reklama
Usuwanie zębów w ciąży może grozić krwotokiem. Tym bardziej chirurgiczne. Jak nie ma innego wyjścia zrobią, ale jest to spore ryzyko. Po usunięciu jeszcze antybiotyki. Ja dwa z trzech które brałam nie mogłabym brać w ciąży. Całe szczęście to był 1cs i okazało się że w ciąży nie jestemU mnie jest niestety konieczność, bo ten ząb może wyrządzić więcej krzywdy niż zrobienie zdjęcia rtg.
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Migdalove jeśli podejrzewasz, ze możesz być w ciąży to poczekaj z rtg
EklerkaDaria
Fanka BB :)
Przykro mi, ale przynajmniej wiesz co i jak. Dobrze, że lekarz zaczął działać i włączył clo od razu a nie obserwuje twoich cykli jeszcze przez kilka cykli .@Mamulkakubusia w takim razie trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porządku ❤
@wisienka94 lec na bete
Ja bylam dzisiaj u gina, 13 dc i niestety nic sie nie dzieje dostałam luteinę od 16 dc na wywołanie @ i zaczynam stymulacje z clo...
11-14 dc. Wszystko zależy jak długie masz cykle.Dziewczyny w którym dniu cyklu najlepiej iść na monitoring owulacji?
Krwotoku raczej bym się nie bała, równie dobrze można go dostać np.podczas @. Prędzej i więcej szkody mogą wyrządzić antybiotyki. Zdjęcie rtg na wysokości twarzy w tak wczesnej ciąży jest bezpieczne a obowiązkiem ich jest zapytać czy jest pacjentka w ciąży, bo w ten sposób się zabezpieczają na wszelki wypadek. Ja byłam w podobnej sytuacji, tylko noga skręcona powiedziałam ze jestem przed okresem ale się staramy o dziecko i nie wiem czy nie jestem. Pani nałożyła mi dwa fartuchy i nakryła mnie prawie całą oprócz stopy.Usuwanie zębów w ciąży może grozić krwotokiem. Tym bardziej chirurgiczne. Jak nie ma innego wyjścia zrobią, ale jest to spore ryzyko. Po usunięciu jeszcze antybiotyki. Ja dwa z trzech które brałam nie mogłabym brać w ciąży. Całe szczęście to był 1cs i okazało się że w ciąży nie jestem
Misza95
Moderator
@EklerkaDaria dziękuję za wsparcie :* a czy jest tu ktos komu udalo się z clo? lekarz zalecil mi narazie 1 tabletke dziennie od 2 dc przez 5 dni.
@EklerkaDaria podczas okresu też nie usuwają.. mi chirurg jak umawiał na wizytę to powiedział ze jakbym okres dostałam mam dzwonic i przekładać termin usunięcia zębów
1
174974
Gość
I tak rozłożyła mnie choroba, gorączka, ledwo chodzę. ;( Nawet do kuchni dojść nie mogę... Więc nigdzie pojechać nie mogłam.
reklama
Misza95
Moderator
Moze jednak skusisz sie na test? Ile dni do @?I tak rozłożyła mnie choroba, gorączka, ledwo chodzę. ;( Nawet do kuchni dojść nie mogę... Więc nigdzie pojechać nie mogłam.