reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
U mnie jest niestety konieczność, bo ten ząb może wyrządzić więcej krzywdy niż zrobienie zdjęcia rtg.
Usuwanie zębów w ciąży może grozić krwotokiem. Tym bardziej chirurgiczne. Jak nie ma innego wyjścia zrobią, ale jest to spore ryzyko. Po usunięciu jeszcze antybiotyki. Ja dwa z trzech które brałam nie mogłabym brać w ciąży. Całe szczęście to był 1cs i okazało się że w ciąży nie jestem

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

@Mamulkakubusia w takim razie trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porządku ❤
@wisienka94 lec na bete :)
Ja bylam dzisiaj u gina, 13 dc i niestety nic sie nie dzieje :( dostałam luteinę od 16 dc na wywołanie @ i zaczynam stymulacje z clo... :(
Przykro mi, ale przynajmniej wiesz co i jak. Dobrze, że lekarz zaczął działać i włączył clo od razu a nie obserwuje twoich cykli jeszcze przez kilka cykli :(.
Dziewczyny w którym dniu cyklu najlepiej iść na monitoring owulacji?
11-14 dc. Wszystko zależy jak długie masz cykle.
Usuwanie zębów w ciąży może grozić krwotokiem. Tym bardziej chirurgiczne. Jak nie ma innego wyjścia zrobią, ale jest to spore ryzyko. Po usunięciu jeszcze antybiotyki. Ja dwa z trzech które brałam nie mogłabym brać w ciąży. Całe szczęście to był 1cs i okazało się że w ciąży nie jestem

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Krwotoku raczej bym się nie bała, równie dobrze można go dostać np.podczas @. Prędzej i więcej szkody mogą wyrządzić antybiotyki. Zdjęcie rtg na wysokości twarzy w tak wczesnej ciąży jest bezpieczne a obowiązkiem ich jest zapytać czy jest pacjentka w ciąży, bo w ten sposób się zabezpieczają na wszelki wypadek. Ja byłam w podobnej sytuacji, tylko noga skręcona powiedziałam ze jestem przed okresem ale się staramy o dziecko i nie wiem czy nie jestem. Pani nałożyła mi dwa fartuchy i nakryła mnie prawie całą oprócz stopy.

Hejoo, zaczęłam mierzyć temperaturę w dzień w którym powinnam dostać @ co prawda minęlo dopiero 5 dni.. myślicie, że można coś z tego odczytać?

dqprj44jvvvhz460.png

I tak rozłożyła mnie choroba, gorączka, ledwo chodzę. ;( Nawet do kuchni dojść nie mogę... Więc nigdzie pojechać nie mogłam.

reklama
Do góry