Ja dziś od gin dostałam TSH, FSH, LH i ponownie prolaktynę do zbadania.Mój gin też kazał mi zbadać TSH. Nigdy wcześniej tego nie badałam, ciekawe co wyjdzie hm
Może po badaniach coś zacznie się klarować.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja dziś od gin dostałam TSH, FSH, LH i ponownie prolaktynę do zbadania.Mój gin też kazał mi zbadać TSH. Nigdy wcześniej tego nie badałam, ciekawe co wyjdzie hm
Prenatal Uno również ma fajny skład ja zamawiam w aptece internetowej za 24,99 i odbieram osobiście w aptece stacjonarnejU mnie też dzisiaj zakupy olej z wiesiołka i testy owu są tylko pregna start nie było w 3 aptekach ale zamówione już testy owu zacznę robić od 10dc ostatnio owu była 13dc a teraz u mnie 5dc może październik będzie nasz
Też bym chciała, ale jakoś słabo mi wychodzi co gdzieś zajrzę to jakieś ciasteczko na mnie patrzy [emoji23]Hejo dziewczyny
Umylam wszystkie okna dzis wiec pewnie bedzie padac niedlugo hahaha
U mnie dzis 24dc. Piersi tak bola ze szok. Przewaznie w nocy spie na brzuchu a wczoraj nie umialam bo tak dokuczaly mi piersi:/ Co tez dziwne dla mnie zaobserwowalam dzis mleczny sluz co u mnie przed terminem @ dziwne.
Ogolnie jakie samopoczucie 1 pazdziernika? Ja sobie postanowilam ze ograniczam slodycze i ogolnie bede darzyc do rezygnacji calkowitej z cukru.
Oo matko to przy takim TSH w ciążę nie zajdziesz, ja przy 3,91 miałam stwierdzona niedoczynność, biorę Euthyrox 25 i po 3 tyg była już 1,7 a jaka masz prolaktynę ? Bo przy staraniach najlepiej jak by była tak do 15No i odebrałam wyniki prolaktyna ok ale za to jak całe życie TSH miałam idealne i wynosiło 1.5 to teraz dla odmiany trochę ponad 4....
A co ma wspólnego suplement z jodem z TSH ? To powinna mieć niższe TSH, a nie wyższe jodu nie bierzemy przy nadczynności, a nie niedoczynności...A nie brałaś jakis suplementów z jodem?
A bierzesz kwas foliowy? Bo to jednak jest wskazane nawet przy dobrych wynikachJa nic nie biorę całe życie moje wyniki były w normach w ciąży tak samo więc mi obce suplementy
Jodu nie bierzemy przy nadczynności, a nie niedoczynności jod wspomaga pracę tarczycy więc nie wiem skąd te spekulacjeO no to może nie jest tak źle jak myślałam Kurcze kupiłam Pregnę Start, ona ma jod. Czyli tsh może sie podnieść od tego?
Starać się możesz, ale szansę, że zajdziesz są małe, po drugie w ciąży niebezpieczne takie TSH więc powtórz panel tarczycowy i wizyta u endokrynologa, nie tylko przy staraniach trzeba obniżyć ponieważ normy laboratoryjne są podane ogólnie, a dla kobiet w wieku rozrodczym TSH nie powinno przekroczyć 2-2,5Jutro powtorze cały pakiet TSH i będę się zapisywać
No niby w normie ale przy staraniach to nie przejdzie trzeba obniżyć. Tylko teraz nie wiem czy odpusic czy można się starać dalej. Nie mam doświadczenia z TSH przy staraniach w poprzedniej ciąży miałam idealne
Ja też kilka lat temu miałam koło 2, a najprawdopodobniej po poronieniu się zepsułoNajlepsze 1.5 no do 2 to max. Tak się zastanawiam dlaczego nagle mi się popsuło jutro powtorze może to jakiś ich błąd... Kiedyś mojemu mężowi wyszło 7 a jak powtórzył z cała reszta to wyniki idealne. Chyba że to po ciąży TSH się tak psuje...