reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ciekawe czy one ciemne wychodzą cały czas od owu, czy bledną,bledną i po zagnieżdżeniu ciemnieją [emoji848][emoji848][emoji848] jak myślicie?
Bledną, bo te pozytywy pokazują się dlatego że testy LH mogą wykryć HCG, bo to są podobne hormony. A HCG jest wytwarzany dopiero po zagnieżdżeniu, więc jest przerwa pomiędzy pikiem LH a wzrostem HCG.

Przy czym nie zawsze te testy pokażą ciążę, u mnie akurat się sprawdzało, ale to zależy od testów i od organizmu
Link do: Czy test LH może wykryć ciąże? - towsrodku.pl

@Lu_cy super że wzrosło :)

reklama
A kiedy kochana testujesz ? Musi się tobie udać wierzę w to że będzie dzidziołek musi [emoji8][emoji7]
W sumie wiem, ze mam tak plus minus 2 dni w cyklach, takze jezeli wytrwam to we wtorek bym sobie na betę poszła bo i tak bede przechodzić koło diagnostyki [emoji23] u nas czeka się na te szybsze wyniki mac do 2 godzin, takze spokojne zdążę sobie wszystko załatwić [emoji4] ale nie wiem czy mi sie uda dotrwac do wtorku[emoji23][emoji23]

No wlasnie, dobre pytanie...
Ja jakos jestem sceptycznie nastawiona, w koncu test owulacyjny i test ciazowy z zalozenia maja badac to, do czego sluza :p
Tak, żaden lekarz nie poleci testować czegoś innym testem, ale jak mam 50 owu w szafce to sobie sprawdzam przed terminem @..jak są zupełnie blade to wiem że nie ma sensu zużywać testu ciążowego, ale kiedy test owu wyszedł purpurowy w 27 dc to się okazywało że beta też była :)

Tak, żaden lekarz nie poleci testować czegoś innym testem, ale jak mam 50 owu w szafce to sobie sprawdzam przed terminem @..jak są zupełnie blade to wiem że nie ma sensu zużywać testu ciążowego, ale kiedy test owu wyszedł purpurowy w 27 dc to się okazywało że beta też była :)
Acha, rozumiem, a powiedz czy wtedy gdy owulacyjny wychodzi taki purpurowy, to czy w takim razie ciazowy tez wychodzi pozytywny, sprawdzalas? :)

4 dni do @. Oczywiście +/- 1-2 dni, bo czasami przesunie się w jedną czy drugą stronę. Ogolnie zawsze na kilka dni przed okresem czułam ,że puchnę, cała puchnę, a brzuch mam jak w 5 -6 msc ciąży,taki za przeproszeniem od nadpiździa po cycki. Teraz nie mam objawów, ale jem delikatnie, więc i objawów okresu wtedy nie mam lub mam bardzo łagodne. Nie daj Bóg jakbym na 2-3 dni przed miesiaczką pojadła do syta, to okres wtedy mam masakryczny. Nie wiem z czego , to wynika, ale moje siostry też tak mają.
Do czego zmierzam....
Aha już wiem. Chciałabym zatestować już jutro i zobaczyć || kreski, ale mam taki lęk, że zobaczę biel ... :( Te ostatnie dni przed , to jakaś gehenne. Jeszcze weekend, to człowiek ma więcej czasu, by o głupotach myśleć.

Acha, rozumiem, a powiedz czy wtedy gdy owulacyjny wychodzi taki purpurowy, to czy w takim razie ciazowy tez wychodzi pozytywny, sprawdzalas? :)

tak, dw razy mi się to sprawdziło że po takim purpurowym owu był pozytyw na ciążowym, a z kolei w ostatnim cyku owu był blady, a mimo to zrobiłam ciążowy i był negatywny

nie twierdzę że zawsze tak wyjdzie, w sumie tę teorię sprawdzałam tylko trzy razy :) lepiej na pewno testować ciążę testami ciążowymi

Edit: jeszcze dodam że ja mam cykle jak w zegarku, od kilku lat nie wykroczyły ani razu poza 26-28 dni, stąd wiem że pozytywny test owu np. w 27 cyklu to nie owulacja tylko właśnie może być HCG.. wiem że bywają dwie owulacje w cyklu albo bardzo długie cykle gdy nie wiadomo kiedy się tej owulacji spodziewać - wtedy pewnie test owu wcale nie musi świadczyć o ciąży

Tez tak robie:)

4 dni do @. Oczywiście +/- 1-2 dni, bo czasami przesunie się w jedną czy drugą stronę. Ogolnie zawsze na kilka dni przed okresem czułam ,że puchnę, cała puchnę, a brzuch mam jak w 5 -6 msc ciąży,taki za przeproszeniem od nadpiździa po cycki. Teraz nie mam objawów, ale jem delikatnie, więc i objawów okresu wtedy nie mam lub mam bardzo łagodne. Nie daj Bóg jakbym na 2-3 dni przed miesiaczką pojadła do syta, to okres wtedy mam masakryczny. Nie wiem z czego , to wynika, ale moje siostry też tak mają.
Do czego zmierzam....
Aha już wiem. Chciałabym zatestować już jutro i zobaczyć || kreski, ale mam taki lęk, że zobaczę biel ... :( Te ostatnie dni przed , to jakaś gehenne. Jeszcze weekend, to człowiek ma więcej czasu, by o głupotach myśleć.
Dokładnie mam to samo... Jutro termin @ a w głowie milion mysli [emoji86][emoji87] chciałabym zatestowac jutro, ale obawa przed bielą chyba wygra i poczekam kilka dni...

reklama
Do góry