reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Cały zestaw tarczycowy bo mam niedoczynność :( + prolaktyna + cukier dorzuciłam do tego. Proga raz badałam i też nie miałam jakiś extra wyników.Dzięki, łudzę się nadzieją, że teraz wyjdzie nieco lepiej! Czyli u Ciebie wyszło coś poza hashimoto jeszcze? Ja zbadałam dziś jeszcze prl bo miałam fatalny wynik ostatnio chociaż przy takim tsh to nie dziwne + cukier bo mam jakieś przeczucie, że coś może tu nie grać.
Pytasz o tarczycę ? Bo jeśli tak to tylko Hashimoto,.prolaktynę miałam dobra progesteron niski cukrów nie badałam teraz skoro rok temu były cacy ale coś czuję że zaraz się cała.zepsuje [emoji14]

Dla staraczek oprócz kwasu foliowego zalecane są także witamina D, jod oraz DHA. A co do inseminacji to ona ma sens podobno tylko wtedy gry problemem jest wrogi śluz. W innych wypadkach ma skuteczność zbliżoną do starań naturalnych. Takie informacje znalazłam, bo sama się interesowałam tym tematem.
Z jodem trzeba uważać.

reklama
Jod jest zalecany przez PTG. Przy hashimoto tylko są podzielone zdania.
Przy Hashimoto pogłębia tylko stan beznadziejny :) tak samo mój szwagier miał wysokie TSH nie robil więcej badan i kolega mu polecil jod i sam z siebie zaczął brać na ten moment nie może doprowadzić tarczycy do ładu strasznie sobie ja rozregulował do tego samopoczucie mu się strasznie pogorszyło. A ja odnośnie jodu mówię że trzeba uważać jedynie jak ktoś ma problemy z tarczyca bo jeśli ktoś nie ma to nie sprawi niczego złego branie go

Do góry