reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja biorę euthyrox 25 i Prenatal Uno, na początku miałam TSH 3,91-4,41 bez tabletek, po 3 tyg brania Euthyroxu spadło mi do 1,7 wtedy też włączyłam Prenatal, badałam teraz to mam 1 z groszem więc u mnie się to raczej nie sprawdza, że jod podnosi zresztą pytałam endokrynologa o te witaminy i mówiła że spokojnie mogę brać ;)

reklama
Ja sie dziś zdecydowalam na suplementy Doppleherz mama aktiv premium i jutro tz mi kupi, a mam jeszcze troche tabletek foliku, myslicie ze moge brac to i to jednoczesnie ? [emoji848]
Możesz aczkolwiek jeśli mogę ci coś doradzić to Ja osobiście wybrałabym preparat z dwiema formami kwasu foliowego, np Prenatal czy Pregne chociaż ona ma żelazo, a są sprzeczne opinie w tym temacie i ja bym z nim uważała na początku, a DHA tak naprawdę potrzebujesz od 2 trymestru ;) mi jak został kwas foliowy bo przerzuciłam się właśnie na Prenatal to nakarmilam nim męża [emoji23]

Możesz aczkolwiek jeśli mogę ci coś doradzić to Ja osobiście wybrałabym preparat z dwiema formami kwasu foliowego, np Prenatal czy Pregne chociaż ona ma żelazo, a są sprzeczne opinie w tym temacie i ja bym z nim uważała na początku, a DHA tak naprawdę potrzebujesz od 2 trymestru ;) mi jak został kwas foliowy bo przerzuciłam się właśnie na Prenatal to nakarmilam nim męża [emoji23]
Widzę że właśnie większość wybiera pregne czy prenatal [emoji57] ja jednak juz sie zdecydowalam na doppelherz i zostane przy tym [emoji4]

Widzę że właśnie większość wybiera pregne czy prenatal [emoji57] ja jednak juz sie zdecydowalam na doppelherz i zostane przy tym [emoji4]
Jasne przecież nie każdy musi brać to samo ;)...
Spójrz tylko czy w dopel nie masz żelaza dużo informacji czytałam żeby nie stosować do 8 tc jeśli nie mamy niedoborów

Spójrz ;) Pan Tabletka pisze o rekomendacji PTG ;)
Screenshot_20181001-224837.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181001-224837.jpg
    Screenshot_20181001-224837.jpg
    70,4 KB · Wyświetleń: 279
Ja sie dziś zdecydowalam na suplementy Doppleherz mama aktiv premium i jutro tz mi kupi, a mam jeszcze troche tabletek foliku, myslicie ze moge brac to i to jednoczesnie ? [emoji848]
Raczej możesz. Mi gin ostatnio powiedział, żeby się nie bać foliku "jego nie można przedawkować" bo teraz mam pregna start + folik bo zostało mi sporo tabletek [emoji5]

Oo matko to przy takim TSH w ciążę nie zajdziesz, ja przy 3,91 miałam stwierdzona niedoczynność, biorę Euthyrox 25 i po 3 tyg była już 1,7 a jaka masz prolaktynę ? Bo przy staraniach najlepiej jak by była tak do 15
16 :) a bierzesz cała tabletke dziennie czy jakaś połówkę ? No i pozostała część tf3 tf4 była ok tylko ten wynik TSH był taki ? Ja się wogole na tym nie znam tylko wiedziałam że przy staraniach najlepszy wynik to 1.5 i tyle wiem :) chociaż z tym zachodzeniem w ciążę przy wysokim tsh to nie wiem jak jest bo mam 3 znajome które się dowiedziały że mają wysoko ponad normę dopiero jak zaszły no ale ja wole działać wczesneij dlatego zrobiłam badania.

Dziewczyny te, które bawiły się killa cykli testami owu [emoji4] zdarzało się Wam, ze nie miałyscie żadnego testu pozytywnego w cyklu?

reklama
16 :) a bierzesz cała tabletke dziennie czy jakaś połówkę ? No i pozostała część tf3 tf4 była ok tylko ten wynik TSH był taki ? Ja się wogole na tym nie znam tylko wiedziałam że przy staraniach najlepszy wynik to 1.5 i tyle wiem :) chociaż z tym zachodzeniem w ciążę przy wysokim tsh to nie wiem jak jest bo mam 3 znajome które się dowiedziały że mają wysoko ponad normę dopiero jak zaszły no ale ja wole działać wczesneij dlatego zrobiłam badania.
Też mam koleżankę która zaszła przy TSH około 6, ale to niebezpieczne i niestety niesie za sobą duże ryzyko poronienia, a tego nie chciałabym przeżyć poraz drugi, ogólnie miałam w normie, ale to się liczy procentowy stosunek FT3 do FT4 no i zbadaj przeciwciała antyTPO i anty-TG, biorę jedną tabletkę dziennie naczczo pół h przed posiłkiem, jest to najmniejsza dawka Euthyroxu [emoji4]

Do góry