reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Dziewczyny czy jeśli mam w rodzinie spora ilosc zachorowan na raka (matka, babcia, ciotka chorowaly na raka piersi, 2 kuzynki na raka szyjki macicy) powinnam czesciej chodzic na kontrole bo jestem w wiekszej grupie ryzyka ?

Dziewczyny czy jeśli mam w rodzinie spora ilosc zachorowan na raka (matka, babcia, ciotka chorowaly na raka piersi, 2 kuzynki na raka szyjki macicy) powinnam czesciej chodzic na kontrole bo jestem w wiekszej grupie ryzyka ?
Wiesz co u mnie jest ten sam problem.. Co do raka piersi wiem , że jest możliwości wykonania badania czy posiada się ten gen , tylko to badanie można wykonać po 21 roku życia, czyli Ty już możesz, ja jeszcze czekam ( moja siostra to robiła , jakbyś była zainteresowana to ją o to podpytam)..
Wiadomo co do piersi ważne jest samo badanie najlepiej co miesiąc po @ , a co do raka szyjki macicy cytologia raz w roku wystarczy conajmniej [emoji6]

Hej kochane moje mam pytanie które mnie nurtuje , przy pęknięciu pęcherzyka graffa odczuwacie jakiś ból ? Bo w poprzednim cyklu nie czułam bólu i zastanawiam się czy to mogło być to że pęcherzyk nie pękł [emoji52]

Odkąd zaczęłam obserwować swój organizm czyli od niedawna od jakiś dwóch cykli czuje kłucie jajnika i to pokryło. Się u mnie z testami owulacyjnymi które wskazywały owulacje tylko jak narazie rezultatów żadnych nie widać ;)

reklama
Wiesz co u mnie jest ten sam problem.. Co do raka piersi wiem , że jest możliwości wykonania badania czy posiada się ten gen , tylko to badanie można wykonać po 21 roku życia, czyli Ty już możesz, ja jeszcze czekam ( moja siostra to robiła , jakbyś była zainteresowana to ją o to podpytam)..
Wiadomo co do piersi ważne jest samo badanie najlepiej co miesiąc po @ , a co do raka szyjki macicy cytologia raz w roku wystarczy [emoji6]
No ja mam tak raz co pol roku/rok
A co do piersi to wlasnie sie martwie bo mam ten cholerny mlekotok/zielony wyciek no i bardzo bym chciala zeby to byla "tylko"podwyzszona prl [emoji849] jak nie to wtedy mam isc do mojej gin na usg piersi [emoji849]

Jakbys mogla podpytac siostre co i jak to bylabym wdzieczna [emoji6] co innego czytac w necie a co innego dostac info od kogoś kto juz to robil i wgl [emoji58]
Co do samo badania to ja nigdy tego nie potrafilam chyba dobrze robic i nie wiem [emoji58]

Do góry