Mamulkakubusia
Fanka BB :)
nie jeszcze nic nie bioreLekarz zawsze wskazany :-) A bierzesz juz progesteron ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie jeszcze nic nie bioreLekarz zawsze wskazany :-) A bierzesz juz progesteron ?
Dobrze ze test owu jest dodatni to znak że coś się dzieje zgodnie z planem. Jajniki pracuja.Mój prof gin mówi ze czy jest/ była owu najlepiej widać na usg. Jak mam 2 kreski to liczę jako owulacje ale przy tym sprawdzam temp ( czy był skok)i czy mam rozciągliwy przezroczysty sluz w dużym natężeniu. Masz to ?Ze owulacja jest tak?
Już doczytałam. To nie biorę jeszcze dupka i poczekam, może coś mnie zacznie kłuć. Dzień czy dwa w tą czy w tą nie zrobią różnicy. Dziekuje ci
Po poronieniu powinnaś koniecznie brać progesteron. Najlepiej skonsultować to z lekarzem. A to ze brzuch boli to normalna sprawa, śluz który masz to z niego tworzy się tzw.czop śluzowy. Ale jeśli cię martwią te bule, leć do lekarza i nie czekaj.z moich obliczeń 4+2 dni
jeszcze u lekarza nie byłam ale chyba pójdę i to w tym tygodniu jeszcze..
dziwnie mnie boli podbrzusze i martwi mnie to bo raz już poronilam
Pewnie lekarz da Ci progesteron. Asekuracyjne. Idź do lekarza dla spokoju ducha :-) A poronienie wiadomo dlaczego się przytrafilo ?nie jeszcze nic nie biore
nie właśnie nie wiadomoPewnie lekarz da Ci progesteron. Asekuracyjne. Idź do lekarza dla spokoju ducha :-) A poronienie wiadomo dlaczego się przytrafilo ?
Temp. nie mierze, śluzu na razie mało i jajniki cicho siedzą Jeśli mi się uda to pójdę jeszcze gdzieś na usg. Jak test jest pozytywny to kiedy powinno być pęknięcie?Dobrze ze test owu jest dodatni to znak że coś się dzieje zgodnie z planem. Jajniki pracuja.Mój prof gin mówi ze czy jest/ była owu najlepiej widać na usg. Jak mam 2 kreski to liczę jako owulacje ale przy tym sprawdzam temp ( czy był skok)i czy mam rozciągliwy przezroczysty sluz w dużym natężeniu. Masz to ?
Kurcze w moim przypadku jak są 2 kreski to mam mega sluz i czuje jajniki. Biorę ovitrelle i po tym na bank pęka. W ciągu kilku godz od podania zastrzyku. Nie ma innej opcji chyba że ktoś ma LUF( Niepekajacy pecherzyk) zrób usg dla pewności czy peklo. Przy takim rozmiarze pecherzyka i po zastrzyku pęka w prawie 100 %. Niektóre kobiety czują uklucie. Niektóre nic. Ja akurat zawsze czuje. Przed iui miałam spory pęcherzyk,ovitrelle a dobę po inseminacje i juz był pękniety pęcherzyk.Temp. nie mierze, śluzu na razie mało i jajniki cicho siedzą Jeśli mi się uda to pójdę jeszcze gdzieś na usg. Jak test jest pozytywny to kiedy powinno być pęknięcie?
Upominaj się o progesteron. Mój gin zawsze przepisuje mi po owulacji duphaston lub luteine na wypadek gdybym jednak zaszła w ciążę. Nie zaszkodzi a podtrzymuje ciążę. Ja mam jeszcze niski poziom progesteronu to może też powoduje reakcje u gin.nie jeszcze nic nie biore
Ja zastrzyk miałam w piątek we czwartek pęcherzyk był 21mm. Jednak nie pękł do dzisiaj, choć mówiła doktor ze chyba pęka bo jest nieregularny. W poprzednim cyklu tez czułam jak pękał i bolały trochę jajniki a tym razem jakoś spokojnie jest. Ale w poprzednim cyklu wzięłam 2x1clo i mialam expresowe pecherzyki. W 12dc podany ovitrelle i wtedy pękł.Kurcze w moim przypadku jak są 2 kreski to mam mega sluz i czuje jajniki. Biorę ovitrelle i po tym na bank pęka. W ciągu kilku godz od podania zastrzyku. Nie ma innej opcji chyba że ktoś ma LUF( Niepekajacy pecherzyk) zrób usg dla pewności czy peklo. Przy takim rozmiarze pecherzyka i po zastrzyku pęka w prawie 100 %. Niektóre kobiety czują uklucie. Niektóre nic. Ja akurat zawsze czuje. Przed iui miałam spory pęcherzyk,ovitrelle a dobę po inseminacje i juz był pękniety pęcherzyk.
Mnie możesz przenieść[emoji4]Wracam z organizacją tabelki! Tutaj dzisiejszy jej stan:
Zobacz załącznik 836354
Teraz mi proszę napisać komu co zmienić. Którą przenieść do tabelki "Udało się" ?