reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Wiesz ja byłam u świetnej babki od usg tarczycy, powiedziała, że mam początki hashimoto (aTPO miałam w normie, ale a TG podwyższone). I powiedziała, żeby się bronić przed hormonami najdłużej jak się da, bo potem tarczyca zupełnie przestaje sama produkować hormony, ale zaznaczyła, że wyjątkiem jest ciąża, w której pewnie będę musiała je brać.
Mi endo powiedzial że wszystkie hormony mam w normie, usg tarczycy w porzadku i nie musze tego nieszczęsnego tsh zbijac[emoji37]
A wszedzie pisze ze tsh najlepiej ok 2 powinno byc przy staraniach...no i badz tu czlowieku madry[emoji37]
Jak bym miala mozliwosc od razu bym kupila Euthyrox w wiekszej ilosci gdzies. Ale gdzie?? Jak on na receptę[emoji15]

Wiesz co ja mam 163 i waze teraz 63kg wiec nie wiele mniej i nie rozumiem co tu jest do wypominania [emoji57] na pewno wygladasz dobrze [emoji6]
Ja teraz jestem tutaj i zawsze cos ugotuje jak ona nie ma czasu bo do pracy idzie i nikt nigdy nie narzekal ze cos nie tak a wrecz przeciwnie bo pyta zawsze o to jak cos zrobilam i sobie zapisuje [emoji14]
W ogole to ja uwielbiam z nia gotowac [emoji14] ze swoja matka nigdy nie gotowalam bo ona wolala sobie pod sklepem piwko walnąć niz dziecku obiad zrobić, a tutaj... w niedziele wspólnie szykowalysmy obiad bo i tz brat z zona przychodzili i dziadek wiec roboty było i to bylo dla mnie super [emoji3]No powiem ci ze moze inne tak ale nie akurat mojego tz mama [emoji6] pewnie nie we wszystkim sie zgadzamy bo np ja mlodego nie ochrzcilam, zapytala tylko czy jestem tego pewna powiedziala co ona uwaza ale to przeciez i tak moja decyzja.
Serio, to najlepsza kobieta jaka znam, czuje sie przy niej tak swobodnie jak rodzina, jak córka, przy swojej nigdy sie tak nie czulam a tu jest zupelnie inaczej, o wszystkim mozemy normalnie rozmawiać, zawsze pomaga jesli jest taka potrzeba, młodego kocha i uwielbia a on ją co dla mnie tez bardzo duzo znaczy bo jednak ktora tesciowa byla by szczesliwa i w pelni akceptowala to ze syn zwiazal sie z dziewczyna z dzieckiem ?? [emoji6] serio mozecie mowic co chcecie o tesciowych, moja to istny skarb, zlego slowa nie mozna na nią powiedzieć [emoji6]
Dbam o siebie i w ogóle.. Więc nie wiem o co tej kobiecie chodzi.. Ale nie dogodzisz .. Ona nawet swoim dorosłym dzieciom nie może darować
Dla mnie nie jest problemem gotować i chciałam być wporządku skoro ona nie ma czasu czegoś ugotować,a ja tam u nich jestem i nie mam zajęcia.. No cóż, dokładki jadła ale komentarze jakie to tłuste i czemu Ty to robisz tak a nie tak musiały być
Haha dziewczyny....głupie pytanie... Ale co to jest skrót "TZ" odnośnie Waszych połówek?[emoji16] bo za nic w świecie nie mogę go ogarnąć [emoji23][emoji23]
Towarzysz Życia, o to tajemniczy skrót Tz[emoji5]
Ja wazylam 52 i czułam się jak szkieletor każdy mi mowi że teraz dużo lepiej wyglądam i tak samo się czuję wtedy siedziałam i mnie tyłek bolał zero krągłości tylko płaska deska takie dziecko [emoji14] daj spokój zawsze możesz się odchudzać ale to już zależy czy chcesz ja tam bym się nie odchudzała tylko dlatego że ktoś ma manie chudości a taka sama ma moja mama ;P więc wiem o co Ci chodzi też mi wytykała tylko nie przekrocz jakiejś wagi a jak po ciąży wazylam duzo bo 80 i schudłam do tej wagi to już przestała gadać że za dużo ważę ;P
Nie chce przekroczyć 70 kg.. Ale na pewno jeśli o trzymanie wagi chodzi to nie dla niej.. Nie dam się zwariować, żeby obcej kobiecie podobał się mój brzuch
Dobre pytanie też się chętnie dowiem :p
Tz- Towarzysz Życia
No wiesz co raczej w naszym przypadku to mozna by bylo mowic ze gdyby nie byla dobrą kobietą to juz pewnie od poczatku by namawiala tz na olanie kobiety z dzieckiem a nie udawala w porządku [emoji6][emoji14]
Na prawde dla mnie ona jest lepsza niz moja matka [emoji6]
To fakt.. Fajnie , że to wszystko zaakceptowała.
Pamiętam Twoją historię, więc wcale Ci się nie dziwię że macie taką dobrą relację..

