reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Chwilę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia :) Co do forumowych tematów, ja jestem z Warszawy, ulubiona pozycja od tyłu :p I podziwiam młodziutkie dziewczyny, że decydują się świadomie na dziecko. Ja w wieku 24 lat jeszcze miałam pstro w głowie, nie mówiąc już o wieku nastu lat :) Ja z moimi 30 i staraniami o 1 ciążę czuję się przy was trochę jak dinozaur :p

reklama
Nie przesadzaj....
Przejdzie ci spanie jak znajomi wpadną[emoji1]
Już drugą kawę piję bo zaraz będą :D

Mi tez sie chciało spac ale juz mi przeszło bo mlody chce sie bawić [emoji57]
Czy wy tez tak macie ze czasami po prostu musicie sie polozyc chocby na 5minut zamknac oczy bo inaczej odplyniecie nawet na siedząco ? Mi sie to ostatnio bardzo czesto zdarza [emoji57]

W taką pogodę jak dziś to często okropnie senna jestem, najgorzej jak mnie trafi w pracy - _-

Może na ciąże te spanie :p

Raczej nie, a jeśli to i tak za wcześnie, tydzień od ew. poczęcia ;)

Moj maz stwierdził ze do robienia dziecka potrzebujemy nowego łóżka i jedziemy ogladac do sklepów[emoji16]

Dobry pomysł :D

Dobra decyzja [emoji4]

Nam sie na poczatku roku trafiła okazja na kupienie łóżka-nowe i od razu z nowym materacem, 2x2,20[emoji3] za 250zl czyli jak za darmo [emoji3] świetne sie spi na takim dużym [emoji3]

Dziewczyny czy wy przed @ tez macie takie uderzenia gorąca? Zaraz oszaleje [emoji849] raz mi normalnie chlodno a za chwile goraco az w glowie mi sie kreci [emoji849] chce juz @ !!![emoji35]

Faktycznie za bezcen takie łóżko!
Co do @ i gorąca, to mam raczej przeciwnie, bo wtedy strasznie marznę.

Chwilę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia :) Co do forumowych tematów, ja jestem z Warszawy, ulubiona pozycja od tyłu :p I podziwiam młodziutkie dziewczyny, że decydują się świadomie na dziecko. Ja w wieku 24 lat jeszcze miałam pstro w głowie, nie mówiąc już o wieku nastu lat :) Ja z moimi 30 i staraniami o 1 ciążę czuję się przy was trochę jak dinozaur :p

Wątek się rozkręca, to fakt :D
Ja akurat bardzo chciałam mieć dzieci wcześnie dlatego pierwszą córkę urodziłam w wieku 24 lat a drugą 26. Teraz będzie dla mnie mega późno na dziecko, zawsze sądziłam że odchowam dziewczyny i tyle :)

Chwilę mnie nie było i tyle postów do nadrobienia :) Co do forumowych tematów, ja jestem z Warszawy, ulubiona pozycja od tyłu [emoji14] I podziwiam młodziutkie dziewczyny, że decydują się świadomie na dziecko. Ja w wieku 24 lat jeszcze miałam pstro w głowie, nie mówiąc już o wieku nastu lat :) Ja z moimi 30 i staraniami o 1 ciążę czuję się przy was trochę jak dinozaur :p
Nawet tak nie mow [emoji57] jaki dinozaur ?? [emoji54] mloda laska z Ciebie [emoji6][emoji4]

Ja wczesnie zostalam mama co prawda wcale tego nie planowałam [emoji6] a teraz tez bym chciala szybko zostac drugi raz mamą bo ja osobiscie nie wyobrazam sobie siebie w ciazy w wieku 25 wzwyż [emoji6]
Ale to tylko moje przemyslenia [emoji6] i nie oceniam nikogo kto odklada macierzyństwo na później [emoji6] dla kazdego inny wiek jest odpowiedni [emoji4]

Nawet tak nie mow [emoji57] jaki dinozaur ?? [emoji54] mloda laska z Ciebie [emoji6][emoji4]

Ja wczesnie zostalam mama co prawda wcale tego nie planowałam [emoji6] a teraz tez bym chciala szybko zostac drugi raz mamą bo ja osobiscie nie wyobrazam sobie siebie w ciazy w wieku 25 wzwyż [emoji6]
Ale to tylko moje przemyslenia [emoji6] i nie oceniam nikogo kto odklada maciezynstwo na później [emoji6] dla kazdego inny wiek jest odpowiedni [emoji4]
Ja nie odkladalam ciazy na 27+... Ale zycie zwerfikowalo wszystko inaczej...
Chcialam w wieku 24-25 juz miec pierwszego maluszka ale nie wychodzi...

