reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Ahh bo ja myślałam, że ogólnie masz spore piersi i one Ci przeszkadzają na codzień w ćwiczeniach. Ale jak już teraz piszesz to żaden stanik nie pomoże, znam ten ból. Przed leczeniem tknąć nie mogłam piersi i najlepiej było mi w bezruchu, bo tak okropnie puchły i bolały.

Nie, ja z tych co raczej sportowy biust. Miseczka A. Teraz zakładam B, wcale luzu nie ma.
Jakim leczeniem? Myślałam że to oznaka ciąży, a teraz się zastanawiam czy to może faktycznie coś innego..

reklama
Nie, ja z tych co raczej sportowy biust. Miseczka A. Teraz zakładam B, wcale luzu nie ma.
Jakim leczeniem? Myślałam że to oznaka ciąży, a teraz się zastanawiam czy to może faktycznie coś innego..
Mi zaczynały puchnąć piersi od połowy cyklu, wina tarczycy. Odkąd biorę euthyrox mam spokój.
Dokładnie miałam za wysoki wynik prolaktyny, górna granica.

Dziękuję, skoro to nie byłaby ciąża to bede wiedziała w ktora stronę iść.
Jakieś dodatkowe objawy?
Moje uporczywe objawy, których już nie ma, albo są zniwelowane:
bardzo sucha skóra, ciągłe zmęczenie, rozdwajające się paznokcie, wypadające włosy, puchnięcie palców u rąk, zaparcia, brak owulacji a co za tym idzie nieregularne cykle od 40 do 80 dni, nerwowość, konkretne PMS (nie dało się ze mną wytrzymać), no i tzw otyłość brzuszna.
Zapomniałam dodać nadmiernego owłosienia, tlustej cery, trądziku

Oczywiście pomijając piersi, które robiły się wielkie, spuchniętę, nabrzmiałe i twarde. Ból był przeraźliwy aż paliły momentami. I tak od 14 dc do... nawet do 70dc...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A dziewczyny tak z innej beczki jakie polecacie witaminy dla kobiet starających się o dziecko?
Ja jeszcze dochodzę do siebie ale myślę już żeby do tej ciąży się przygotować... Macie jakieś rady? :)
Ja też po stracie. Zamówiłam od razu prenatal uno,bo dziewczyny na innym wątku polecały i ma podobno najlepszy zestaw witamin. Ja zamawiam. Online. Właśnie jestem po owu, 3cykl po zabiegu..

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też po stracie. Zamówiłam od razu prenatal uno,bo dziewczyny na innym wątku polecały i ma podobno najlepszy zestaw witamin. Ja zamawiam. Online. Właśnie jestem po owu, 3cykl po zabiegu..

Podobny skład do Femibionu 1. Aczkolwiek jak dla mnie lepszy skład ma Femibion, brakuje tylko imbiru moim zdaniem :) Pamiętam, że po jakimś prenatalu wymiotowałam strasznie, ale to chyba nie były te tabletki o których piszesz.
Porównanie:
Prenatal Uno:
upload_2018-1-31_18-39-51.png

