reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja przedtem tez mierzylam temperature, [emoji173] w jak najbardziej odpowiednim czasie codziennie co dwa dni co trzy dni i dupa a teraz jak zapomnialam termometru i nie moglam codziennie analizowac wykresu, tak wyszlo ze tz ciagle ostatnio zmeczony w dodatku tesciowa za sciana to jakos nie bylo okazji do [emoji173] i byly tylko dwa a sie udalo [emoji14]

reklama
a ja zaczynam sie obawiac ze cos jest nie tak bo kreska jest delikatnie ciemniejsza od tej przy pierwszym tescie..ale szału nie ma....a dzis-jutro termin spodziewany termin miesiaczki.....pamietam jak z pierwsza ciaza miałam-od razu 2 kreski a tu te kreski szału nie robia....wiadomo ciesze sie jak je widze bo je widze....ale zeby jakos mocno ciemniały z dnia na dzien to nie bardzo.

Ja przedtem tez mierzylam temperature, [emoji173] w jak najbardziej odpowiednim czasie codziennie co dwa dni co trzy dni i dupa a teraz jak zapomnialam termometru i nie moglam codziennie analizowac wykresu, tak wyszlo ze tz ciagle ostatnio zmeczony w dodatku tesciowa za sciana to jakos nie bylo okazji do [emoji173] i byly tylko dwa a sie udalo [emoji14]
Jest to piękny przykład, że choćbyśmy nie wiem jak liczyły, mierzyły itp. to po prostu zależy to od jednego "złotego strzału" :p

a ja zaczynam sie obawiac ze cos jest nie tak bo kreska jest delikatnie ciemniejsza od tej przy pierwszym tescie..ale szału nie ma....a dzis-jutro termin spodziewany termin miesiaczki.....pamietam jak z pierwsza ciaza miałam-od razu 2 kreski a tu te kreski szału nie robia....wiadomo ciesze sie jak je widze bo je widze....ale zeby jakos mocno ciemniały z dnia na dzien to nie bardzo.
Daj spokój. Jeśli nie palisz, nie pijesz, nie ćpasz , łykasz kwas foliowy, to wiesz, że już nic więcej od Ciebie nie zależy. Oczywiście, że może być różnie. Coś złego może się stać dziś, jutro, w 9 miesiącu czy przy porodzie-na każdym etapie. Jednak trzeba cieszyć się, tym , co jest dziś. Ujrzałaś upragnione dwie kreski. Ciesz się z dwóch kresek. Zobaczysz serduszko na usg. Ciesz się z bijącego serduszka. I tak dalej na każdym etapie. W ciąży może zdarzyć się wszystko, ale nie musi !!!!!

A wypiłaś coś przed? Może mocz był bardziej rozcieńczony i stąd słabsze kreski.

wiem ze co ma sie stac to i tak sie stanie tylko nauczona doswiadczeniem przy pierwszej ciazy wiem ze te kreski byly dwie grube a tu juz trzeci dzien z rzedu jest ciut ciemniejsza ale szału nie ma( fakt-dzis zrobiłam poznym popoludniem przymuszona:p, ale słaba dalej jest ta kreska..)

wiem ze co ma sie stac to i tak sie stanie tylko nauczona doswiadczeniem przy pierwszej ciazy wiem ze te kreski byly dwie grube a tu juz trzeci dzien z rzedu jest ciut ciemniejsza ale szału nie ma( fakt-dzis zrobiłam poznym popoludniem przymuszona:p, ale słaba dalej jest ta kreska..)
Jak będziesz miała okazję to wrzuć foto :) My ocenimy :p :tak::tak:

reklama
Tylko my tu mierzymy , liczymy , żeby właśnie doszło do tego złotego strzału :)
Kurdę, liczę , że w tym cyklu mój mąż strzeli tego gola :)
Ja bylam zawsze swiecie przekonana ze to gadanie o wyluzowaniu wyrzyceniu testów, termometru to brednie a jak widac na moim przykladzie-i wielu innych dziewczyn- to na prawde moze zadziałać [emoji6]
My w tym miesiacu mielismy sie zacząć diagnozowac i leczyć a tu psikus bo sie udalo [emoji6]

Do góry