Ja nie odkladalam ciazy na 27+... Ale zycie zwerfikowalo wszystko inaczej...
Chcialam w wieku 24-25 juz miec pierwszego maluszka ale nie wychodzi...
Ehh [emoji20] tak to zwykle jest.. my swoje zycie swoje.
Ja np nie planowalam wtedy dziecka bo bylam dopiero co po swoich 17urodzinach , nawet jakis czas wcześniej mowilam do ex i do dawnej kolezanki ze ja nie chce miec dzieci nigdy..[emoji57] tsaaa... ale na szczęście jak tylko zobaczylam || od razu sie zakochalam w moim maluszku [emoji7][emoji173][emoji173]
A teraz kiedy chce zajsc w ciaze to prawie rok nie wychodzi...
Nigdy nie wiadomo co nam los przyniesie, my mamy swoje plany a los swoje [emoji57]

Ehh [emoji20] tak to zwykle jest.. my swoje zycie swoje.
Ja np nie planowalam wtedy dziecka bo bylam dopiero co po swoich 17urodzinach , nawet jakis czas wcześniej mowilam do ex i do dawnej kolezanki ze ja nie chce miec dzieci nigdy..[emoji57] tsaaa... ale na szczęście jak tylko zobaczylam || od razu sie zakochalam w moim maluszku [emoji7][emoji173][emoji173]
A teraz kiedy chce zajsc w ciaze to prawie rok nie wychodzi...
Nigdy nie wiadomo co nam los przyniesie, my mamy swoje plany a los swoje [emoji57]
Takie zycie jest...
Ale w koncu sie uda [emoji1]

Ale to tylko moje przemyslenia [emoji6] i nie oceniam nikogo kto odklada macierzyństwo na później [emoji6] dla kazdego inny wiek jest odpowiedni [emoji4]
Ja będąc na sali poporodowej czułam się jak gowniarz bo były tam same 30+ nawet bym powiedziała że bliżej imbylo do 40 ;P

Takie zycie jest...
Ale w koncu sie uda [emoji1]
Pewnie ze tak :)
Ja będąc na sali poporodowej czułam się jak gowniarz bo były tam same 30+ nawet bym powiedziała że bliżej imbylo do 40 ;P
Ja mialam o tyle szczescia ze trafila mi sie fajna położna i polozyla mnie na jednoosobowej sali [emoji3] mowila ze taka mloda, cichutka i nieśmiała to mam sobie w spokoju odpoczywac z maluszkiem [emoji3]
To bylo takie mile [emoji173][emoji173]

Ale przy przyjeciu inna polozna potraktowala mnie jak cholerna gowniare ktora "wpadla", sugerowala nawet ze i tak pewnie urodze i zostawie w szpitalu, wysmiala mnie jak powiedzialam ze rozmawiam z facetem i stwierdzila ze pewnie sciemniam i nawet ojca dziecka nie znam...
Ekstra przezycia i placz tuz przed porodem na pewno byl mi potrzebny [emoji849]
Nie wiem co ludzie maja w głowach [emoji849] to ze ktos jest mlody i mlodo zostaje rodzicem wcale nie oznacza ze jest gorszym od takiej kobiety ktora zachodzi po 30 czy 40..

Oo a w ciazy sie nasluchalam ojjj naslychalam [emoji57] przyklad : jechalam kiedys busem, juz z widocznym brzuszkiem, mieszkalam w miasteczku ale czesto bylam u dawnej przyjaciółki i ex na wsi niedaleko wiec sila rzeczy czyms dojechac musialam [emoji57] do czasu.. aż bedac w tym pelnym ludzi busie tylko jedna mloda osoba ustapila mi miejsca a przez to sie jej oberwalo od starszych pań no bo jak to tak ustępuje takiej miejsca wiec pewnie tez zaraz bedzie z brzuchem chodzic zadajac sie z taka(??), mi sie oberwalo ze skoro mialam sily rozłożyć nogi to i mam sile stac (pomine fakt jak szybko jechal kierowca i o tym ze dziura na dziurze w tej drodze wiec bus podskakiwal i latal na boki....)
Jeszcze kilka razy jechalam tak, po kilku kolejnych komentarzach i zjechaniu z gory na dol wolalam dziennie chodzic 7-10kg w jedna strone albo jezdzic rowerem niz z takim towarzystwem [emoji849]

reklama
Ja chcialam maluszka wczesniej niz zaczelismy sie starac, no ale wtedy nie moglismy sobie na to pozwolic. A teraz kiedy mozemy to sa problemy[emoji37]

Do góry