reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
U mnie też dzisiaj zakupy olej z wiesiołka i testy owu są tylko pregna start nie było w 3 aptekach ale zamówione już testy owu zacznę robić od 10dc ostatnio owu była 13dc a teraz u mnie 5dc może październik będzie nasz 8-)
Prenatal Uno również ma fajny skład ;) ja zamawiam w aptece internetowej za 24,99 i odbieram osobiście w aptece stacjonarnej ;)

Hejo dziewczyny:)
Umylam wszystkie okna dzis wiec pewnie bedzie padac niedlugo hahaha:p
U mnie dzis 24dc. Piersi tak bola ze szok. Przewaznie w nocy spie na brzuchu a wczoraj nie umialam bo tak dokuczaly mi piersi:/ Co tez dziwne dla mnie zaobserwowalam dzis mleczny sluz co u mnie przed terminem @ dziwne.
Ogolnie jakie samopoczucie 1 pazdziernika? Ja sobie postanowilam ze ograniczam slodycze i ogolnie bede darzyc do rezygnacji calkowitej z cukru.
Też bym chciała, ale jakoś słabo mi wychodzi co gdzieś zajrzę to jakieś ciasteczko na mnie patrzy [emoji23]

No i odebrałam wyniki prolaktyna ok ale za to jak całe życie TSH miałam idealne i wynosiło 1.5 to teraz dla odmiany trochę ponad 4....
Oo matko to przy takim TSH w ciążę nie zajdziesz, ja przy 3,91 miałam stwierdzona niedoczynność, biorę Euthyrox 25 i po 3 tyg była już 1,7 a jaka masz prolaktynę ? Bo przy staraniach najlepiej jak by była tak do 15

Jutro powtorze cały pakiet TSH i będę się zapisywać :)
No niby w normie ale przy staraniach to nie przejdzie trzeba obniżyć. Tylko teraz nie wiem czy odpusic czy można się starać dalej. Nie mam doświadczenia z TSH przy staraniach w poprzedniej ciąży miałam idealne
Starać się możesz, ale szansę, że zajdziesz są małe, po drugie w ciąży niebezpieczne takie TSH więc powtórz panel tarczycowy i wizyta u endokrynologa, nie tylko przy staraniach trzeba obniżyć ponieważ normy laboratoryjne są podane ogólnie, a dla kobiet w wieku rozrodczym TSH nie powinno przekroczyć 2-2,5

Ja sie dziś zdecydowalam na suplementy Doppleherz mama aktiv premium i jutro tz mi kupi, a mam jeszcze troche tabletek foliku, myslicie ze moge brac to i to jednoczesnie ? [emoji848]

reklama
Najlepsze 1.5 no do 2 to max. Tak się zastanawiam dlaczego nagle mi się popsuło jutro powtorze może to jakiś ich błąd... Kiedyś mojemu mężowi wyszło 7 a jak powtórzył z cała reszta to wyniki idealne. Chyba że to po ciąży TSH się tak psuje...
Ja też kilka lat temu miałam koło 2, a najprawdopodobniej po poronieniu się zepsuło :(

Do góry