reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Czy to czasami nie jest tak że póki dziecka z mamą nie łączy łożysko to ani żaden lek przeciwbólowy ani kilka lampek wina nie przenikają do dzidcka bo niby jakn
Tak właśnie jest , coś kiedyś czytałam na ten temat :) A łożysko chyba tworzy się od 6 tygodnia... O ile dobrze pamiętam

No jak się nie staraliscie to nie mogło być inaczej [emoji16]
No ale też różnie może być stosunek przerywany to jednak żadna metoda antykoncepcji i zawsze gdzieś z tyłu głowy mam, że a nóż;) ale wykluczylam czekam spokojnie na @, tylko mam nadzieję że te plamienia to taki jednorazowy wybryk

Jako dziecko zatrułam się kawą i nie ruszę do tej pory ale za to w ciąży jak byłam to bardzo pilam cole niby niezdrowe a zero problemów ani z moim zdrowiem anie dziecka

Tak właśnie jest , coś kiedyś czytałam na ten temat :) A łożysko chyba tworzy się od 6 tygodnia... O ile dobrze pamiętam
Żadna ilość alkoholu nawet w bardzo wczesnej ciąży nie jest bezpieczna dla płodu, właśnie w tych pierwszych tygodniach szczególnie dziecko nie jest chronione niczym zabezpieczone i łatwo "je uszkodzić"...

No ale też różnie może być stosunek przerywany to jednak żadna metoda antykoncepcji i zawsze gdzieś z tyłu głowy mam, że a nóż;) ale wykluczylam czekam spokojnie na @, tylko mam nadzieję że te plamienia to taki jednorazowy wybryk
A no... nie wspomnialas o stosunku przerywanym [emoji16]

Żadna ilość alkoholu nawet w bardzo wczesnej ciąży nie jest bezpieczna dla płodu, właśnie w tych pierwszych tygodniach szczególnie dziecko nie jest chronione niczym zabezpieczone i łatwo "je uszkodzić"...
W bardzo wczesnej ciąży to wiele kobiet jeszcze nie wie o ciazy :) bo nie zrobiło testu [emoji12]
A po drugie napisałam, że o ile dobrze pamiętam to łożysko wyksztalca się od 6 tygodnia ciąży... I że kiedyś coś tam czytałam... A nie żeby pić będąc świadomym ciąży :) [emoji12]

Mi kawa przed drugą ciążą w ogóle nie smakowała. Dopiero właśnie w drugiej ciąży nauczyłam się jej pić. Piłam dwie dziennie.

Mam nadzieję, że w razie co ominą mnie przyjemności związane z mdłościami itp,

reklama
Ja jak zajdę, to w ogole planuje nikomu nic nie mowić aż do pierwszego usg, pierwszych (nawet fasolkowych) fotek. Chcę takie pudełeczka niespodzianki zrobić dla mojej mamy i M. W środku z testem i zdjęciem fasolki. najbardziej bym chciała im dać takie boxy na świeta pod choinkę, ale do tego trzeba zajść najpierw ;) myślicie żeby się ucieszyli?
Super pomysł [emoji173] ja chciałam mojemu mężowi taki prezent na urodziny zrobić [emoji16] ale z takim trybem naszych spotkań i boboseksów to zostanę przy zakupie drona [emoji23][emoji23]

Do góry