Kamila- Ja nie twierdzę, że Twoja teściowa jest zła :) tylko do czasu każda jest "miła". W sumie to moja teściowa też niczego sobie, nie wtrąca się, pogadamy , wypijemy kawę, nie podważa mojego zdania.... Tak normalnie jest... Ale chyba tylko dlatego,że nie mieszkamy razem i widujemy się raz na jakiś czas. [emoji1]

Za to moja mama to moja jedyna przyjaciółka, mogę jej o wszystkim powiedzieć.... :) I zawsze mnie wspiera, pomaga.
Bycie milym a traktowanie kogos jak matka córkę i corka matke to zupełnie inne sprawy [emoji6]
Zawsze zazdroscilam ze inni maja dobry kontakt ze swoimi matkami ja tego nie miałam teraz mam [emoji6] po prostu [emoji6]
My ogólnie mieszkamy od siebie ponad 300km tylko wlasnie jak wakacje czy jak tz jechal na poligon czy jak teraz na kurs to po prostu tak jest łatwiej bo jakbym miala siedziec sama z mlodym w naszym mieszkaniu jak tz miesiac na poligonie to chyba bym oszalala nie majac z kim rozmawiać a juz nie wspomne co by bylo gdyby cos sie stało...
Ale mamy plany przeprowadzic sie w te okolice w przyszlym roku wiec jak dla mnie to super sprawa [emoji6]

Mi endo powiedzial że wszystkie hormony mam w normie, usg tarczycy w porzadku i nie musze tego nieszczęsnego tsh zbijac[emoji37]
A wszedzie pisze ze tsh najlepiej ok 2 powinno byc przy staraniach...no i badz tu czlowieku madry[emoji37]
Jak bym miala mozliwosc od razu bym kupila Euthyrox w wiekszej ilosci gdzies. Ale gdzie?? Jak on na receptę[emoji15]
A badałaś przeciwciała ? Lekarz, może mieć rację, leki powinno się ustalać na podstawie fT3 i fT4. U niektórych mimo wysokiego TSH hormony tarczycy są przy górnej granicy normy.

A badałaś przeciwciała ? Lekarz, może mieć rację, leki powinno się ustalać na podstawie fT3 i fT4. U niektórych mimo wysokiego TSH hormony tarczycy są przy górnej granicy normy.
Przeciwciala niby w normie...ft3 i ft4 tez ale gdy obliczalam jak to wychodzi procentowo to była doslownie przepasc miedzy jednym a drugim wynikiem

Przeciwciala niby w normie...ft3 i ft4 tez ale gdy obliczalam jak to wychodzi procentowo to była doslownie przepasc miedzy jednym a drugim wynikiem
Lekarze właśnie na podstawie % wyników powinni ustalać czy trzeba brać lek, ale powiem szczerze, ze nie wiem jak się to wylicza. Zbadaj może jeszcze raz te hormony, u mnie przez 5 dni zmieniło się z 7 do 3,5. Ja się boję, że jak się właduję w te hormony to już będę je brać całe życie. Z jakiego jesteś miasta ?

Lekarze właśnie na podstawie % wyników powinni ustalać czy trzeba brać lek, ale powiem szczerze, ze nie wiem jak się to wylicza. Zbadaj może jeszcze raz te hormony, u mnie przez 5 dni zmieniło się z 7 do 3,5. Ja się boję, że jak się właduję w te hormony to już będę je brać całe życie. Z jakiego jesteś miasta ?
Do obliczenia stosunku ft3 i ft4 sa kalkulatory w internecie

reklama
Do góry