reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Aggs no musisz dzialac.
Asiula ile razy karmisz? Ja tylko do drzemki i w nocy. Pojde teraz do lekarza zobaczyc czy mam owu. Tez myslalam ze u nas od razu cyknie...

reklama
Hej Kobietki! Chciałabym dołączyć do grona, ponieważ pierwszy cykl starań za nami. Okres spóźnia mi się jeden dzień. Ostatnią miesiączkę miałam 12.12.2017. Moje cykle są regularne i trwają 28-30 dni.W 29 dc zauważyłam śluz z różowym zabarwieniem. Wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam jedną kreskę, więc zostawiłam test w łazience i poszłam. Wróciłam po jakiś 40 minutach i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam drugą bladą kreskę. Nie wiem po jakim czasie się pojawiła, bo zrobiłam test, zobaczyłam jedną krechę i poszłam, a czytałam że test po dłuższym czasie jest nieważny. (Chociaż sytuacje z drugą kreską nawet po czasie miałam pierwszy raz,a trochę testów w życiu zrobiłam :D ) Dziś mam 32 dzień cyklu i od dwóch dni delikatne brudzenie na brązowo i odczuwałam dyskomfort piersi - a te nigdy mnie nie bolą przed miesiączką. Nie mam objawów okresowych, z reguły bardzo boli mnie brzuch, kości i kręgosłup z tyłu. Zamiast tego przed spodziewaną miesiączką miałam nasilone i o wiele bardziej ciężkie niż zawsze objawy pms : drażliwość, hustawkę nastrojów w takim stopniu, że myślałam, że zabije mojego mężą :) Rano zauważyłam na papierze niewielką ilość świeżej krwi, ale w dalszym ciągu nie czuje się na okres i póki co wkładka jest czysta. Nie wiem sama, co mam myśleć. Nie chcę się nakręcać dlatego wolę zapytać Was - doświadczone. Co o tym myślicie? Będę robić jeszcze test jutro, ale obawiam się, że znowu wyjdzie negatywny..

Happy - na tym etapie warto zrobić betę, chociaż ja akurat nigdy nie robię;) plamienie może być implementacyjne albo też po prostu okres się powoli rozkręca, pytanie kiedy miałaś owu.

@belle81
W sumie jednego dnia nie małam prawie żadnych objawów. Ale wczoraj wróciły. Znowu mnie piersi bolą- od owu w sumie ciągle je czuje - szczególnie sutki i żył mam sporo już na nich. Ale to pewnie zasługa progesteronu. A jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?
Hej. Piersi bolą,szczególnie tak pod pachami i sutki mega wrażliwe. I uczucie w dole brzucha jak przy infekcji pęcherza. Ale to nie to bo robiłam wczoraj takie szybkie badanie moczu i wyszło ok.
Czekamy...
Też na szczęście nie myślę o tym bo u mnie też urwanie głowy. Początek roku zawsze mam "na wariackich papierach" Do tego syn chory. Ach zycie.

Sama się zastanawiałam czy to nie zbliżający się okres, ale z reguły wygląda u mnie to tak, że mam ogromne bóle i za chwilę dostaje okres dość obfity, nigdy wcześniej nie miałam żadnych plamień, czy brudzenia na brązowo. Na betę właśnie nie mam jak się teraz wybrać przez pracę.. A owu ciężko mi określic, wg aplikacji 28.12, ale jeżeli liczyć połowe cyklu to wtedy 26.12. Szczerze mówiąc czułam, że mam dni płodne, ale nie chcieliśmy z mężem takiej ogromnej spiny dlatego kochaliśmy się co dwa dni,a bywało że i codziennie :)

Aggs no musisz dzialac.
Asiula ile razy karmisz? Ja tylko do drzemki i w nocy. Pojde teraz do lekarza zobaczyc czy mam owu. Tez myslalam ze u nas od razu cyknie...
W dzień 3 razy, czasem 4 i w nocy conajmniej raz się budzi. Ja musiałabym do lekarza czekać miesiąc, więc na razie odpuszczam i czekam cierpliwie, może powoli się unormuje. Ja @ dostałam po 9 miesiącach od porodu, minęło kolejne 9 i nic się nie zmienia...

Witam, 14 dc- cos sie dzieje :D właśnie zmolestowałam mojego :) ale to jeszcze chyba nie pozytyw nie?
1515753601-fe7692c56cd8d193-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry