reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Chwilę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia :) Co do forumowych tematów, ja jestem z Warszawy, ulubiona pozycja od tyłu :p I podziwiam młodziutkie dziewczyny, że decydują się świadomie na dziecko. Ja w wieku 24 lat jeszcze miałam pstro w głowie, nie mówiąc już o wieku nastu lat :) Ja z moimi 30 i staraniami o 1 ciążę czuję się przy was trochę jak dinozaur :p

reklama
Nie przesadzaj....
Przejdzie ci spanie jak znajomi wpadną[emoji1]
Już drugą kawę piję bo zaraz będą :D

Mi tez sie chciało spac ale juz mi przeszło bo mlody chce sie bawić [emoji57]
Czy wy tez tak macie ze czasami po prostu musicie sie polozyc chocby na 5minut zamknac oczy bo inaczej odplyniecie nawet na siedząco ? Mi sie to ostatnio bardzo czesto zdarza [emoji57]

W taką pogodę jak dziś to często okropnie senna jestem, najgorzej jak mnie trafi w pracy - _-

Może na ciąże te spanie :p

Raczej nie, a jeśli to i tak za wcześnie, tydzień od ew. poczęcia ;)

Moj maz stwierdził ze do robienia dziecka potrzebujemy nowego łóżka i jedziemy ogladac do sklepów[emoji16]

Dobry pomysł :D

Dobra decyzja [emoji4]

Nam sie na poczatku roku trafiła okazja na kupienie łóżka-nowe i od razu z nowym materacem, 2x2,20[emoji3] za 250zl czyli jak za darmo [emoji3] świetne sie spi na takim dużym [emoji3]

Dziewczyny czy wy przed @ tez macie takie uderzenia gorąca? Zaraz oszaleje [emoji849] raz mi normalnie chlodno a za chwile goraco az w glowie mi sie kreci [emoji849] chce juz @ !!![emoji35]

Faktycznie za bezcen takie łóżko!
Co do @ i gorąca, to mam raczej przeciwnie, bo wtedy strasznie marznę.

Chwilę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia :) Co do forumowych tematów, ja jestem z Warszawy, ulubiona pozycja od tyłu :p I podziwiam młodziutkie dziewczyny, że decydują się świadomie na dziecko. Ja w wieku 24 lat jeszcze miałam pstro w głowie, nie mówiąc już o wieku nastu lat :) Ja z moimi 30 i staraniami o 1 ciążę czuję się przy was trochę jak dinozaur :p

Wątek się rozkręca, to fakt :D
Ja akurat bardzo chciałam mieć dzieci wcześnie dlatego pierwszą córkę urodziłam w wieku 24 lat a drugą 26. Teraz będzie dla mnie mega późno na dziecko, zawsze sądziłam że odchowam dziewczyny i tyle :)

Chwilę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia :) Co do forumowych tematów, ja jestem z Warszawy, ulubiona pozycja od tyłu [emoji14] I podziwiam młodziutkie dziewczyny, że decydują się świadomie na dziecko. Ja w wieku 24 lat jeszcze miałam pstro w głowie, nie mówiąc już o wieku nastu lat :) Ja z moimi 30 i staraniami o 1 ciążę czuję się przy was trochę jak dinozaur :p
Nawet tak nie mow [emoji57] jaki dinozaur ?? [emoji54] mloda laska z Ciebie [emoji6][emoji4]

Ja wczesnie zostalam mama co prawda wcale tego nie planowałam [emoji6] a teraz tez bym chciala szybko zostac drugi raz mamą bo ja osobiscie nie wyobrazam sobie siebie w ciazy w wieku 25 wzwyż [emoji6]
Ale to tylko moje przemyslenia [emoji6] i nie oceniam nikogo kto odklada macierzyństwo na później [emoji6] dla kazdego inny wiek jest odpowiedni [emoji4]

Nawet tak nie mow [emoji57] jaki dinozaur ?? [emoji54] mloda laska z Ciebie [emoji6][emoji4]

Ja wczesnie zostalam mama co prawda wcale tego nie planowałam [emoji6] a teraz tez bym chciala szybko zostac drugi raz mamą bo ja osobiscie nie wyobrazam sobie siebie w ciazy w wieku 25 wzwyż [emoji6]
Ale to tylko moje przemyslenia [emoji6] i nie oceniam nikogo kto odklada maciezynstwo na później [emoji6] dla kazdego inny wiek jest odpowiedni [emoji4]
Ja nie odkladalam ciazy na 27+... Ale zycie zwerfikowalo wszystko inaczej...
Chcialam w wieku 24-25 juz miec pierwszego maluszka ale nie wychodzi...

