reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Ja nie robilam przed ciaza. Toxo w ciąży jest obowiazkowa, cytomegalia nie wiec zalezy od lekarza czy zleci.
Wiem, że w ciąży obowiązkowa i czytałam na forach zaciążonych, że czasem niestety komuś wyjdzie świeże zakażenie i wtedy jest wielki problem, dlatego zastanawiam się czy nie zrobić lepiej już i w razie co się wstrzymać.

Wiem, że w ciąży obowiązkowa i czytałam na forach zaciążonych, że czasem niestety komuś wyjdzie świeże zakażenie i wtedy jest wielki problem, dlatego zastanawiam się czy nie zrobić lepiej już i w razie co się wstrzymać.
Zawsze mozesz zbadac przed, jedno chyba okolo 30zl kosztuje wiec raczej normalnie jak na takie badania[emoji57] zawsze to spokojniejsza glowa [emoji6]
Ja teraz cytomegalii nie robilam, toxo tak i mam juz przebyta.

Witam. Jestem 10 dni po owulacji, ostatnio zauważyłam, że moje piersi są znacznie większe, bolesne po zewnętrznej stronie i brodawki są od czasu do czasu większe i zaczerwienione, a wspomnę jeszcze, że występują na piersiach widoczne żyły, występują dość często wzdęcia i ostatnio często biegam do toalety. Cykle mam regularne bo 30 dniowe. Czy to co u siebie zaobserwowałam może o czymś świadczyć? Nie wmawiam sobie niczego, dopiero teraz zauważyłam u siebie, że coś może się dziać. Ciąży nie wykluczam ponieważ z partnerem stosujemy stosunek przerywany. Czy ktoś miał podobne objawy i wyszło, że to ciąża? Z góry dziękuje za odpowiedz
usmiech.gif
Moja koleżanka ostatnio miała zaczerwienione brodawki - lekarz powiedział, że to infekcja [emoji848]

Mam pytanie do Was dziewczyny. Czy wykonywałyście sobie kiedyś badania na toksoplazmozę i cytomegalię ? Ja mam teraz mieć badania krwi i zastanawiam się czy nie dorzuć tych badań. I w ogóle czy wykonywałyście sobie jakieś badania poza zwykłą morfologią i tarczycą ?
Ja wykonywalam. I duzo jeszcze innych badan

Znacie żel który nie zmniejsza ruchliwości plemników? Dziś kupiłam silikonowy, ale niestety ta informacja mnie zniechęciła do używania :(

reklama
Do góry