Femibion 1:
upload_2018-1-31_18-40-40.png

Załączniki

• upload_2018-1-31_18-39-51.png
    upload_2018-1-31_18-39-51.png
    14,2 KB · Wyświetleń: 362
  • upload_2018-1-31_18-40-40.png
    upload_2018-1-31_18-40-40.png
    11,6 KB · Wyświetleń: 359
A ja znowu dostałam ciekawego maila. :)
Jak poprawić parametry nasienia?
Obecnie szacuje się, że około 16% par starających się o ciążę ma trudności z płodnością. Jeśli założy się, że połowa z tego to przyczyny ze strony męskiej, można powiedzieć, że około 8% mężczyzn ma problemy ze swoim nasieniem. Nie jest to jednak proste do zweryfikowania, jeśli pacjent nie podda się jakimkolwiek badaniom. Możliwe jest samodzielne ocenienie nasienia, ale w stopniu minimalnym. Prawidłowe nasienie powinno być mleczno-opalizujące. Jeśli jest przejrzyste, świadczy to o tym, że najprawdopodobniej w tym nasieniu nie ma plemników. Warto więc przyjrzeć się nasieniu, swojemu lub partnera, aby już na początku wiedzieć jak wartościowy jest ten materiał. W wielu przypadkach można zadbać o poprawę parametrów nasienia. W przypadku ogólnej populacji ludzi najważniejszy jest zdrowy tryb życia. Przede wszystkim istotny jest umiarkowany sport, czyli 6-10 godzin wysiłku fizycznego w tygodniu. Umiarkowane spożycie alkoholu, czyli w przypadku mężczyzn nie więcej niż 30 ml spirytusu dziennie w jakiejkolwiek postaci, może poprawić paramenty nasienia.
Suplementy diety praktycznie nie są stosowane przez mężczyzn, którzy nie zostali zdiagnozowani i nie wiadomo, czy mają problemy z płodnością. Należy pamiętać, że suplementów diety, które są podawane mężczyznom celem poprawienia parametrów nasienia, jest bardzo dużo. Wynika to z tego, że nie wiadomo jakie są najczęstsze przyczyny zaburzenia, więc dodaje się różne składniki, które mają poprawić jakość nasienia. Z tego powodu powinno się skonsultować z lekarzem.
Badania, które przeprowadzono na grupie zdrowych mężczyzn, którym badano nasienie co tydzień przez rok, wykazały że mają długie okresy w swoim życiu, kiedy parametry nasienia są zdecydowanie poniżej normy oraz okresy, gdy nasienie wykazuje lepsze niż ich przeciętne parametry. Jeśli więc pacjent stosuje suplementy diety i porównuje wyniki badań przed stosowaniem i po, często trafiają na ten lepszy okres i błędnie wnioskuje, że jest to związane z przyjmowanymi suplementami diety.
Na płodność mężczyzny ma wpływ również zbilansowana dieta i prawidłowa masa ciała. Najlepiej jest utrzymać BMI na poziomie 20-25, ponieważ zarówno mężczyźni otyli jak i bardzo szczupli mają zdecydowanie gorsze parametry nasienia. Badania wykazały, że u mężczyzn ze zbyt wysokim BMI występuje podwyższona fragmentacja DNA plemników.
Wszelkie używki mają negatywny wpływ na parametry nasienia. Zarówno palenie papierosów jak i narkotyki mogą znacząco zaburzyć ruchliwość plemników oraz uszkodzić materiał genetyczny w plemnikach. W przypadku dbania o znaczący wysiłek fizyczny nie powinno wspomagać się anabolikami, ponieważ jest to jedna z najczęstszych przyczyn obniżenia płodności u mężczyzn. Trzeba mieć świadomość, że w wielu tych przypadkach uszkodzenie spermatogenezy może być nieodwracalne. Należy pamiętać, że zaburzenia erekcji są jednym z pierwszych objawów chorób ogólnoustrojowych. Ludzie starsi w tej sytuacji, powinni jak najszybciej udać się do swojego lekarza rodzinnego. Natomiast, jeśli chodzi o ludzi młodych jest to związane właśnie ze stosowaniem anabolików, które obniżają poziom testosteronu i nie ma praktycznie możliwości uzyskania prawidłowej erekcji. U takich osób nie zadziała żaden środek z gruby leków na potencję.

Podobny skład do Femibionu 1. Aczkolwiek jak dla mnie lepszy skład ma Femibion, brakuje tylko imbiru moim zdaniem :) Pamiętam, że po jakimś prenatalu wymiotowałam strasznie, ale to chyba nie były te tabletki o których piszesz.
Porównanie:
Prenatal Uno:
Zobacz załącznik 837537

Femibion 1:
Zobacz załącznik 837538
No faktycznie dobrze femibion wypada :) jak byłam w ciąży to go brałam... Jak skończę drugie opakowanie prenatal uno, to zastanowię się nad nim.

reklama
No faktycznie dobrze femibion wypada :) jak byłam w ciąży to go brałam... Jak skończę drugie opakowanie prenatal uno, to zastanowię się nad nim.

Wiesz, ja nie mówię, że Prenatal Uno jest zły czy coś i nie namawiam do Femibionu, tylko tak przedstawiam różnicę, czasami warto coś porównać. :) Nie ma suplementu idealnego niestety. ;)

Do góry