reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

U mnie niestety nie wiem kiedy to nastąpi. Na koncie 100 zł .. w portfelu 100 zł...
W przyszłym tygodniu trzeba zapłacić za szkołę. Rachunki, jedzenie i wiadomo to co potrzebne..
A zgapiłam się z OC auta którym nie jeździłam i przyszła kara. Auto do remontu stało u mechanika. I teraz czeka mnie do 20 stycznia zapłata 4 tys... Jaka ja jestem zła na siebie [emoji58] nie wiem pójdę do radcy prawnego może się coś uda wywalczyć

Oby się udało! Trzymam kciuki. I oczywiście wszystkiego co najlepsze na nowy rok dla Ciebie :) oby się wszystko ułożyło po Twojej myśli.
Wiem jak to jest z tymi finansami... raz z górki, raz pod górkę

reklama
Byłam chwilę na majówkach. Oczywiście, że się nie poddaję. ;) Ale na razie mamy zakaz od lekarza, no i ciekawe co powie mi na wizycie, to będzie druga kontrolna. Na dodatek teraz myśleliśmy, że zaliczyliśmy wpadkę, bo testy wszystkie trzy pokazały bladziudką kreseczkę testową, ale beta i usg nie potwierdziło tych testów. Mam do sikańców pecha. ;) Ogólnie mieliśmy czekać do czerwca ze staraniami ale wcale się nie dziwię jak to się zmieni i przyspieszymy. ;)

No życzę Wam , aby wszystko poszło po Waszej myśli :)

Nie, znaczy zaraz zerknę. ;)
Edit: No i jak myślałam, nic się raczej nie dzieje. ;)
Myślałam że tam była jakaś zadyma dlatego zdecydowałaś się zerknąć do nas, ale jak ok to ok ;)

Widziałam twoje ostatnie wpisy :( teraz trzymam kciuki.

Macie jakieś szczególne plany na Sylwestra?

Mi młody dał dziś strasznie popalić. Zaczynam się martwić jak dam sobie z nim radę jak już uda mi się zajść w ciążę i jaki on będzie w stosunku do ewentualnego rodzeństwa

No to u nas jest bardzo podobnie... Kurcze powiem Ci, że wątpie by coś ugrał radca. Jeśli auto jest zarejestrowane to musi być mieć ubezpieczenie i nie ważne czy stoi tylko na podwórku czy u mechanika czy jeździ. A jeśli nie wypowiesz umowy to Ci automatycznie przedłużają i czekają na uiszczenie opłaty. No nic, mam nadzieję, że jednak się mylę i uda Ci się to ogarnąć.

Wiem właśnie, tylko przez tą sytuacje całkiem się zgapiłam z pilnowaniem terminów..
No nic , zobaczymy co z tym będzie. Najwyżej zapłacę ,przecież nic nie wymyślę..
Auta już nie ma na szczęście ,bo ze złomowane.
Noo i tak się przyjechałam na aucie prezencie [emoji6]

Moje plany na Sylwestra to rodzinka przyjedzie i w sumie ustaliliśmy to wczoraj [emoji14] no i ja jeszcze jutro do pracy! :[

U Nas Sylwester rodzinnie. W większym gronie, bo dojechał brat. Mamy dodatkową okazje , bo brat postawił dom w stanie surowym [emoji846]

A ja wróciłam z rodzinnej imprezy. Wszyscy wymeczeni po swietach[emoji23]. Jutro najgorszy dzien z calego roku. Nie wiem czy tylko ja nie lubie sylwestra? To jedyny dzien w roku w ktorym chcialabym się wyspać, ale się nie da bo jest glośno[emoji23]. Syn mi zapowiedzial noc gier, wiec coz... chocby ze wzgledu na niego nie będe o 20 lezec w pizamach w lozku.
Dokładnie. Nikt nie mówił, że będzie łatwo..
I dziękuje [emoji8]
Wspolczuje sytuacji. Na pocieszenie u mnie tez nie kolorowo ale w pracy. Nawet sie zastanawialam czy by nie zak9nczyc staran, albo nie odroczyc, ale mąz mnie przekonal.

Z reszta i tak i tak sie nie udaje.

reklama
To tak, na imię mam Gosia, 21 lat (97'), za nami 25 cykli starań. Byłam w 4 ciążach - sierpień 2014 biochemiczna, potem w grudniu 2014 zaszłam w ciążę kolejną tym razem zakończoną w 10tc (ciąża ektopowa, pękł jajowód), w sierpniu tego roku biochemiczna i we wrześniu zaszłam ponownie ale poroniłam w 6tc, do tego podejrzenie zaśniadu groniastego. Jeszcze do października 2017 roku borykałam się z bardzo nieregularnymi cyklami, trwały po 50-60-80 dni. Wiele lekarzy twierdziło, że taka moja natura a w październiku 2017 zajął się w końcu mną dobry lekarz i ogarnął te moje cykle - przyczyną była słaba tarczyca. Teraz niestety po poronieniu znowu coś się rozregulowało, bo dzisiaj 53dc.
O matko taka mloda jestes i juz Cie zycie nie oszczedzalo

Do góry