reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Daj sobie czas i swojemu organizmowi... te 20 lat bez okresu to naprawdę duży szok dla organizmu...
Ja słyszałam z opowiadań, że jak się robi te przerwy pół roczne od tabletek antykoncepcyjnych to w tym czasie najczęściej zachodzi się w ciążę, ale jak TY nie miałam ani okresu, ani żadnych przerw to nie wiem jak to wtedy funkcjonuje - ale pewne jest to , że Twój organizm musi się przestawić - a robiłaś jakieś badania? Byłaś na monitoringu sprawdzić czy wszystko jest ok i działa jak trzeba po tym odstawieniu ?
Ja słyszałam ze co 2-3 lata trzeba robić przerwy na parę miesięcy ze względu na problemy z krzepliwością. 20 lat to jakoś meeega długo. Organizm na pewno potrzebuje czasu żeby dojść do siebie. Zresztą nie spotkałam się żeby ktoś brał tyle czasu bez przerw na krwawienie. 20 lat nie miałaś okresu ?

reklama
Wy mieliście 185 mln plemnikow przy normie 39 mln, a u Nas przy takiej sanej normie bylo niecale 3 mln[emoji53] w dodatku u Was ruch jest piekny, u Nas marny[emoji53]
Wiec u Was przy tym 1% prawidłowych ciąża naturalna to byla kwestia czasu[emoji8] no i byla bo w ciazy jesteś[emoji8]
U Nas niestety nie jest tak kolorowo jak u Was[emoji19]
Nie patrz na ilość bo ona się co chwile zmienia. U nas w 1 badaniu była kilka razy wyrobiona norma, a w 2 poniżej normy.

Przy slabym nasieniu nie tylko liczy sie suplementacja czy jakies leki a tez szczęście. Zwykle szczęście. Komus moze sie udac jednym zlotym strzałem przy bardzo slabym nasieniu.
U Nas juz 4 miesiace bierzemy suplementy, maz nie pali, zaczął sie zdrowiej odżywiać, allohol pije 2-3 razy w tygodniu, czasami wcale, no zalezy, do tego jest po operacji, stosujemy żel. I co? I nic. Ciazy jak nie bylo tak nadal nie ma. A wedlug mnie jedynym dowodem na to ze te wszystkie leki cos pomogły byłaby ciąża. A jej nie ma. Komuś sie uda, komus nie.

Ja wiem ze nie powinnam tak myslec. Ale mi zwyczajnie szkoda jak widze z okna jak przychodza na plac zabaw, jak mijam je w sklepie z ich dziećmi. Tez bym tak chciała.
Azulka a ja dobijam do czterdziestki [emoji14] czuje sie na dwudziestke [emoji14] i w nosie mam co sobie ktos pomysli [emoji14] trzym sie

SalsaPL- oby się szybko udało, choć wiem, że po tabletkach i to kiedy brało się parę lat... zanim hormony wrócą na dobry tor może trochę potrwać.. u nas takie starania trwały 16 cykli niestety. Oby wam szybciej poszło:)
Dziękuje za słowa otuchy :*
U nas zbliża sie pol roku od starań.. musze byc dobrej mysli :)

reklama
Tyle że u nas posiew był czysty i nie brał antybiotyku. A flegamine się bierze chyba jak jest czas uplynnienia za długi

Kurczę nie mam wyników bo są u lekarza w karcie. Posiew tez był czysty u męża tylko pobolewal go czasem prawe jądro. A czas upłynnienia na pierwszym badaniu miał 15 min. Wyślę zdjęcie starych badań bo z marca a teraz robiliśmy we wrześniu ja zaczął się leczyć
IMG_3638.JPG

Załączniki

• IMG_3638.JPG
    IMG_3638.JPG
    698,8 KB · Wyświetleń: 317
Do góry