1
185097
Gość
Ja zatestuje ale dopiero kolo wtorku[emoji5]Kto jeszcze jutro testuje? Ja jeszcze jestem ciągle przed owu, więc chce sobie chociaż wasze kreski z rana poogladac[emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zatestuje ale dopiero kolo wtorku[emoji5]Kto jeszcze jutro testuje? Ja jeszcze jestem ciągle przed owu, więc chce sobie chociaż wasze kreski z rana poogladac[emoji16]
W środku nocy to bym nawet męża nie wybudzała bo by mnie wyśmiał [emoji23]Mój M. na trzeci dzień pod rząd wybudzony w środku nocy, niestety nie dał rady do końca.
He he no i fajnie, że nie na siłę i z musuU Nas juz 11 dni posuchy[emoji23] bo Nam sie bzykac nie chce[emoji23] ale cos mi rano mąż mówił ze może wieczorem[emoji23][emoji23]
W załącznikach zdjęcia, normalny i ten elektroniczny (nie wiedziałam jak wyliczyć tydzień ze względu na ten nieregularny cykl, według tego wychodziłoby, ze to 9-10tc, a w rzeczywistości jest to 4-5tc, przynajmniej tak wynika z tego clearblue - na ulotce jest napisane żeby 2-3 odczytywać jako 4-5tc). Nigdy nie robiłam tego elektronicznego testu, nie wiem czy pokazuje dobrze, jutro przed praca skocze na betę i wtedy się wszystko wyjaśni. Co do nerwów - jest to moja pierwsza ciąża, zupełnie nie planowana (tzn planowana za jakieś pół roku/rok), a tu taka niespodzianka. Na razie jestem w szoku, nie wiem jak powinnam się zachować, co zrobić, oprócz tego, ze musze się zapisać do lekarza. A poza tym jestem w kropce, doradźcie proszę co jeszcze powinnam zrobić oprócz wizyty? Strasznie się boje o dziecko, bo ostatnio brałam dużo leków, leżałam w szpitalu, a jak wiecie tam nie żałują tych wszystkich kroplówek i tabletek..
Co do objawów:
Brak miesiączki
Bolesność i tkliwości sutków (od tygodnia), żadnych żyłek, ciemniejszych sutków czy obwodek.
Senność (w zacności od dnia, ale kładę się bardzo wcześnie, a moja pora zasypiania normalnie to 12-1 w nocy)
Ból brzucha jak na okres
Metaliczny smak
Zgaga
Wzdęcia, przelewanie, bulgotanie w brzuchu
Ból jajnika
Lekki śluz, ale na bieliźnie prawie nie widoczny, dopiero przy badaniu szyjki jakiś lekki, nieprzezroczysty, jednak towarzyszy mi uczucie mokrości, myślałam ze @ nadchodzi.
I dzisiaj sobie uświadomiłam, że od kilku dni dosypuje tonę soli do obiadu
I dzisiaj doszły nudności, ale nie wiem czy to nie z nerwów..
Mi się czasem uda, jak się od razu biorę do rzeczy, póki jeszcze nie wie co się dzieje[emoji23] Ale jakby mój mnie obudzil bo mu się zachciało, to nie wiem czy by nie wylądował na kanapie[emoji12]W środku nocy to bym nawet męża nie wybudzała bo by mnie wyśmiał [emoji23]
No to jesli nie planowalas to mysle ze raczej nie bralas tez kwasu foliowego ? W takim razie zacznij brac jak najszybciej.
Gratuluję raz jeszcze [emoji6]
Ps. Nie wiem jak reszta dziewczyn to odbiera i prosze nie zrozumcie mnie zle ale czasami mnie osobiscie zaboli takie "wpadanie" na watek przez nowe dziewczyny gdzie po napisaniu 3 postow chwalą sie || kreskami...[emoji58]
Wiem ze nie powinnam pewnie tak tego odbierac ale czasami to jest po prostu przykre bo wyglada to jak takie chwalenie się jak to szybko sie innym udaje ...