reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Norma zazwyczaj jest do 5, wszystko poniżej to brak ciazy a jak jest powyzej 5 to oznacza ciążę. U mnie tez dzis 20dc ale cycki jak rano pobolaly tak teraz cisza, pewnie jutro znow zaczna jak to zywkle [emoji57]
Ja czekam na ten nowy serial na polsacie Ślad [emoji57]Taaak [emoji23][emoji23]
A ja byłam pewna że jak już ciut do góry to coś zaczyna się dziać w sensie chodzi mi o taka betę przed okresem że dopiero co zaczyna rosnąć i nie jest 0 tylko np 2 j idzie w górę ale to ja sobie tak tłumaczyłam [emoji14]

reklama
To nie możliwe żeby aż tyle różnych testów pokazało ciaze a jej nie bylo... Myślę że wadliwe są konkretne marki ja te mialam z allegro i na nich wychodziły mi takie cienie ale na pinku nie wyszło już nic. Więc jeśli lekarz nie weźmie tego pod uwagę to znaczy że nie jest nic wart.
Mam nadzieję, że ten doktorek potraktuje mnie poważnie. A jezeli nie to pewnie będę szukać kolejnego...
Norma zazwyczaj jest do 5, wszystko poniżej to brak ciazy a jak jest powyzej 5 to oznacza ciążę. U mnie tez dzis 20dc ale cycki jak rano pobolaly tak teraz cisza, pewnie jutro znow zaczna jak to zywkle [emoji57]
Ja czekam na ten nowy serial na polsacie Ślad [emoji57]Taaak [emoji23][emoji23]
No w PL norma jest do 5 a u mnie jako norma jest 0,0 na wyniku. Poza tym HCG wytwarza zarodek albo rak jajnika. Normalnie nie powinno być tego hormonu.

Jesteś pierwszą która też ogląda te seriale ;P ja nie mogę żadnego przegapić odcinka ;P
Pamiętam jak rodzilam to akurat zaczął się nowy sezon a ja cały tydzień w szpitalu bez tv to jak wróciłam do domu to cały dzień nadrabiałam bo mam możliwość cofania programów ;P

Ja tak samo nie mogę przegapić żadnego odcinka :rofl2::-) :)
Jeszcze wcześniej katowałam Pierwszą Miłość ale w tamtym roku po wakacjach odpuściłam :p

Mam nadzieję, że ten doktorek potraktuje mnie poważnie. A jezeli nie to pewnie będę szukać kolejnego...No w PL norma jest do 5 a u mnie jako norma jest 0,0 na wyniku. Poza tym HCG wytwarza zarodek albo rak jajnika. Normalnie nie powinno być tego hormonu.

Serio nie powinno być ? To jak ja miałam <2,0 to co to mogło znaczyć ?

Jeśli miałaś mniej niż 2 to moglaś mieć też 0,0. Chociaż teraz czytam, że faktycznie norma jest do 5. No to może w labach zostawiają jakąś granicę błędu?
Dokladnie tak. To taka granica a wszystko ponizej 5 jest uznawane za brak ciazy, dopiero jak wynik jest wiekszy od 5 to znaczy ze cos sie dzieję

A ja byłam pewna że jak już ciut do góry to coś zaczyna się dziać w sensie chodzi mi o taka betę przed okresem że dopiero co zaczyna rosnąć i nie jest 0 tylko np 2 j idzie w górę ale to ja sobie tak tłumaczyłam [emoji14]
Ooo znalazłam taki fragment

Prawidłowy poziom hormonu gonadotropiny kosmówkowej zależy między innymi od stopnia zaawansowania ciąży. U mężczyzn i u kobiet, które nie spodziewają się dziecka poziom beta hCG we krwi powinien wynosić mniej niż 5 IU/L.

reklama
Ooo znalazłam taki fragment

Prawidłowy poziom hormonu gonadotropiny kosmówkowej zależy między innymi od stopnia zaawansowania ciąży. U mężczyzn i u kobiet, które nie spodziewają się dziecka poziom beta hCG we krwi powinien wynosić mniej niż 5 IU/L.
Ok czyli jak kiedyś wpadnie mi do głowy zrobić będę za wcześnie to mam się nie cieszyć jakby widziala jakieś 4 czy coś ;P chociaż obiecałam sobie zero testów przed okresem ale ciężko będzie ;p

Do góry