reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Dzień dobry dziewczyny. Ja też się nigdzie nie wybieram. Poki co nadal odliczam do @. Jeszcze 13 dni. [emoji849] Długo ale wytrzymać trzeba.

Owu nadal nie wiem czy była czy nie. Paski owu wieczorem (po powrocie z pracy) mocne, za dnia lżejsze. Już nie wiem czy to cykl bez owu... [emoji849] temp. rośnie ale bez szału. OF nie wykrywa owu.

reklama
Jestem umówiona na środę. Mam w domu duphaston jakbym brała po 2 tabletki to do środy mi starczy. Ale nie wiem czy mam brać czy nie. Nie mogę się skontaktować z lekarzem i nie wiem co robić.
Zrób beta HCG i powtórz po 48, ja bym brała duphaston przecież jeśli będzie miało dojść do najgorszego to on nic nie zmieni

Ale w 4tc oprócz pogrubienia śluzówki nic nie zobaczą. Nie wiem czy jest sens dodatkowo się stresować. Już kiedyś usłyszałam że poronienie w 5tc przebiega jak normalna miesiączka i bez sensu że tam jestem. Muszę czekać. Nie będę brała żadnych leków dopóki lekarz nie oddzwoni
Gratuluje,mam nadzieje ze bedzie ok,jaka masz temp.?czy juz nie mierzylas?plamienia w ciazy na poczatki to dosc czeste.

Jestem i po biochemicznej i po ciąży, w której w piątym tyg. trafiłam do szpitala z poronieniem zagrażającym. Naprawdę momentami lało się ze mnie. Takie krwawienia zdarzają się w terminie miesiączki. Czasami nic złego nie oznaczają, choć czasami zwiastują poronienie. Ja miałam badania bety, ładnie przyrastała i pierwsza lepsza ginekolog skierowała mnie do szpitala, gdzie niechętnie mnie przyjęli. Dostawałam luteinę, no spę, na ból brzucha i zastrzyk z papaweryny. Wcześniej inna ginekolog zaleciła dupka , no spę i leżenie, ale ta ginekolog oddzwoniła do mnie , gdy już byłam po wizycie w przychodni u innej lekarki.

Ja mysle ze to cos z hormonami u mnie,albo moze jak schudlam to troche sie mi polepszylo bo niby tak tez moze byc.Jajniki mam ok ale nie wiem juz teraz czy mam ta owu czy nie...jak bylam w pl na badaniu i mowie ze jestem dzien po owu a ginekolog tak patrzy i mowi ze albo byla owy szybciej albo nic nie bylo bo sladu nie ma:(dlatego dala mi clo.Stramy sie tak z dwa lata juz,ale dopiero teraz zaczelam jakies leki poza metmorfinem,przedtem nawet tabletek anty nie bralam.Mam 34 lata to tez pewnie nie pomaga.A wy ile sie staracie?
Może warto zajrzeć do endokrynologa w Pl lub skonsultować się jeszcze z jakimś ginekologiem.. wiesz przy tabletkach anty to i tak byś nie zaszła dlatego nie dostałaś , bo się staracie o dziecko [emoji6] 34 lata to jeszcze młoda kobieta..
My się nie staramy... czekamy do momentu aż skończę studia lub bliżej końca studiów i kiedy w miarę unormuje hormony to zaczniemy działać..
Wiecie co u mnie to chyba biochemiczna. Co prawda dziś kreska mocniejsza, ale zaczęłam plamić
Nie mów tak.. Kreska ciemnieje to dobrze ! A to ,że plamisz często to się zdarza w ciąży przy dacie kiedy miała być @ , ale chyba nie plamisz czystą krwią?
Pamiętaj nie zakładaj najgorszego [emoji6] Bądź dobrej myśli , bo nerwy tylko pogarszają.. Jesteśmy z Tobą!
Ja też powtórzyłam. Radość miesza się ze strachem ...Zobacz załącznik 906673
Piękne kreski! Gratulacje jeszcze raz [emoji8]

reklama
Super ,gratulacje piekne kreseczki,strach to normalny etap,wszystko bedzie dobrze twoje cialo wie co robi a ty jestes na tym forum wiec tez masz juz wszystko przemyslane:(
Dziękuję dziewczyny. Oczywiście radość przeważa ale szampana (bezalkoholowego [emoji38]) otworzę jak będę po wizycie u lekarza. Nawet mężowi jeszcze nie powiedziałam ... [emoji39]

Do góry