reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Dziewczyny kiedy testowalyscie w swoich ciazach,? Tylko w dniu @ i pozniej? Czy ktoras testowala wcześniej?

reklama
Ja testowalam znacznie później bo to byla wpadka 20 letniej dziewczyny o nieregularnych cyklach :) Mam do Was pytanie. Jak sie przygotować na staranka? Oboje połykać kwas foliowy, przebadać sie u gina,co jeszcze?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciąży testowalam w dzień @, która dostałam bardzo skapa, i potem 5 dni po jak mi się skończyła czy nadal jestem w ciąży. W drugiej testowalam 4 dni przed, 2 dni przed, w dniu @ i chyba 2 czy 3 dni po wszystkie testy były pozytywne.

Ja testowalam znacznie później bo to byla wpadka 20 letniej dziewczyny o nieregularnych cyklach :) Mam do Was pytanie. Jak sie przygotować na staranka? Oboje połykać kwas foliowy, przebadać sie u gina,co jeszcze?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja sobie zawsze wyniki robilam morfologie, żelazo bo mam anemie, cukier. I wizyta u dentysty

Kinga właśnie zastanawial sie czy gdybym nie miala objawow nadchodzacego @ to czy w 24dc juz by test pokazal. Dzien pozniej mamy imprezke i wolałabym wiedzieć.

Asha ja lykam kwas foliowy i bylam u gina, jesienią rovilam cytologie. Tyle wystarczy jesli w pierwszej ciazy nie bylo problemów.

Kinga właśnie zastanawial sie czy gdybym nie miala objawow nadchodzacego @ to czy w 24dc juz by test pokazal. Dzien pozniej mamy imprezke i wolałabym wiedzieć.

Asha ja lykam kwas foliowy i bylam u gina, jesienią rovilam cytologie. Tyle wystarczy jesli w pierwszej ciazy nie bylo problemów.
Ja mam cykle tak 28-30 dni, akurat jak zaszlam to bylam pewna, że to cykl 28 dniowy, robilam test właśnie w 24 dc i już wyszedł pozytywny, tylko potem powtarzalam, bo wiadomo, że w dniu @ mogą się różne rzeczy zdarzyć

W pierwszej ciąży testowalam w dniu@ bo byłam jakos pewna ze nie jestem w ciazy, mialam objawy jak na @. A tu ciaza :-) teraz jestem bardziej niecierpliwa w dodatku martwie sie ze jesli nie jestem w ciazy to czeka mnie badanie droznosci. Teraz mam idealne wyniki tsh do ciazy a to szybko sie zmienia. Musze do piątku zajac glowe czyms innym.

W pierwszej ciąży testowalam w dniu@ bo byłam jakos pewna ze nie jestem w ciazy, mialam objawy jak na @. A tu ciaza :-) teraz jestem bardziej niecierpliwa w dodatku martwie sie ze jesli nie jestem w ciazy to czeka mnie badanie droznosci. Teraz mam idealne wyniki tsh do ciazy a to szybko sie zmienia. Musze do piątku zajac glowe czyms innym.
Myślę, że lepiej poczekać jednak do dnia sppdziewanej @, mnie ogólnie i w pierwszej i w drugiej bolał brzuch mocno, i pomimo testów pozytywnych nie byłam pewna czy @ nie przyjdzie, a w pierwszej to dostalam @ tylko o wiele słabsza dlatego zrobiłam test bo coś mi nie grało i wyszły 2 kreski ale leciało mi 5 dni czy 6 nawet i potem sprawdzalam poraz drugi

Zresztą potem w tych ciazach to ciągle coś było najpierw z córka plamienia nie taki pecherzyk bo płaski, potem krwiak mocne krwawienia, plamilam do 18 tygodnia, krwiak mi rósł zamiast maleć ale ostatecznie się wchlonal☺

reklama
Ja testowanie zostawiłam sobie na dzień spodziewanej @ bo cykl ten przeznaczyłam na straty ;) ale w tym dniu czułam że coś się innego dzieje i zrobilam test :) moje pierwsze objawy ciąży to to, że musiałam tak głęboko oddychać, tak jakby mi powietrza brakowało :)

Do góry