reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Moj M. obiecał, że jutro zadzwoni i popyta się jak z badaniem nasienia w niektórych miejscach. Umówi się gdzie trzeba i mam nadzieję, że do owu byśmy wiedzieli co i jak. Czy staramy się i nastawiamy, czy dajemy sobie czas na leczenie.

Dziewczyny sprawdzała sobie któraś z Was poziom magnezu i żelaza? Ja mam wyniki wczorajszego pobrania. Magnez mam w normie co mnie zaskoczyło bo często mam skurcze zwłaszcza stóp. Żelazo na odmianę mam podniesione, a badałam je bo wydawało mi się, że mam blade błony śluzowe. Nawet mąż potwierdził, że mam blade powieki. Nie spodziewałam się takich wyników. Jeśli chodzi o magnez to chciałam suplementować ze względu na skurcze no i teraz nie wiem. Czekam jeszcze na wynik progesteronu.

Malentka- widzę [emoji16] gratulacje!

Czy któraś z Was miała coś podobnego... ? Wczoraj jak wstałam z krzesła to bardzo zaczął mnie ciagnac jajnik. Trwało to może z minutę. Mam nadzieję, że to nie żaden torbiel :/

Malentka- widzę [emoji16] gratulacje!

Czy któraś z Was miała coś podobnego... ? Wczoraj jak wstałam z krzesła to bardzo zaczął mnie ciagnac jajnik. Trwało to może z minutę. Mam nadzieję, że to nie żaden torbiel :/
Często tak mam przed okresem albo w okolicach owu że czasami szybciej wstanę albo kichne mocniej ;) USG miałam w styczniu, kwietniu i czerwcu wszystko oki więc myślę, że raczej nic nowego się nie utworzyło ;)

Widzę że wrzesień był dość szczęśliwy :D miejmy nadzieję że październik będzie łaskawy dla pozostałej części :)
Dziewczyny musimy się uzbroić w cierpliwość zajść w ciążę to nie taka prosta sztuka zawsze jak się tak bardzo mocno chce ze aż za bardzo to jak na złość się nie udaje.
U nas boboseksy co drugi dzień w pierwszym cyklu nie dały rezultatów w drugim cyklu były codziennie w dni płodne też nie dało to rezultatów. Także nie pozostaje nic innego jak liczyć na szczęście że te 25% szans zajścia w każdym cyklu się w końcu powiedzie ;)

Widzę że wrzesień był dość szczęśliwy :D miejmy nadzieję że październik będzie łaskawy dla pozostałej części :)
Dziewczyny musimy się uzbroić w cierpliwość zajść w ciążę to nie taka prosta sztuka zawsze jak się tak bardzo mocno chce ze aż za bardzo to jak na złość się nie udaje.
U nas boboseksy co drugi dzień w pierwszym cyklu nie dały rezultatów w drugim cyklu były codziennie w dni płodne też nie dało to rezultatów. Także nie pozostaje nic innego jak liczyć na szczęście że te 25% szans zajścia w każdym cyklu się w końcu powiedzie ;)

Też liczę na szczescie października. Znów tp by wypadł na lipiec ale teraz to już mi wszystko jedno [emoji23]

reklama
Dziewczyny sprawdzała sobie któraś z Was poziom magnezu i żelaza? Ja mam wyniki wczorajszego pobrania. Magnez mam w normie co mnie zaskoczyło bo często mam skurcze zwłaszcza stóp. Żelazo na odmianę mam podniesione, a badałam je bo wydawało mi się, że mam blade błony śluzowe. Nawet mąż potwierdził, że mam blade powieki. Nie spodziewałam się takich wyników. Jeśli chodzi o magnez to chciałam suplementować ze względu na skurcze no i teraz nie wiem. Czekam jeszcze na wynik progesteronu.
A suplementowalas magnez przed badaniem? Trzeba odstawić tabletki na 72h przed badaniem. Jeśli chodzi o żelazo to też mam podniesione, dobrze byłoby zbadać ferrytyne. Ja nie suplementowalam żelaza Ale np otoczki tabletek były z jego tlenku. I miałam 210 chyba a norma do 150.
[emoji846][emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
Dziewczyny doradzicie mi może. Jestem przeziębiona, zatoki zawalone i mokry kaszel. Nic mi nie pomaga. Myślicie że mogę wziąć antybiotyk na 3 dni? Owu miałam piatek/sobota. Jeśli się udało czy to nie zaszkodzi?

Do góry