reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

No to tego się trzymaj!:)

Cześć :) ja też mam dwie duże córki 13 i 11 lat a teraz chcę z drugim mężem mieć wreszcie wspólne dziecko. Ile masz lat? Tak sobie myślę, że przed 40. już nie tak łatwo jest pewnie zajść, ale dwa cykle to nic! U mnie leci drugi. Akurat tarczyce łatwo jest wyprowadzić. Daj sobie czas i działaj ❤️

37 a ty? Długo się staracie?

reklama
a tak jeszcze mi sie przypomnialo, jak lekarz stwierdzil po usg ze jestem juz w 2 fazie cyklu to zapytal czy wczoraj i przedwczoraj robilismy z mezem fikolki. da sie po usg stwierdziec kiedy mniej wiecej pecherzyk pękł?

Cześć dziewczyny. Chciałam do Was dołączyć. Mam już dwie córki w wieku 11 i 8 lat. W poprzednie dwie ciąże zaszłam błyskawicznie (pierwsza w pierwszym cyklu, druga po pierwszym stosunku ). Teraz już dwa cykle za nami i nic.... W międzyczasie okazało się, że mam złe wyniki badań tarczycy - jeszcze nie wiem co i jak endokrynologa mam w przyszłym tygodniu.
Strasznie się tym wszystkim podłamałam. Mam mnóstwo wątpliwości. Może jest już za późno, może nie trzeba robić nic na siłę, może tak ma być. Z drugiej strony oboje z mężem mocno nakręciliśmy się na to trzecie dziecko. Jak widzę kobiety w ciąży albo z wózkiem to po prostu nie mogę :no2::no2::no2:. Do tego okazało się że szwagierka (młodsza 10 lat ode mnie) jest w ciąży. Strasznie ciężko mi słuchać jak się z tej ciąży cieszy. Nikomu z bliskich nie mówiliśmy, że się staramy więc też trudno mieć pretensje, że rodzina ciągle rozmawia na ten temat. A ja patrzę na ten rosnący brzuszek i tak mi przykro, że to nie ja :hmm::hmm::hmm:.
Witaj [emoji4] Lekarz podreperuje Twoje problemy z tarczycą więc szansa wzrośnie na dziecko .. Musisz być dobrej myśli, ale nie nakręcaj się bardzo, bo im bardziej chcesz tym większa blokada.. .Trzymam kciuki [emoji110]
Dziewczyny czy myślicie ze test sikany powinien pokazać kreski jakby coś było na rzeczy? Bo skoro beta powyżej 1 oznacza zapłodnione jajeczko to jest jeszcze szansa :)?
Spróbuj zrobić test lub powtórz betę i wszystko będzie jasne [emoji6]

Też 37 i drugi cykl teraz idzie :)
Mi za. Miesiąc stuknie 40 też staram się drugi cykl też bym chciała na już natychmiast ale wyluzowałam trochę i na spokojnie staram się i czekam ;)

No to idziemy równo ;)

Ja się długi czas nie mogłam zdecydować czy chcę czy nie. A teraz jak już podjęłam decyzję to bym chciała natychmiast i frustruje się strasznie. Na chłodno to wiem, że 2 cykle to nie długo, ale nie mogę przestać się nakręcać. Liczę na to że z waszą pomocą wyhamuję ;):)

reklama
No to idziemy równo ;)

Ja się długi czas nie mogłam zdecydować czy chcę czy nie. A teraz jak już podjęłam decyzję to bym chciała natychmiast i frustruje się strasznie. Na chłodno to wiem, że 2 cykle to nie długo, ale nie mogę przestać się nakręcać. Liczę na to że z waszą pomocą wyhamuję ;):)
Tu są naprawdę fajne dziewczyny nie oceniają zawsze doradzą na duchu podtrzymają i jakoś dajemy radę nie zwariować ;)

Do góry