reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ciekawe czy one ciemne wychodzą cały czas od owu, czy bledną,bledną i po zagnieżdżeniu ciemnieją [emoji848][emoji848][emoji848] jak myślicie?
Bledną, bo te pozytywy pokazują się dlatego że testy LH mogą wykryć HCG, bo to są podobne hormony. A HCG jest wytwarzany dopiero po zagnieżdżeniu, więc jest przerwa pomiędzy pikiem LH a wzrostem HCG.

Przy czym nie zawsze te testy pokażą ciążę, u mnie akurat się sprawdzało, ale to zależy od testów i od organizmu
Link do: Czy test LH może wykryć ciąże? - towsrodku.pl

@Lu_cy super że wzrosło :)

reklama
A kiedy kochana testujesz ? Musi się tobie udać wierzę w to że będzie dzidziołek musi [emoji8][emoji7]
W sumie wiem, ze mam tak plus minus 2 dni w cyklach, takze jezeli wytrwam to we wtorek bym sobie na betę poszła bo i tak bede przechodzić koło diagnostyki [emoji23] u nas czeka się na te szybsze wyniki mac do 2 godzin, takze spokojne zdążę sobie wszystko załatwić [emoji4] ale nie wiem czy mi sie uda dotrwac do wtorku[emoji23][emoji23]

No wlasnie, dobre pytanie...
Ja jakos jestem sceptycznie nastawiona, w koncu test owulacyjny i test ciazowy z zalozenia maja badac to, do czego sluza :p
Tak, żaden lekarz nie poleci testować czegoś innym testem, ale jak mam 50 owu w szafce to sobie sprawdzam przed terminem @..jak są zupełnie blade to wiem że nie ma sensu zużywać testu ciążowego, ale kiedy test owu wyszedł purpurowy w 27 dc to się okazywało że beta też była :)

Tak, żaden lekarz nie poleci testować czegoś innym testem, ale jak mam 50 owu w szafce to sobie sprawdzam przed terminem @..jak są zupełnie blade to wiem że nie ma sensu zużywać testu ciążowego, ale kiedy test owu wyszedł purpurowy w 27 dc to się okazywało że beta też była :)
Acha, rozumiem, a powiedz czy wtedy gdy owulacyjny wychodzi taki purpurowy, to czy w takim razie ciazowy tez wychodzi pozytywny, sprawdzalas? :)

4 dni do @. Oczywiście +/- 1-2 dni, bo czasami przesunie się w jedną czy drugą stronę. Ogolnie zawsze na kilka dni przed okresem czułam ,że puchnę, cała puchnę, a brzuch mam jak w 5 -6 msc ciąży,taki za przeproszeniem od nadpiździa po cycki. Teraz nie mam objawów, ale jem delikatnie, więc i objawów okresu wtedy nie mam lub mam bardzo łagodne. Nie daj Bóg jakbym na 2-3 dni przed miesiaczką pojadła do syta, to okres wtedy mam masakryczny. Nie wiem z czego , to wynika, ale moje siostry też tak mają.
Do czego zmierzam....
Aha już wiem. Chciałabym zatestować już jutro i zobaczyć || kreski, ale mam taki lęk, że zobaczę biel ... :( Te ostatnie dni przed , to jakaś gehenne. Jeszcze weekend, to człowiek ma więcej czasu, by o głupotach myśleć.

Acha, rozumiem, a powiedz czy wtedy gdy owulacyjny wychodzi taki purpurowy, to czy w takim razie ciazowy tez wychodzi pozytywny, sprawdzalas? :)

tak, dw razy mi się to sprawdziło że po takim purpurowym owu był pozytyw na ciążowym, a z kolei w ostatnim cyku owu był blady, a mimo to zrobiłam ciążowy i był negatywny

nie twierdzę że zawsze tak wyjdzie, w sumie tę teorię sprawdzałam tylko trzy razy :) lepiej na pewno testować ciążę testami ciążowymi

Edit: jeszcze dodam że ja mam cykle jak w zegarku, od kilku lat nie wykroczyły ani razu poza 26-28 dni, stąd wiem że pozytywny test owu np. w 27 cyklu to nie owulacja tylko właśnie może być HCG.. wiem że bywają dwie owulacje w cyklu albo bardzo długie cykle gdy nie wiadomo kiedy się tej owulacji spodziewać - wtedy pewnie test owu wcale nie musi świadczyć o ciąży

Tez tak robie:)

4 dni do @. Oczywiście +/- 1-2 dni, bo czasami przesunie się w jedną czy drugą stronę. Ogolnie zawsze na kilka dni przed okresem czułam ,że puchnę, cała puchnę, a brzuch mam jak w 5 -6 msc ciąży,taki za przeproszeniem od nadpiździa po cycki. Teraz nie mam objawów, ale jem delikatnie, więc i objawów okresu wtedy nie mam lub mam bardzo łagodne. Nie daj Bóg jakbym na 2-3 dni przed miesiaczką pojadła do syta, to okres wtedy mam masakryczny. Nie wiem z czego , to wynika, ale moje siostry też tak mają.
Do czego zmierzam....
Aha już wiem. Chciałabym zatestować już jutro i zobaczyć || kreski, ale mam taki lęk, że zobaczę biel ... :( Te ostatnie dni przed , to jakaś gehenne. Jeszcze weekend, to człowiek ma więcej czasu, by o głupotach myśleć.
Dokładnie mam to samo... Jutro termin @ a w głowie milion mysli [emoji86][emoji87] chciałabym zatestowac jutro, ale obawa przed bielą chyba wygra i poczekam kilka dni...

reklama
Do góry