reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Na codzien biorę euthyrox 25 codziennie rano zaraz po przebudzeniu. A poza tym zbadalam głównych podejrzanych z krwi: wit d3 (mam super niską, suplementuje), żelazo, ferrytyne (źle mi się przeksztalca, czekam na konsultacje z lekarzem) potas, magnez, wit b12, no i prolaktyne (mam za wysoka). Trzeba pilnować tych rzeczy bo przy hashi często bywają niedobory i trzeba suplementowac, szczególnie jeśli się starasz no i jesli się źle czujesz (mi pomogla wit d3, czuje się mniej senna od kiedy biorę).

euthyrox i ja mam brać, vit D3 mam dolną granice normy - biorę, żelazo i ferrytynę mam ok, potas i magnez nie badałam, b12 mam ok, prolaktynę nie badałam.
Widzę, że jeszcze sporo badań przede mną....

Głowa do góry i jedziemy od nowa! Dobrze że te cykle nasze trwają miesiąc, a nie na przykład pół roku
emoji23.png
@ szybko minie i można się seksic
emoji6.png
Oj tak, racja.

euthyrox i ja mam brać, vit D3 mam dolną granice normy - biorę, żelazo i ferrytynę mam ok, potas i magnez nie badałam, b12 mam ok, prolaktynę nie badałam.
Widzę, że jeszcze sporo badań przede mną....

Edit: właśnie wyczytalam,ze bierzesz już d3. Ale zostawie ten wywód dla potomnych, może komuś się przyda!

Tak apropo norm, z d3 jest jak z tsh, normy sobie a prawdziwe dobre wyniki sobie. D3 w okresie letnim (lub po urlopie w ciepłym kraju) powinna być w górnej granicy normy. A właściwie to powinna być w górnej granicy cały czas ( no ale z braku słońca trzeba dodac jej samemu). Jeśli masz dolna i nie badalas jej w lutym, to znaczy że musisz suplementowac, bo źle ci się przeksztalca ze slonca. Do tego w zimie masz pewnie spory niedobór. Ja robiłam ostanio w sierpniu i mam 22ng/ml przy min 30...

Jak wsadzałam od rana palec to dopiero po wsadzeniu całego poczułam szyjkę. I dokoła jakby taka gąbeczka, miękko. Na papierze niestety już różowe plamienia.
Czyli właśnie wszystkie objawy można sobie wsadzić :mad: :(

Te mam taką znajoma która śmieje się że dziecko zmieniło płeć na jej prośby bo tak bardo właśnie chciała córeczkę :);)
Hahaha, cóż za moc! :D

U mnie też ostatnia ciąża, a mam dwie córki - oczywiście celujemy w syna ;)
Możemy zrobić podmiankę jak coś :D;):p
Ej, ha też chcę syna, właściwie zawsze chciałam :) jak coś to też się zamienię ;)o_O;)
A jak znam życie to będę miała trzecią córkę jak się już uda :p

reklama
Do góry