reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Hejj. 20 dc.
Pytanie o temperature: czy owulacja =temperatura 37 stopni i wiecej? Czy chodzi tylko o to, zeby byl zauwazalny skok temperatury? U mnie w pierwszej fazie temperatura bardzo niska od 35,8 do 36 z groszami. Teraz najprawdopodobniej od owu temperatura powyzej 36.4. Tak to wygląda
1516289411-c74040e6ca9394ee-aaaaaa.png

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Musi byc wyrazny skok i sie utrzymywać do czasu@. Niektóre kobiety mają właśnie niskie temperatury. Ale tu liczy się twn skok. Dziwne że teraz Ci zaczyna spadać. Pokaże Ci jeden z moich wykresów za chwilkę :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejj. 20 dc.
Pytanie o temperature: czy owulacja =temperatura 37 stopni i wiecej? Czy chodzi tylko o to, zeby byl zauwazalny skok temperatury? U mnie w pierwszej fazie temperatura bardzo niska od 35,8 do 36 z groszami. Teraz najprawdopodobniej od owu temperatura powyzej 36.4. Tak to wygląda

Masz PCOS?

1516289695-6bed3f442b5e6543-aaaaaa.png

Tu miałam owu w 16dc. Widać wyrazny skok temp i sie utrzymywała mniej więcej do dnia @ i w ten dzien gwałtownie spadła

1516289695-6bed3f442b5e6543-aaaaaa.png

Tu miałam owu w 16dc. Widać wyrazny skok temp i sie utrzymywała mniej więcej do dnia @ i w ten dzien gwałtownie spadła

No widze. A gdzie mierzysz? Ja w ustach i podobno w ustach temp jest troche nizsza niz w pochwie lub odbycie? Zobaczymy jak jutro bedzie, w sumie dzisiaj spadla tylko o 0,1 stopnia w stosunku do 17 dc.

No widze. A gdzie mierzysz? Ja w ustach i podobno w ustach temp jest troche nizsza niz w pochwie lub odbycie? Zobaczymy jak jutro bedzie, w sumie dzisiaj spadla tylko o 0,1 stopnia w stosunku do 17 dc.

Aa no ja nie polecam mierzenia w ustach. Moim zdaniem jest to mało miarodajne :) ja w pochwie mierze :) no bo czytalam ze pcos wplywa na takie skoki na wykresie.

Aa no ja nie polecam mierzenia w ustach. Moim zdaniem jest to mało miarodajne :) ja w pochwie mierze :) no bo czytalam ze pcos wplywa na takie skoki na wykresie.

Tak wiem, ale owulacje raczej mam patrzac na to, ze w kazdym cyklu mam pozytywny test owu, sluz plodny itd. Do tego w sierpniu zaszlam w ciaze, choc mialam juz podejrzenie pcos. W przyszlym cyklu bede mierzyc w pochwie i zobaczymy :)

Hejj. 20 dc.

Ustaw sobie tą linię przerywaną na 16dc, będzie wtedy lepiej widać czy jest ok. Lepiej mierzyć w pochwie, w ustach może różnie wychodzić.

reklama
Do góry