reklama
Wiem, że płci nie da się zaplanować, ale wiesz mając dwóch synów, jednak ciut marzy się o małej córeczce. Tym bardziej, że to już zdecydowanie ostatnia ciąża.
U mnie też ostatnia ciąża, a mam dwie córki - oczywiście celujemy w syna
Możemy zrobić podmiankę jak coś
oo właśnie oby zdrowe byłoJa bym chciała druga dziewuszke [emoji7] .... jakoś ten syn mi tak nie pasuje do mnie [emoji1] Ale najważniejsze żeby było zdrowe
martoosia04
Fanka BB :)
U mnie też ostatnia ciąża, a mam dwie córki - oczywiście celujemy w syna
Dobra! [emoji23][emoji23][emoji23]
Na codzien biorę euthyrox 25 codziennie rano zaraz po przebudzeniu. A poza tym zbadalam głównych podejrzanych z krwi: wit d3 (mam super niską, suplementuje), żelazo, ferrytyne (źle mi się przeksztalca, czekam na konsultacje z lekarzem) potas, magnez, wit b12, no i prolaktyne (mam za wysoka). Trzeba pilnować tych rzeczy bo przy hashi często bywają niedobory i trzeba suplementowac, szczególnie jeśli się starasz no i jesli się źle czujesz (mi pomogla wit d3, czuje się mniej senna od kiedy biorę).
euthyrox i ja mam brać, vit D3 mam dolną granice normy - biorę, żelazo i ferrytynę mam ok, potas i magnez nie badałam, b12 mam ok, prolaktynę nie badałam.
Widzę, że jeszcze sporo badań przede mną....
martoosia04
Oj tak, racja.Głowa do góry i jedziemy od nowa! Dobrze że te cykle nasze trwają miesiąc, a nie na przykład pół roku@ szybko minie i można się seksic
Maga_ch
euthyrox i ja mam brać, vit D3 mam dolną granice normy - biorę, żelazo i ferrytynę mam ok, potas i magnez nie badałam, b12 mam ok, prolaktynę nie badałam.
Widzę, że jeszcze sporo badań przede mną....
Edit: właśnie wyczytalam,ze bierzesz już d3. Ale zostawie ten wywód dla potomnych, może komuś się przyda!
Tak apropo norm, z d3 jest jak z tsh, normy sobie a prawdziwe dobre wyniki sobie. D3 w okresie letnim (lub po urlopie w ciepłym kraju) powinna być w górnej granicy normy. A właściwie to powinna być w górnej granicy cały czas ( no ale z braku słońca trzeba dodac jej samemu). Jeśli masz dolna i nie badalas jej w lutym, to znaczy że musisz suplementowac, bo źle ci się przeksztalca ze slonca. Do tego w zimie masz pewnie spory niedobór. Ja robiłam ostanio w sierpniu i mam 22ng/ml przy min 30...
Nat Bluebell
Czyli właśnie wszystkie objawy można sobie wsadzićJak wsadzałam od rana palec to dopiero po wsadzeniu całego poczułam szyjkę. I dokoła jakby taka gąbeczka, miękko. Na papierze niestety już różowe plamienia.
Hahaha, cóż za moc!Te mam taką znajoma która śmieje się że dziecko zmieniło płeć na jej prośby bo tak bardo właśnie chciała córeczkę
Ej, ha też chcę syna, właściwie zawsze chciałam jak coś to też się zamienięU mnie też ostatnia ciąża, a mam dwie córki - oczywiście celujemy w syna
A jak znam życie to będę miała trzecią córkę jak się już uda
1
185097
Gość
Mi sie marzy corcia[emoji173]
reklama
Ej, ha też chcę syna, właściwie zawsze chciałam jak coś to też się zamienię
A jak znam życie to będę miała trzecią córkę jak się już uda
Ja też jestem przekonana, że jeżeli w ogóle to córka mi się trafi - zresztą zawsze to taki plus że mam już doświadczenie w obsłudze