reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Moj M. obiecał, że jutro zadzwoni i popyta się jak z badaniem nasienia w niektórych miejscach. Umówi się gdzie trzeba i mam nadzieję, że do owu byśmy wiedzieli co i jak. Czy staramy się i nastawiamy, czy dajemy sobie czas na leczenie.

Dziewczyny sprawdzała sobie któraś z Was poziom magnezu i żelaza? Ja mam wyniki wczorajszego pobrania. Magnez mam w normie co mnie zaskoczyło bo często mam skurcze zwłaszcza stóp. Żelazo na odmianę mam podniesione, a badałam je bo wydawało mi się, że mam blade błony śluzowe. Nawet mąż potwierdził, że mam blade powieki. Nie spodziewałam się takich wyników. Jeśli chodzi o magnez to chciałam suplementować ze względu na skurcze no i teraz nie wiem. Czekam jeszcze na wynik progesteronu.

Malentka- widzę [emoji16] gratulacje!

Czy któraś z Was miała coś podobnego... ? Wczoraj jak wstałam z krzesła to bardzo zaczął mnie ciagnac jajnik. Trwało to może z minutę. Mam nadzieję, że to nie żaden torbiel :/

Malentka- widzę [emoji16] gratulacje!

Czy któraś z Was miała coś podobnego... ? Wczoraj jak wstałam z krzesła to bardzo zaczął mnie ciagnac jajnik. Trwało to może z minutę. Mam nadzieję, że to nie żaden torbiel :/
Często tak mam przed okresem albo w okolicach owu że czasami szybciej wstanę albo kichne mocniej ;) USG miałam w styczniu, kwietniu i czerwcu wszystko oki więc myślę, że raczej nic nowego się nie utworzyło ;)

Widzę że wrzesień był dość szczęśliwy :D miejmy nadzieję że październik będzie łaskawy dla pozostałej części :)
Dziewczyny musimy się uzbroić w cierpliwość zajść w ciążę to nie taka prosta sztuka zawsze jak się tak bardzo mocno chce ze aż za bardzo to jak na złość się nie udaje.
U nas boboseksy co drugi dzień w pierwszym cyklu nie dały rezultatów w drugim cyklu były codziennie w dni płodne też nie dało to rezultatów. Także nie pozostaje nic innego jak liczyć na szczęście że te 25% szans zajścia w każdym cyklu się w końcu powiedzie ;)

Widzę że wrzesień był dość szczęśliwy :D miejmy nadzieję że październik będzie łaskawy dla pozostałej części :)
Dziewczyny musimy się uzbroić w cierpliwość zajść w ciążę to nie taka prosta sztuka zawsze jak się tak bardzo mocno chce ze aż za bardzo to jak na złość się nie udaje.
U nas boboseksy co drugi dzień w pierwszym cyklu nie dały rezultatów w drugim cyklu były codziennie w dni płodne też nie dało to rezultatów. Także nie pozostaje nic innego jak liczyć na szczęście że te 25% szans zajścia w każdym cyklu się w końcu powiedzie ;)

Też liczę na szczescie października. Znów tp by wypadł na lipiec ale teraz to już mi wszystko jedno [emoji23]

reklama
Dziewczyny sprawdzała sobie któraś z Was poziom magnezu i żelaza? Ja mam wyniki wczorajszego pobrania. Magnez mam w normie co mnie zaskoczyło bo często mam skurcze zwłaszcza stóp. Żelazo na odmianę mam podniesione, a badałam je bo wydawało mi się, że mam blade błony śluzowe. Nawet mąż potwierdził, że mam blade powieki. Nie spodziewałam się takich wyników. Jeśli chodzi o magnez to chciałam suplementować ze względu na skurcze no i teraz nie wiem. Czekam jeszcze na wynik progesteronu.
A suplementowalas magnez przed badaniem? Trzeba odstawić tabletki na 72h przed badaniem. Jeśli chodzi o żelazo to też mam podniesione, dobrze byłoby zbadać ferrytyne. Ja nie suplementowalam żelaza Ale np otoczki tabletek były z jego tlenku. I miałam 210 chyba a norma do 150.
[emoji846][emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
Dziewczyny doradzicie mi może. Jestem przeziębiona, zatoki zawalone i mokry kaszel. Nic mi nie pomaga. Myślicie że mogę wziąć antybiotyk na 3 dni? Owu miałam piatek/sobota. Jeśli się udało czy to nie zaszkodzi?

Do góry