Ja nie odkladalam ciazy na 27+... Ale zycie zwerfikowalo wszystko inaczej...
Chcialam w wieku 24-25 juz miec pierwszego maluszka ale nie wychodzi...
Ehh [emoji20] tak to zwykle jest.. my swoje zycie swoje.
Ja np nie planowalam wtedy dziecka bo bylam dopiero co po swoich 17urodzinach , nawet jakis czas wcześniej mowilam do ex i do dawnej kolezanki ze ja nie chce miec dzieci nigdy..[emoji57] tsaaa... ale na szczęście jak tylko zobaczylam || od razu sie zakochalam w moim maluszku [emoji7][emoji173][emoji173]
A teraz kiedy chce zajsc w ciaze to prawie rok nie wychodzi...
Nigdy nie wiadomo co nam los przyniesie, my mamy swoje plany a los swoje [emoji57]

Ehh [emoji20] tak to zwykle jest.. my swoje zycie swoje.
Ja np nie planowalam wtedy dziecka bo bylam dopiero co po swoich 17urodzinach , nawet jakis czas wcześniej mowilam do ex i do dawnej kolezanki ze ja nie chce miec dzieci nigdy..[emoji57] tsaaa... ale na szczęście jak tylko zobaczylam || od razu sie zakochalam w moim maluszku [emoji7][emoji173][emoji173]
A teraz kiedy chce zajsc w ciaze to prawie rok nie wychodzi...
Nigdy nie wiadomo co nam los przyniesie, my mamy swoje plany a los swoje [emoji57]
Takie zycie jest...
Ale w koncu sie uda [emoji1]

Ale to tylko moje przemyslenia [emoji6] i nie oceniam nikogo kto odklada macierzyństwo na później [emoji6] dla kazdego inny wiek jest odpowiedni [emoji4]
Ja będąc na sali poporodowej czułam się jak gowniarz bo były tam same 30+ nawet bym powiedziała że bliżej imbylo do 40 ;P

Takie zycie jest...
Ale w koncu sie uda [emoji1]
Pewnie ze tak :)
Ja będąc na sali poporodowej czułam się jak gowniarz bo były tam same 30+ nawet bym powiedziała że bliżej imbylo do 40 ;P
Ja mialam o tyle szczescia ze trafila mi sie fajna położna i polozyla mnie na jednoosobowej sali [emoji3] mowila ze taka mloda, cichutka i nieśmiała to mam sobie w spokoju odpoczywac z maluszkiem [emoji3]
To bylo takie mile [emoji173][emoji173]

Ale przy przyjeciu inna polozna potraktowala mnie jak cholerna gowniare ktora "wpadla", sugerowala nawet ze i tak pewnie urodze i zostawie w szpitalu, wysmiala mnie jak powiedzialam ze rozmawiam z facetem i stwierdzila ze pewnie sciemniam i nawet ojca dziecka nie znam...
Ekstra przezycia i placz tuz przed porodem na pewno byl mi potrzebny [emoji849]
Nie wiem co ludzie maja w głowach [emoji849] to ze ktos jest mlody i mlodo zostaje rodzicem wcale nie oznacza ze jest gorszym od takiej kobiety ktora zachodzi po 30 czy 40..

Oo a w ciazy sie nasluchalam ojjj naslychalam [emoji57] przyklad : jechalam kiedys busem, juz z widocznym brzuszkiem, mieszkalam w miasteczku ale czesto bylam u dawnej przyjaciółki i ex na wsi niedaleko wiec sila rzeczy czyms dojechac musialam [emoji57] do czasu.. aż bedac w tym pelnym ludzi busie tylko jedna mloda osoba ustapila mi miejsca a przez to sie jej oberwalo od starszych pań no bo jak to tak ustępuje takiej miejsca wiec pewnie tez zaraz bedzie z brzuchem chodzic zadajac sie z taka(??), mi sie oberwalo ze skoro mialam sily rozłożyć nogi to i mam sile stac (pomine fakt jak szybko jechal kierowca i o tym ze dziura na dziurze w tej drodze wiec bus podskakiwal i latal na boki....)
Jeszcze kilka razy jechalam tak, po kilku kolejnych komentarzach i zjechaniu z gory na dol wolalam dziennie chodzic 7-10kg w jedna strone albo jezdzic rowerem niz z takim towarzystwem [emoji849]

reklama
Ja chcialam maluszka wczesniej niz zaczelismy sie starac, no ale wtedy nie moglismy sobie na to pozwolic. A teraz kiedy mozemy to sa problemy[emoji37]

Do góry