MasterKa
Fanka BB :)
Aaaaa....sprytne [emoji16][emoji16][emoji16] na to nie wpadłam[emoji23]Tż - towarzysz życia [emoji6]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aaaaa....sprytne [emoji16][emoji16][emoji16] na to nie wpadłam[emoji23]Tż - towarzysz życia [emoji6]
Mi endo powiedzial że wszystkie hormony mam w normie, usg tarczycy w porzadku i nie musze tego nieszczęsnego tsh zbijac[emoji37]Wiesz ja byłam u świetnej babki od usg tarczycy, powiedziała, że mam początki hashimoto (aTPO miałam w normie, ale a TG podwyższone). I powiedziała, żeby się bronić przed hormonami najdłużej jak się da, bo potem tarczyca zupełnie przestaje sama produkować hormony, ale zaznaczyła, że wyjątkiem jest ciąża, w której pewnie będę musiała je brać.
Dbam o siebie i w ogóle.. Więc nie wiem o co tej kobiecie chodzi.. Ale nie dogodzisz .. Ona nawet swoim dorosłym dzieciom nie może darowaćWiesz co ja mam 163 i waze teraz 63kg wiec nie wiele mniej i nie rozumiem co tu jest do wypominania [emoji57] na pewno wygladasz dobrze [emoji6]
Ja teraz jestem tutaj i zawsze cos ugotuje jak ona nie ma czasu bo do pracy idzie i nikt nigdy nie narzekal ze cos nie tak a wrecz przeciwnie bo pyta zawsze o to jak cos zrobilam i sobie zapisuje [emoji14]
W ogole to ja uwielbiam z nia gotowac [emoji14] ze swoja matka nigdy nie gotowalam bo ona wolala sobie pod sklepem piwko walnąć niz dziecku obiad zrobić, a tutaj... w niedziele wspólnie szykowalysmy obiad bo i tz brat z zona przychodzili i dziadek wiec roboty było i to bylo dla mnie super [emoji3]No powiem ci ze moze inne tak ale nie akurat mojego tz mama [emoji6] pewnie nie we wszystkim sie zgadzamy bo np ja mlodego nie ochrzcilam, zapytala tylko czy jestem tego pewna powiedziala co ona uwaza ale to przeciez i tak moja decyzja.
Serio, to najlepsza kobieta jaka znam, czuje sie przy niej tak swobodnie jak rodzina, jak córka, przy swojej nigdy sie tak nie czulam a tu jest zupelnie inaczej, o wszystkim mozemy normalnie rozmawiać, zawsze pomaga jesli jest taka potrzeba, młodego kocha i uwielbia a on ją co dla mnie tez bardzo duzo znaczy bo jednak ktora tesciowa byla by szczesliwa i w pelni akceptowala to ze syn zwiazal sie z dziewczyna z dzieckiem ?? [emoji6] serio mozecie mowic co chcecie o tesciowych, moja to istny skarb, zlego slowa nie mozna na nią powiedzieć [emoji6]
Towarzysz Życia, o to tajemniczy skrót Tz[emoji5]Haha dziewczyny....głupie pytanie... Ale co to jest skrót "TZ" odnośnie Waszych połówek?[emoji16] bo za nic w świecie nie mogę go ogarnąć [emoji23][emoji23]
Nie chce przekroczyć 70 kg.. Ale na pewno jeśli o trzymanie wagi chodzi to nie dla niej.. Nie dam się zwariować, żeby obcej kobiecie podobał się mój brzuchJa wazylam 52 i czułam się jak szkieletor każdy mi mowi że teraz dużo lepiej wyglądam i tak samo się czuję wtedy siedziałam i mnie tyłek bolał zero krągłości tylko płaska deska takie dziecko [emoji14] daj spokój zawsze możesz się odchudzać ale to już zależy czy chcesz ja tam bym się nie odchudzała tylko dlatego że ktoś ma manie chudości a taka sama ma moja mama ;P więc wiem o co Ci chodzi też mi wytykała tylko nie przekrocz jakiejś wagi a jak po ciąży wazylam duzo bo 80 i schudłam do tej wagi to już przestała gadać że za dużo ważę ;P
Tz- Towarzysz ŻyciaDobre pytanie też się chętnie dowiem
To fakt.. Fajnie , że to wszystko zaakceptowała.No wiesz co raczej w naszym przypadku to mozna by bylo mowic ze gdyby nie byla dobrą kobietą to juz pewnie od poczatku by namawiala tz na olanie kobiety z dzieckiem a nie udawala w porządku [emoji6][emoji14]
Na prawde dla mnie ona jest lepsza niz moja matka [emoji6]
Bycie milym a traktowanie kogos jak matka córkę i corka matke to zupełnie inne sprawy [emoji6]Kamila- Ja nie twierdzę, że Twoja teściowa jest zła tylko do czasu każda jest "miła". W sumie to moja teściowa też niczego sobie, nie wtrąca się, pogadamy , wypijemy kawę, nie podważa mojego zdania.... Tak normalnie jest... Ale chyba tylko dlatego,że nie mieszkamy razem i widujemy się raz na jakiś czas. [emoji1]
Za to moja mama to moja jedyna przyjaciółka, mogę jej o wszystkim powiedzieć.... I zawsze mnie wspiera, pomaga.
A badałaś przeciwciała ? Lekarz, może mieć rację, leki powinno się ustalać na podstawie fT3 i fT4. U niektórych mimo wysokiego TSH hormony tarczycy są przy górnej granicy normy.Mi endo powiedzial że wszystkie hormony mam w normie, usg tarczycy w porzadku i nie musze tego nieszczęsnego tsh zbijac[emoji37]
A wszedzie pisze ze tsh najlepiej ok 2 powinno byc przy staraniach...no i badz tu czlowieku madry[emoji37]
Jak bym miala mozliwosc od razu bym kupila Euthyrox w wiekszej ilosci gdzies. Ale gdzie?? Jak on na receptę[emoji15]
Przeciwciala niby w normie...ft3 i ft4 tez ale gdy obliczalam jak to wychodzi procentowo to była doslownie przepasc miedzy jednym a drugim wynikiemA badałaś przeciwciała ? Lekarz, może mieć rację, leki powinno się ustalać na podstawie fT3 i fT4. U niektórych mimo wysokiego TSH hormony tarczycy są przy górnej granicy normy.
Lekarze właśnie na podstawie % wyników powinni ustalać czy trzeba brać lek, ale powiem szczerze, ze nie wiem jak się to wylicza. Zbadaj może jeszcze raz te hormony, u mnie przez 5 dni zmieniło się z 7 do 3,5. Ja się boję, że jak się właduję w te hormony to już będę je brać całe życie. Z jakiego jesteś miasta ?Przeciwciala niby w normie...ft3 i ft4 tez ale gdy obliczalam jak to wychodzi procentowo to była doslownie przepasc miedzy jednym a drugim wynikiem
Do obliczenia stosunku ft3 i ft4 sa kalkulatory w internecieLekarze właśnie na podstawie % wyników powinni ustalać czy trzeba brać lek, ale powiem szczerze, ze nie wiem jak się to wylicza. Zbadaj może jeszcze raz te hormony, u mnie przez 5 dni zmieniło się z 7 do 3,5. Ja się boję, że jak się właduję w te hormony to już będę je brać całe życie. Z jakiego jesteś miasta ?
A badałaś kiedykolwiek wcześniej TSH i hormony tarczycy ?Do obliczenia stosunku ft3 i ft4 sa kalkulatory w internecie