reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
@martoosia04 sprawdzałaś już czy Twoje wyniki są dobre do starań o dziecko ? Orientujesz się coś na ten temat ?

Niestety nie byłam jeszcze u gina. Po badaniach jedyny dzień wolny miałam wczoraj a i tak miałam masę innych zajęć na głowie. Teraz kolejny tydzień też ciut zabiegany i dopiero wolne w pt :/ ale chyba w pon zadzwonię i umowie sie chociaz na ten pt i popytam.

Obecnie chyba powoli zaczynają się płodne dni. Wczoraj tak na spontanie z M. podziałaliśmy. Dla przyjemności i bez musu. Super tak [emoji173]️

Dziewczyny, najlepszy do staranek to ten śluz przezroczysty - to wiem. Ale taki lepki czy raczej sam wodnisty?

Niestety nie byłam jeszcze u gina. Po badaniach jedyny dzień wolny miałam wczoraj a i tak miałam masę innych zajęć na głowie. Teraz kolejny tydzień też ciut zabiegany i dopiero wolne w pt :/ ale chyba w pon zadzwonię i umowie sie chociaz na ten pt i popytam.

Obecnie chyba powoli zaczynają się płodne dni. Wczoraj tak na spontanie z M. podziałaliśmy. Dla przyjemności i bez musu. Super tak [emoji173]️

Dziewczyny, najlepszy do staranek to ten śluz przezroczysty - to wiem. Ale taki lepki czy raczej sam wodnisty?
No i super, że działacie :) Śluz lepiej jak jest lepki.

Ja już chyba przewertowalam wszystkie informacje jakie się dało do tego weszłam na grupę gdzie dziewczyny mają problemy z tarczyca od kilku lat i starają się o dziecko i mają jakieś pojęcie w tej kwestii. Wiadomo już że najlepsze jest TSH poniżej 2 ale aż tak nikt nie mówi o tym jak bardzo ważne jest ft4 na dobrym poziomie żeby ciążę utrzymać. Im wyżej normy tym lepiej z tego co dziewczyny pisaly powinno być większe niż 50% po przeliczeniu a jest do tego nawet kalkulator na necie. Idę w poniedziałek do Endo to będę wiedziała czy faktycznie tak jest no bo sam ginekolog to może w tej kwestii nie pomoc jeśli nie specjalizuje się w tym.

reklama
Do góry