reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Malentka co do gynoxinu to jeżeli masz sie meczyc to go wez...sama wiesz ze rozne rzeczy robią kobiety bedac w ciazy a jeszcze o niej nie wiedza... np palą papierosy, biora tabletki...przeczytaj hipotetyczna hanie mamyginekolog
Myślę ze macie rację razem z Kamila. Jak jutro się pogorszy to podlece do apteki dzięki dziewcZyny :*

reklama
Zgadzam sie! Poki organizm nie da objawow ciazowych to mozna wszystko robic. Gdyby tak kazda kobitka miala rezygnowac z palenia, picia i innych rzeczy dajmy na to na tydzien przed okresem podejrzewajac ciążę to bysmy oszalały!
Dokładnie.
Ja na początku staran nawet balam sie karmi wypic w drugiej polowie cyklu [emoji14] ale z biegiem czasu i takim mysleniem to zwariowac mozna tak sobie wszystkiego odmawiając, i ustawiajac cale zycie pod ciążę.

Jest mi tak smutno![emoji24]
Mam ochotę sie rozpłakać. Tak mi złe z tym że zostawiłam męża samego[emoji15]
Jutro będę z Nim caly dzień.
Już nie smęcę. Musze Was nadrobić.

A ja mam dziś taki smutnawy dzień [emoji24] nie wiem dlaczego. Brzuch wydęty. Jakies zachcianki nie wiem na co. Masakra. Niech ta @ już się skończy.

A ja mam dziś taki smutnawy dzień [emoji24] nie wiem dlaczego. Brzuch wydęty. Jakies zachcianki nie wiem na co. Masakra. Niech ta @ już się skończy.
Ja zawsze podczas okresu robię sobie przyjemne rzeczy tylko dla mnie. Np testuję jakieś maski na twarz, peelingi, robię paznokcie, henne. No niby proste, zwyczajne rzeczy a mnie mega odprezaja tylko podczas @.

reklama
Nam po badaniach lekaz zalecil zdrowa diete,siłownię rzucenie palenia zero alkoholu i piwko ciemne jeczmienne
Jak ja bym chciała żeby mąż wziął się za ćwiczenia i zdrową dietę, ale raczej szans nie widzę :/
Do tego dieta bogata w warzywa, owoce, ryby. Jakas aktywnosc fizyczna np spacery, zakaz gorących kąpieli, zakaz palenia, ograniczyc alkohol
Mój mąż z warzyw najbardziej lubi schabowego w panierce [emoji23] ale ja za to staram się jeść z głową [emoji4]
Cześć, mam na imię Monika. Mogłabym do Was dołączyć? Staramy się z M o maleństwo. Mamy już prawie 8-letnia córkę.
Będzie mi miło gdybym mogła tutaj zostać
Jasne, że możesz [emoji4]
Dziewczyny, a macie jakieś namacalne dowody działania tych specyfików na waszych panów?
Mamy ;) psychika jest zdrowsza a tak na poważnie może coś pomagają, ale nie sądzę, że mają jakieś duże znaczenie na zajście, jeżeli są problemy z nasieniem to może i owszem, ale jeśli bierzemy żeby brać to czy ja wiem...
Wczoraj bylam chwile u kolezanki. Wyobrazcie sobie ze jej siostra zaszla w ciaze wcale nie planujac dzieci... i to w dodatku z wysokim tsh ok 8 miala i wysoka prolaktyna ok 30 i urodzila zdrowego chlopca. Tam na gorze ktoś wszystko planuje[emoji15]
Koleżanka się nie zabezpieczała bo TSH prawie 8 nie leczone więc opcji nie ma na zajście, brzdąc ma chyba 3 msc właśnie, zdrowy, dorodny chłopak [emoji4]
Też mam córcię i również staram się od niedawna, aczkolwiek przed staraniami nie byliśmy zbyt ostrożni, a wpadki z tego nie było. Również myślałam, że szybko zaskoczy za drugim razem. W dodatku jak już jest dziecko, to trudniej o chwilę dla siebie na przytulanki. W dodatku mąż pracuje w systemie zmianowym , a od listopada delegacja na pół roku. I tylko weekendy w domu, więc czuję presję czasu
Szczerze ? Ja zaszłam w ciążę w drugim cyklu, a mąż też tylko na weekendy, w później mąż cały czas w domu i 4 cykle nic :/
Mój M. powiedział, że najpierw ja mam zbadać sobie krew i iść do ginki z wynikiem i niech powie czy coś tam nie halo u mnie w hormonach, a on w międzyczasie chce też zrobić badanie nasienia. W końcu jako nałogowy palacz (za cholerę nie rzuci!) może mieć już problem.
Kup mu książkę Allena Cara "Jak skutecznie rzucić palenie" śmiałam się jak recenzje w necie czytałam poważnie ;) nie palę od prawie 3 lat [emoji4] dobra może z 3 papierosy przez te 3 lata wypaliłam na imprezie, ale to tylko 3 :p
Dziewczyny, jutro ide na te badania i chce sie upewnić, że zrobie dobre - planuje tak:
1) FSH
2) LH
3) prolaktyna
4) TSH, FT3, FT4

coś jeszcze byście dorzuciły?
Marta, wkleiłem ci badania, które ja miałam zlecone, do tego TSH, FT3,FT4, anty-TPO zrobisz je wszystkie w każdym laboratorium "Diagnostyka" bo ja tam robiłam, w w Poznaniu na bank masz to labo bo tam wysyłają mi wyniki z Ostrowa [emoji4]
IMG_20180925_201344079_LL.jpg

Załączniki

• IMG_20180925_201344079_LL.jpg
    IMG_20180925_201344079_LL.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 141
Do góry