Jaasna
Fanka BB :)
Bo jest z Marsa, no przeciezPodoba mi sie ostatnie zdanie!maz mysli odwrotnie heh
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo jest z Marsa, no przeciezPodoba mi sie ostatnie zdanie!maz mysli odwrotnie heh
Metamorfin to nie to samo co metformina? przeważnie lekarze przepisują żeby kobietki chudły (to lek dla cukrzyków).. Ale to powinnaś mieć zrobioną glukozeButerffly mi sie zaczelo od niestetu nadmiernego owlosienia wyszedl lekko podniesiony testosteron mialam jeszcze dosc durzy brzuch ktorego nie miglam zgubic no i po badaniu usg chyba tez cos tam stwierdzili, w UK.w sumie dostalam metamorfin i tyle i ze jak schudne to bedzie lepiej.To bylo dawno jakies 7 lat temu a rok temu w Pl bardzo dobra ginekolozka zrobila dokladny skan i powiedziala ze ona nie widzi bym w srodku miala policystyczne jajniki,wiec juz sama nie wiem pewnie przez ten testosteron i duzy brzuch( jak nie biore metamorfinu )mnie tak zdiagnozowali...a jak u ciebie?pewnie w Pl to lepiej do tego podeszli
I slusznie Rodzice powinni miec traume, ze nie wzieli ostatniego pokoju i dzieci przez ich musieli przechodzicja miałam bardzo długo pokój przejściowy z rodzicami i traumy nie mam
Tak to to samo te leki co mowisz i tak sa na cukier i schudlam troche po nich i jak ich nie biore to brzuch mi sie robi balonowaty.Lekarz mowi ze mam taki lekki pcos sami nie wiedza pewnie,badanie krwi takie ogolne to mam cudowne,wszystko w normie,testosteronu mi juz nie chca robic,ogolnie taka bieda w uk z badaniami jest.wyprosilam progresteron zeby zrobili to mialam lipiec 18 sierpien 21.no i tyle czekam na cudMetamorfin to nie to samo co metformina? przeważnie lekarze przepisują żeby kobietki chudły (to lek dla cukrzyków).. Ale to powinnaś mieć zrobioną glukoze
Hmm przyszłam do lekarza właściwie z takimi objawami jak nadmierne owłosienie , wypryski na plecach i ramionach , bardzo nieregularne miesiączki zresztą też obfite takie skrzepiaste (przepraszam za bogaty opis) i bolesne , i bardzo silny PMS ( wszyscy mnie mieli dość bo w sekunde ryczałam jak bóbr, wrzeszczałam bez powodu ,a za chwile miałam świetny humor)
Przy okazji wizyty okazało się że cykl był bez owu i kilka pęcherzyków..
Wysłał na wyniki rolaktyna , glukoza, testosteron
Prolaktyna i testosteron wysoki . Glukoza była okej , tsh też okej..
Na 2 USG powiedział , że nie może powiedzieć że mam PCOS bo nie mam conajmniej 12 pęcherzyków na każdym z jajników..
Narazie reguluje cykl i zbijamy hormony.. Zobaczymy co powie w grudniu !
A ile się już staracie ? I jak długie masz cykle ?Tak to to samo te leki co mowisz i tak sa na cukier i schudlam troche po nich i jak ich nie biore to brzuch mi sie robi balonowaty.Lekarz mowi ze mam taki lekki pcos sami nie wiedza pewnie,badanie krwi takie ogolne to mam cudowne,wszystko w normie,testosteronu mi juz nie chca robic,ogolnie taka bieda w uk z badaniami jest.wyprosilam progresteron zeby zrobili to mialam lipiec 18 sierpien 21.no i tyle czekam na cud
Kurczę, a może jednak @ nie przyjdzie a test jeszcze nic nie pokazał, spróbuj jutro z jeszcze jednym z pierwszego moczu [emoji57]Lu_cy, Ala gratulacje!!! Super kreseczki. Ja widzę dokładnie u obu!!!
U mnie niestety biało[emoji29] [emoji29] No ale byłam na to gotowa, więc nawet się nie zmartwilam...
Jutro powtórzę dla spokoju ducha, bo wstawałam o 5 na siku więc nie był z pierwszego moczu, no ale pewnie @ przyjdzie do tego czasu[emoji21]
U mnie też tydzień do @ :-)Aż sama mam ochotę zrobić test ;D Tylko tydzień przed @ ,to nonsens. Kurczę jak bym chciała te II ,choćby cień cienia...
Póki co zerrrro objawów, ale jestem na diecie, a zwsze jak jem lekkostrawnie, to nie mam objawów na @. Ciążowych oznak też brak.
A ja mam ... może nie traumę ale jednak niesmak pozostał [emoji12]I tak myślę że nie ma co popadac w paranoje przecież nie widział samego momentu bo byli pod kołdrą, a jedynie nogę mamy ja miałam bardzo długo pokój przejściowy z rodzicami i traumy nie mam
Dużo stresu [emoji23] nieeee.... Właśnie bez stresu [emoji6] obserwacje też można sobie odpuścić, dla mnie każdy cykl przy poprzednich staraniach był inny i za każdym razem myślałam, że to ten cykl...To tak podsumowujac zebrane info z forum to przepis na bobo wyglada mniej wiecej tak: witaminy dla niej i dla niego,wiesiolek,testy owu,zel ,boboseksy(ale zeby plemniczki byly dobrej jakosci tak najlepiej 3 dniowe odchodowane,dorodne)mega obserwacja ciala po owu az do okresu,duzo stresu,bolace cycory i jajniki i testujemy.I juz