reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

reklama
U mnie jest niestety konieczność, bo ten ząb może wyrządzić więcej krzywdy niż zrobienie zdjęcia rtg.
Usuwanie zębów w ciąży może grozić krwotokiem. Tym bardziej chirurgiczne. Jak nie ma innego wyjścia zrobią, ale jest to spore ryzyko. Po usunięciu jeszcze antybiotyki. Ja dwa z trzech które brałam nie mogłabym brać w ciąży. Całe szczęście to był 1cs i okazało się że w ciąży nie jestem

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

@Mamulkakubusia w takim razie trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porządku ❤
@wisienka94 lec na bete :)
Ja bylam dzisiaj u gina, 13 dc i niestety nic sie nie dzieje :( dostałam luteinę od 16 dc na wywołanie @ i zaczynam stymulacje z clo... :(
Przykro mi, ale przynajmniej wiesz co i jak. Dobrze, że lekarz zaczął działać i włączył clo od razu a nie obserwuje twoich cykli jeszcze przez kilka cykli :(.
Dziewczyny w którym dniu cyklu najlepiej iść na monitoring owulacji?
11-14 dc. Wszystko zależy jak długie masz cykle.
Usuwanie zębów w ciąży może grozić krwotokiem. Tym bardziej chirurgiczne. Jak nie ma innego wyjścia zrobią, ale jest to spore ryzyko. Po usunięciu jeszcze antybiotyki. Ja dwa z trzech które brałam nie mogłabym brać w ciąży. Całe szczęście to był 1cs i okazało się że w ciąży nie jestem

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Krwotoku raczej bym się nie bała, równie dobrze można go dostać np.podczas @. Prędzej i więcej szkody mogą wyrządzić antybiotyki. Zdjęcie rtg na wysokości twarzy w tak wczesnej ciąży jest bezpieczne a obowiązkiem ich jest zapytać czy jest pacjentka w ciąży, bo w ten sposób się zabezpieczają na wszelki wypadek. Ja byłam w podobnej sytuacji, tylko noga skręcona powiedziałam ze jestem przed okresem ale się staramy o dziecko i nie wiem czy nie jestem. Pani nałożyła mi dwa fartuchy i nakryła mnie prawie całą oprócz stopy.

Hejoo, zaczęłam mierzyć temperaturę w dzień w którym powinnam dostać @ co prawda minęlo dopiero 5 dni.. myślicie, że można coś z tego odczytać?

dqprj44jvvvhz460.png

I tak rozłożyła mnie choroba, gorączka, ledwo chodzę. ;( Nawet do kuchni dojść nie mogę... Więc nigdzie pojechać nie mogłam.

reklama
Do góry