reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Mi też wszystko jedno jakie miesiące nie robi mi to różnicy. chyba że znowu jest mi pisane zrobić test w sylwestra i ujrzeć dwie kreski :p

Ja marzę o tych boxach niespodziankach dla mamy i M. [emoji177] ale najpierw boboseksy[emoji23]

Laseczki, może my te boboseksy w złym momencie robimy [emoji848] z tym śluzem to jak najlepiej? Jak wodnisty czy jak rozciągliwy?

A suplementowalas magnez przed badaniem? Trzeba odstawić tabletki na 72h przed badaniem. Jeśli chodzi o żelazo to też mam podniesione, dobrze byłoby zbadać ferrytyne. Ja nie suplementowalam żelaza Ale np otoczki tabletek były z jego tlenku. I miałam 210 chyba a norma do 150.
[emoji846][emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
Dziewczyny doradzicie mi może. Jestem przeziębiona, zatoki zawalone i mokry kaszel. Nic mi nie pomaga. Myślicie że mogę wziąć antybiotyk na 3 dni? Owu miałam piatek/sobota. Jeśli się udało czy to nie zaszkodzi?
Lucy i jak u ciebie z ferrytyna? U mnie żelazo też podniesione, ale ferrytyna w dolnej normie. Nie wiem co to znaczy, czekam na konsultacje

Lucy i jak u ciebie z ferrytyna? U mnie żelazo też podniesione, ale ferrytyna w dolnej normie. Nie wiem co to znaczy, czekam na konsultacje
Też mam w dolnej żelazo wysoko. Byłam u hematologa, robiłam też erytropoetyne - miałam podejrzenie czerwienicy. Ale babeczka mówi że jest w porządku, mam zwracać uwagę właśnie żeby nie brać żelaza

Widzę że wrzesień był dość szczęśliwy :D miejmy nadzieję że październik będzie łaskawy dla pozostałej części :)
Dziewczyny musimy się uzbroić w cierpliwość zajść w ciążę to nie taka prosta sztuka zawsze jak się tak bardzo mocno chce ze aż za bardzo to jak na złość się nie udaje.
U nas boboseksy co drugi dzień w pierwszym cyklu nie dały rezultatów w drugim cyklu były codziennie w dni płodne też nie dało to rezultatów. Także nie pozostaje nic innego jak liczyć na szczęście że te 25% szans zajścia w każdym cyklu się w końcu powiedzie ;)
A moze za czesto ? [emoji14] tez tak u nas bylo ze codziennie w plodne czy co dwa/trzy dni a wyszlo dopiero jak w sumie w plodne 2razy [emoji173][emoji3]

I to przed owu wiec może uda sie i bedzie dziewczynka [emoji7]

A suplementowalas magnez przed badaniem? Trzeba odstawić tabletki na 72h przed badaniem. Jeśli chodzi o żelazo to też mam podniesione, dobrze byłoby zbadać ferrytyne. Ja nie suplementowalam żelaza Ale np otoczki tabletek były z jego tlenku. I miałam 210 chyba a norma do 150.
[emoji846][emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
Dziewczyny doradzicie mi może. Jestem przeziębiona, zatoki zawalone i mokry kaszel. Nic mi nie pomaga. Myślicie że mogę wziąć antybiotyk na 3 dni? Owu miałam piatek/sobota. Jeśli się udało czy to nie zaszkodzi?
Nie suplementowałam magnezu już od dawna dlatego zdziwiło mnie, że jest w normie pomimo skurczy. Poczytam o tej ferrytynie. Podobno kwas foliowy zwiększa przyswajalność żelaza z pożywienia więc może stąd biorą się wysokie poziomy?
A i jeszcze te otoczki to ciekawe! A jakie tabletki mają takie otoczki?

Ostatnia edycja:
Nie suplementowałam magnezu już od dawna dlatego zdziwiło mnie, że jest w normie pomimo skurczy. Poczytam o tej ferrytynie. Podobno kwas foliowy zwiększa przyswajalność żelaza z pożywienia więc może stąd biorą się wysokie poziomy?
Może coś w tym jest. Może warto byłoby od czasu do czasu wziąć coś z potasem. Albo pić sok pomidorowy( z tabletkami trzeba ostrożnie jeśli chodzi o potas) bo brak potasu też powoduje skurcze

reklama
Może coś w tym jest. Może warto byłoby od czasu do czasu wziąć coś z potasem. Albo pić sok pomidorowy( z tabletkami trzeba ostrożnie jeśli chodzi o potas) bo brak potasu też powoduje skurcze
O dzięki! Sok pomidorowy uwielbiam :)
A które tabletki mają otoczkę z tlenku żelaza?

Do góry