wątku to chyba Tita zaciazyla, ale gdzieś zaraz uciekła ;)

Witam nowe staraczki :)
I nie pamiętam co jeszcze miałam napisać..

Tak szczerze, to ja też byłam pewna, że tu chodzi o starania w 2018 roku jak mówi nazwa wątku i tak chyba na samym początku pisała założycielka, z tym, że też gdzieś zniknęła ale fajnie, że są tu już dziewczyny, które się starają, bo nie jest nudno, coś się ciągle dzieje - ach te emocje związane z wyczekiwaniem na pozytywny test :)

Tak się złożyło,że gdybyśmy się starali w tym miesiącu jak sobie kiedyś zamarzylam, to miałabym dzidziusia z terminem przypadającym w urodziny mojego taty. Ale ze względu na warunki mieszkalne poprzestane chyba tylko na marzeniu..
No teraz powiedzmy ze jest wszystko ok;) co do plci. Wydaje mi się że będzie dziewczynka, strasznie cera mi podupadla i nie mam zadnych zachcianek jak z Kubusiem w ciąży, no z wyjątkiem czegoś slonego, no i ta ciąża pod wzgledem samopoczucia jest calkowicie inna:) wiec bedzie Alicja;)

Do góry