reklama
A
Asha.
Gość
Ja testowalam znacznie później bo to byla wpadka 20 letniej dziewczyny o nieregularnych cyklach Mam do Was pytanie. Jak sie przygotować na staranka? Oboje połykać kwas foliowy, przebadać sie u gina,co jeszcze?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
kinga30
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży testowalam w dzień @, która dostałam bardzo skapa, i potem 5 dni po jak mi się skończyła czy nadal jestem w ciąży. W drugiej testowalam 4 dni przed, 2 dni przed, w dniu @ i chyba 2 czy 3 dni po wszystkie testy były pozytywne.
kinga30
Ja sobie zawsze wyniki robilam morfologie, żelazo bo mam anemie, cukier. I wizyta u dentystyJa testowalam znacznie później bo to byla wpadka 20 letniej dziewczyny o nieregularnych cyklach Mam do Was pytanie. Jak sie przygotować na staranka? Oboje połykać kwas foliowy, przebadać sie u gina,co jeszcze?
tita82
Kinga właśnie zastanawial sie czy gdybym nie miala objawow nadchodzacego @ to czy w 24dc juz by test pokazal. Dzien pozniej mamy imprezke i wolałabym wiedzieć.
Asha ja lykam kwas foliowy i bylam u gina, jesienią rovilam cytologie. Tyle wystarczy jesli w pierwszej ciazy nie bylo problemów.
Asha ja lykam kwas foliowy i bylam u gina, jesienią rovilam cytologie. Tyle wystarczy jesli w pierwszej ciazy nie bylo problemów.
kinga30
Ja mam cykle tak 28-30 dni, akurat jak zaszlam to bylam pewna, że to cykl 28 dniowy, robilam test właśnie w 24 dc i już wyszedł pozytywny, tylko potem powtarzalam, bo wiadomo, że w dniu @ mogą się różne rzeczy zdarzyćKinga właśnie zastanawial sie czy gdybym nie miala objawow nadchodzacego @ to czy w 24dc juz by test pokazal. Dzien pozniej mamy imprezke i wolałabym wiedzieć.
tita82
W pierwszej ciąży testowalam w dniu@ bo byłam jakos pewna ze nie jestem w ciazy, mialam objawy jak na @. A tu ciaza :-) teraz jestem bardziej niecierpliwa w dodatku martwie sie ze jesli nie jestem w ciazy to czeka mnie badanie droznosci. Teraz mam idealne wyniki tsh do ciazy a to szybko sie zmienia. Musze do piątku zajac glowe czyms innym.
kinga30
Myślę, że lepiej poczekać jednak do dnia sppdziewanej @, mnie ogólnie i w pierwszej i w drugiej bolał brzuch mocno, i pomimo testów pozytywnych nie byłam pewna czy @ nie przyjdzie, a w pierwszej to dostalam @ tylko o wiele słabsza dlatego zrobiłam test bo coś mi nie grało i wyszły 2 kreski ale leciało mi 5 dni czy 6 nawet i potem sprawdzalam poraz drugiW pierwszej ciąży testowalam w dniu@ bo byłam jakos pewna ze nie jestem w ciazy, mialam objawy jak na @. A tu ciaza :-) teraz jestem bardziej niecierpliwa w dodatku martwie sie ze jesli nie jestem w ciazy to czeka mnie badanie droznosci. Teraz mam idealne wyniki tsh do ciazy a to szybko sie zmienia. Musze do piątku zajac glowe czyms innym.
reklama
Ja testowanie zostawiłam sobie na dzień spodziewanej @ bo cykl ten przeznaczyłam na straty ale w tym dniu czułam że coś się innego dzieje i zrobilam test moje pierwsze objawy ciąży to to, że musiałam tak głęboko oddychać, tak jakby mi powietrza brakowało