reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Czy to czasami nie jest tak że póki dziecka z mamą nie łączy łożysko to ani żaden lek przeciwbólowy ani kilka lampek wina nie przenikają do dzidcka bo niby jakn
Tak właśnie jest , coś kiedyś czytałam na ten temat :) A łożysko chyba tworzy się od 6 tygodnia... O ile dobrze pamiętam

No jak się nie staraliscie to nie mogło być inaczej [emoji16]
No ale też różnie może być stosunek przerywany to jednak żadna metoda antykoncepcji i zawsze gdzieś z tyłu głowy mam, że a nóż;) ale wykluczylam czekam spokojnie na @, tylko mam nadzieję że te plamienia to taki jednorazowy wybryk

Jako dziecko zatrułam się kawą i nie ruszę do tej pory ale za to w ciąży jak byłam to bardzo pilam cole niby niezdrowe a zero problemów ani z moim zdrowiem anie dziecka

Tak właśnie jest , coś kiedyś czytałam na ten temat :) A łożysko chyba tworzy się od 6 tygodnia... O ile dobrze pamiętam
Żadna ilość alkoholu nawet w bardzo wczesnej ciąży nie jest bezpieczna dla płodu, właśnie w tych pierwszych tygodniach szczególnie dziecko nie jest chronione niczym zabezpieczone i łatwo "je uszkodzić"...

No ale też różnie może być stosunek przerywany to jednak żadna metoda antykoncepcji i zawsze gdzieś z tyłu głowy mam, że a nóż;) ale wykluczylam czekam spokojnie na @, tylko mam nadzieję że te plamienia to taki jednorazowy wybryk
A no... nie wspomnialas o stosunku przerywanym [emoji16]

Żadna ilość alkoholu nawet w bardzo wczesnej ciąży nie jest bezpieczna dla płodu, właśnie w tych pierwszych tygodniach szczególnie dziecko nie jest chronione niczym zabezpieczone i łatwo "je uszkodzić"...
W bardzo wczesnej ciąży to wiele kobiet jeszcze nie wie o ciazy :) bo nie zrobiło testu [emoji12]
A po drugie napisałam, że o ile dobrze pamiętam to łożysko wyksztalca się od 6 tygodnia ciąży... I że kiedyś coś tam czytałam... A nie żeby pić będąc świadomym ciąży :) [emoji12]

Mi kawa przed drugą ciążą w ogóle nie smakowała. Dopiero właśnie w drugiej ciąży nauczyłam się jej pić. Piłam dwie dziennie.

Mam nadzieję, że w razie co ominą mnie przyjemności związane z mdłościami itp,

reklama
Ja jak zajdę, to w ogole planuje nikomu nic nie mowić aż do pierwszego usg, pierwszych (nawet fasolkowych) fotek. Chcę takie pudełeczka niespodzianki zrobić dla mojej mamy i M. W środku z testem i zdjęciem fasolki. najbardziej bym chciała im dać takie boxy na świeta pod choinkę, ale do tego trzeba zajść najpierw ;) myślicie żeby się ucieszyli?
Super pomysł [emoji173] ja chciałam mojemu mężowi taki prezent na urodziny zrobić [emoji16] ale z takim trybem naszych spotkań i boboseksów to zostanę przy zakupie drona [emoji23][emoji23]

Do góry