reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Podziwiam dziewczyny, które tak młodo zostały matkami i sobie dały radę, ale pomijając, że psychicznie zupełnie nie byłam na to gotowa mając naście lat, to uważam, ze dziecku trzeba coś zapewnić i być w stanie je utrzymać. Poza tym z tego co obserwuję, to bardzo wiele dzieci młodych matek niestety nie ma kontaktu z ojcem. Bo nastoletni "tatusiowie" rzadko kiedy są w stanie tak jak matki poświęcić swoją młodość dla dzieci i się ulatniają.
A ja uważam, że nie ma co generalizować młodych tatusiów :) bo znam takich gdzie w wieku 20 lat dorośli do roli ojca, a mam na przykładzie własnego kuzyna lat 30 gdzie bardzo chciał dziecko jego dziewczyna pierwsza pierwszą ciążę poroniła, druga szczęśliwie donosiła, a on 3 tyg po porodzie jej oświadczył, że w czasie kiedy była w ciąży on ułożył sobie życie za granicą z kimś innym także reguły nie ma ;) zresztą mój mąż ma 27 lat a czasami się grubo zastanawiam czy on napewno do roli ojca dorósł ;)

Mnie od wczoraj mega boli kręgosłup na dole, ale tak bardzo bardzo długo już miałam spokój, a w tym cyklu coś się pomieszało, ból jajników jakby stan zaplany jakiś, a test owu negatyw fakt nie ukrywam ja cały czas pije, ale piłam wcześniej w testy wychodziły więc nie wiem o co kaman jeszcze na końcu się okaże że @ się przesunie i do ginekologa wizyta mi przepadnie a czekam ponad 2 msc prywatnie eh :/

Zostaje zostaje [emoji6] Aa po czym Twój lekarz postawił taką diagnoze , bo w sumie PCO i PCOS to są dwie odrębne sprawy.. Sama diagnozowałam się w tym kierunku, i jestem ciekawa Jakby tylko minimalnie, ale to zależy, bo na pierwszy rzut oka wszystkie wydają się być takie same.. Ale ekspertem nie jestem i to taka niepewna ocena
Buterffly mi sie zaczelo od niestetu nadmiernego owlosienia wyszedl lekko podniesiony testosteron mialam jeszcze dosc durzy brzuch ktorego nie miglam zgubic no i po badaniu usg chyba tez cos tam stwierdzili, w UK.w sumie dostalam metamorfin i tyle i ze jak schudne to bedzie lepiej.To bylo dawno jakies 7 lat temu a rok temu w Pl bardzo dobra ginekolozka zrobila dokladny skan i powiedziala ze ona nie widzi bym w srodku miala policystyczne jajniki,wiec juz sama nie wiem pewnie przez ten testosteron i duzy brzuch( jak nie biore metamorfinu )mnie tak zdiagnozowali...a jak u ciebie?pewnie w Pl to lepiej do tego podeszli

Ale zaczelas od slabych kresek i skończyłaś na mocnych? A ja moglam miec ta najciemniejsza kreske w dniu 10 cyklu a ze pierwszy test zrobilam 11 to zaczęła słabnąć bo jezeli owulacja byla 11dc to pasek mocny chyba pokazuje sie od 24 do 36godz przed tak? A nie w dniu owulacji? Jezeli tak jest jak pisze to poprostu przegapilam ten momet i zaczne w następnym cyklu od 9 dnia a nie 11
Mi pokazało praktycznie niewidoczna druga i nagle taki skok byl. No po takim czasie ponoć występuje :) ale nie zawsze testy wylapia ten moment

Uwaga bedzie dlugi wpis.W zeszlym miesiacu zaczelam plamic przez 4 dni na brazowo od dnia jak mialam dostac okres,4 dnia zrobilam test i mi sie wydawalo ze cos tam bylo cien jakis testy owu tez wychodzily ciemne dosc,następnego dnia w pracy zabolal mnie kregoslup zrobilo mi sie niedobrze i zaczely mi sie trzasc rece potrwalo to jakos z 30 min.(myslalam ze spadek cukru) przyszlam do domu zrobilam test i juz nie bylo nawet cienia nasteonego dnia mega okres przez 6 dni.Pytanie mam czy myslicie ze to moglo byc poronienie??jesli tak czy to wtedy czegos mam za duzo lub za malo jakies hormony czy cos ze sie nie przyjelo?ktos tak mial?maz mowi ze se ubzduralam,moze.
Mogl to byc jakis zaburzony hormonalnie cykl, a moglo byc tez wczesne poronienie ciazy biochemicznej - teraz to tylko gdybanie.
Ale jesli na tescie widzialas chocby znikomy cien, to pewnie tak bylo - my kobiety moze czasem jestesmy przewrazliwione, ale nie glupie ;)

To tak podsumowujac zebrane info z forum to przepis na bobo wyglada mniej wiecej tak: witaminy dla niej i dla niego,wiesiolek,testy owu,zel ,boboseksy(ale zeby plemniczki byly dobrej jakosci tak najlepiej 3 dniowe odchodowane,dorodne)mega obserwacja ciala po owu az do okresu,duzo stresu,bolace cycory i jajniki i testujemy.I juz :)

reklama
Mogl to byc jakis zaburzony hormonalnie cykl, a moglo byc tez wczesne poronienie ciazy biochemicznej - teraz to tylko gdybanie.
Ale jesli na tescie widzialas chocby znikomy cien, to pewnie tak bylo - my kobiety moze czasem jestesmy przewrazliwione, ale nie glupie ;)
Podoba mi sie ostatnie zdanie!maz mysli odwrotnie heh

Do góry