reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja mam już przedokresowe PMS i dół jak stąd do Australii :( A jeszcze poczytałam sobie fora majówek i kwietniówek wczoraj i jestem przerażona ile jest poronień i komplikacji :( 2 kreski to niestety dopiero początek wyboistej drogi a nie pewniak, że za 9 miesięcy będzie śliczne zdrowe bobo.
Niestety taka jest prawda. Ja tym razem ograniczę do minimum osoby które będą wiedziały o ciąży

reklama
Ja mam już przedokresowe PMS i dół jak stąd do Australii :( A jeszcze poczytałam sobie fora majówek i kwietniówek wczoraj i jestem przerażona ile jest poronień i komplikacji :( 2 kreski to niestety dopiero początek wyboistej drogi a nie pewniak, że za 9 miesięcy będzie śliczne zdrowe bobo.
Oj tak,ciaza to troche jak otwarcie milosnej puszki pandory.Zaczyna sie czlowiek martwic o wszystko.

Niestety taka jest prawda. Ja tym razem ograniczę do minimum osoby które będą wiedziały o ciąży
Też niestety czytałam te fora. Boję się, że jak nawet się uda, to znowu nie utrzymam tej ciąży i będę bardzo zestresowana. Ostatnio wiedziała tylko jedna osoba i jak pokazał czas - bardzo dobrze :)

Moj ginekolog mi powiedziala ze kobieta moze zajsc 12 razy w roku w ciaze,TYLKO 12! Logiczne,ale jak do tego dodamy np 3 razy brak owu (bo sa cykle bez owu) zle sie wstrzelimy ze staraniami,a to jakies wyjazdy rozjazdy,klotnie a moze i partner nie da rady w danym dniu .. ciezko jest a my bysmy chcial o pstryk i juz.Ja nie wiem jak te niektore malolaty tak szybko zachodza.Przyjdzie czas na kazdego:)
Ja np też należę do małolat która zaszła w wieku 15 lat w ciążę i brakowało Mi 4 dni do 16 Jak urodziłam:)i akurat ja jestem z siebie dumna teraz kobieta że mimo tak młodego wieku byłam odpowiedzialna mama i nie widziałam świata poza moim synem który w styczniu skończy 11 lat:)Ale owszem słyszę o młodych matkach i ich podejściu do macierzyństwa to moje reakcje sa ostre bo niestety skoro umiało się przepraszam za wyrażenie bzykac to trzeba być odpowiedzialny za może życie...No ale to też nie tylko można powiedzieć o młodych bo sa i 30którym nie dała bym szczeniaka a gdzie mowa o dziecku...i robia dzieci byle robić i nie myślą o cyklach może nawet nie wiedzą co to jest ważne żeby sie dobrze bawić a dzieciak... Wychowa starsza siostra-brat...masakra ale tak to jest kobiety które się starają nie w jakimś celu tylko z miłości mają problemy a łajzy nie przejmują się wcale...

Mam pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, bo ja dopiero pierwszy cykl z termometrem.. Jestem w 18 dc przy cyklach 26-27 dniowych i nie było jeszcze skoku. To znaczy że nie ma szans na owulację? :( test owu wyszedl w niedzielę (15dc) ale to pewnie nic nie znaczy

Mierzę bardzo dokładnie, termometr z dwoma cyframi po przecinku, pora zawsze ta sama.
Teraz się martwię czy ja w ogóle miewam te owulacje :/
Ja mierzę dopiero 2 cykl temperaturę, też mam cykle 26 dniowe i w poprzednim najwyższy skok miałam dopiero 20 dc. Za tydzień w czw mam wizytę u gin więc zapytam jej o co chodzi bo też mnie to zdziwiło :/ gdzie zawsze myślałam, że wiem kiedy mam owu bo tak mnie całe podbrzusza boli, że czasami ruszyć się nie mogę

Też miałam 19 lat jak zaszlam w ciążę ale wiecie czemu tzw małolaty tak szybko zachodzą ciążę bo one o tym nie myślą nie liczą dni nie czekają na owu nie mierzą temperatury a my im bardziej zaczynamy się nakręcac na to wszystko tym bardziej się blokujemy może ja staram się nie długo bo 4 cykl i nie mogę się porównywać z dziewczynami starajacymi się rok czy dłużej ale sama po sobie widzę że trzeba wyluzowac bo inaczej nic z tego wierzę że mi się uda chociaż mój zegar biologiczny tyka mocno ;)

Moj ginekolog mi powiedziala ze kobieta moze zajsc 12 razy w roku w ciaze,TYLKO 12! Logiczne,ale jak do tego dodamy np 3 razy brak owu (bo sa cykle bez owu) zle sie wstrzelimy ze staraniami,a to jakies wyjazdy rozjazdy,klotnie a moze i partner nie da rady w danym dniu .. ciezko jest a my bysmy chcial o pstryk i juz.Ja nie wiem jak te niektore malolaty tak szybko zachodza.Przyjdzie czas na kazdego:)
One nie chcą zajsc więc zachodza ;P przeważnie tak jest że jak się chce to jest ciężko

Ja np też należę do małolat która zaszła w wieku 15 lat w ciążę i brakowało Mi 4 dni do 16 Jak urodziłam:)i akurat ja jestem z siebie dumna teraz kobieta że mimo tak młodego wieku byłam odpowiedzialna mama i nie widziałam świata poza moim synem który w styczniu skończy 11 lat:)Ale owszem słyszę o młodych matkach i ich podejściu do macierzyństwa to moje reakcje sa ostre bo niestety skoro umiało się przepraszam za wyrażenie bzykac to trzeba być odpowiedzialny za może życie...No ale to też nie tylko można powiedzieć o młodych bo sa i 30którym nie dała bym szczeniaka a gdzie mowa o dziecku...i robia dzieci byle robić i nie myślą o cyklach może nawet nie wiedzą co to jest ważne żeby sie dobrze bawić a dzieciak... Wychowa starsza siostra-brat...masakra ale tak to jest kobiety które się starają nie w jakimś celu tylko z miłości mają problemy a łajzy nie przejmują się wcale...
Gratuluje takiej dojrzalej postawy,nawet sobie nie wyobrazam jak musi byc ciezko w tak mlodym wieku zderzyc sie z tak duza odpowiedzialnoscia.Ja mieszkam za granica i poza mezem nie mialam nikogo kto by mi pomogl przy dziecku a o dzieciach nie wiedzialam nic,a mialam 26 lat.

Ja mierzę dopiero 2 cykl temperaturę, też mam cykle 26 dniowe i w poprzednim najwyższy skok miałam dopiero 20 dc. Za tydzień w czw mam wizytę u gin więc zapytam jej o co chodzi bo też mnie to zdziwiło :/ gdzie zawsze myślałam, że wiem kiedy mam owu bo tak mnie całe podbrzusza boli, że czasami ruszyć się nie mogę
No właśnie, podobnie jak u mnie, a faza lutealna powinna być dłuższa niż 10 dni żeby coś z tego było i się martwię czy już nie jest za późno albo czy w ogóle miewam owu :(

reklama
Zrobiłam kolejny test ( dzisiaj 13dc w poprzednim w tym dniu miałam dwie grube krechy ) skoro kreska ciemniala od wczoraj chciałam sprawdzić bo to czasami te kreski się nagle lubią pojawic a tu takie nic ;P no i zglupialam totalnie.
IMG_20181010_191454.jpg

Załączniki

• IMG_20181010_191454.jpg
    IMG_20181010_191454.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 141
Do góry