reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Ja kwas foliowy polecam brać metylowany, bo większość populacji ma mutację MTHFR i zaburzone przyswajanie syntetycznego kwasu.

Jakiej firmy kupujesz kwas metylowany? Ja teraz mam Pregnę Start ale chyba przejdę na preparaty jednoskładnikowe bo w tej Pregnie kwasu jest raczej za dużo niż za mało.

Wiesz co ja dostalam wczoraj smsa z biedronki ze wydają ostatnie słodziaki ale już planują kolejne dostawy[emoji5] ja poluje na liska bo mamy już Zajaca.
Zajac ma byc dla corci a maz dla synka chce liska[emoji23]
No moj tez chcial lucka ale nie bylo:crazy: i wzielam to co bylo bo lepiej byle jaki niz nic:-D

Ja się nie zgadzam z Panem Tabletką do końca. Owszem stanowisko ekspertów co do badania MTHFR jest takie jak napisał, ale jednocześnie Polskie Towarzystwo Ginekologiczne (ich zdanie w medycynie jest ważniejsze niż ekspertów) zaleca stosowanie metylowanych form w przypadku wystąpienia tej mutacji. A mutację tą w różnych wariantach ma ok 90 % Polek. Poza tym kwas metylowany jest gotowy do przyswojenia i nieszkodliwy, zaś do zużycia syntetycznego trzeba mieć sprawnie działający MTHFR.

Jakiej firmy kupujesz kwas metylowany? Ja teraz mam Pregnę Start ale chyba przejdę na preparaty jednoskładnikowe bo w tej Pregnie kwasu jest raczej za dużo niż za mało.
Solgar, niestety to jest drogie, jak skończe to przerzucę się na swansona, bo nie wiedziałam wcześniej, że on też produkuje metylowany kwas. Ja w ogóle uważam, że lepiej stosować preparaty jednoskładnikowe niż łączone, bo w nich wiele składników wzajemnie się wyklucza, tzn. obniżają wzajemnie swoje przyswajanie.

Solgar, niestety to jest drogie, jak skończe to przerzucę się na swansona, bo nie wiedziałam wcześniej, że on też produkuje metylowany kwas. Ja w ogóle uważam, że lepiej stosować preparaty jednoskładnikowe niż łączone, bo w nich wiele składników wzajemnie się wyklucza, tzn. obniżają wzajemnie swoje przyswajanie.
Ciekawe hm

Ja też zaczynam o tym czytać, ale jakoś opory mam. przeraża mnie cała ta medykalizacja i to, że przy słabej morfologii najlepszy byłby wybór plemnika.
Mnie tez to przeraza. Najbardziej te wszystkie procedury i kwestie organizacyjne.
Bo my do Warszawy mamy jakies 350 km[emoji32]
Ale jeszcze ludze sie nadzieja ze Bog nam zesle jakis cud[emoji120]

Mnie tez to przeraza. Najbardziej te wszystkie procedury i kwestie organizacyjne.
Bo my do Warszawy mamy jakies 350 km[emoji32]
Ale jeszcze ludze sie nadzieja ze Bog nam zesle jakis cud[emoji120]
Azulka, ale wy znaleźliście prawdopodobnie przyczynę złych wyników. Nie zakładaj, że zabieg nie pomoże. Bo żylaki na bank obniżają jakość nasienia i jakoś wyniku muszą się poprawić.

Wiesz co ja dostalam wczoraj smsa z biedronki ze wydają ostatnie słodziaki ale już planują kolejne dostawy[emoji5] ja poluje na liska bo mamy już Zajaca.
Zajac ma byc dla corci a maz dla synka chce liska[emoji23]
Ja poluje na książkę drugą część ale nigdzie nie ma..... Nawet mąż w innych miastach patrzył

reklama
Mam pytanie do stara

Azulka, ale wy znaleźliście prawdopodobnie przyczynę złych wyników. Nie zakładaj, że zabieg nie pomoże. Bo żylaki na bank obniżają jakość nasienia i jakoś wyniku muszą się poprawić.
My nie wiemy czy za tymi slabymi wynikami staly zylaki. Lekarz Nam mowil ze to moze byc przyczyna, ale nie musi. Moze to jest genetycznie...takze mnie teraz juz wszystko przeraza.

Do góry