reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Ale pamietajcie dziewczyny, nie szalejcie na poczatek z badaniami, wizytami i w ogole !! [emoji57][emoji6] jak zaczynacie starania to potrzeba troche luzu a nie od razu szalenstw z badaniami wynikami itp [emoji6]
Oczywiscie warto sie zbadac i jesli wszystko bedzie ok to na luzie sie starac a jesli cos bedzie nie tak to wtedy do gin [emoji6]

Taak jak najbardziej :) Dopiero zaczynamy i podchodzimy do tego na luzie :D

Masz za niski ten progesteron. Musisz iść do lekarza, on musi być dwucyfrowy po owulacji
Mi wyszedł kiedys progesteron w okolicy 5 przy becie ponad 400. Niestety ciąży nie udało się utrzymać mimo brania duphastonu. Przy staraniach o drugą ciążę brałam od 16 dc duphaston. Udało się zajść i utrzymać. Musisz skonsultować z lekarzem ten niski progesteron.

Idę jutro do nowego gina i mam stracha :( Jakoś się obawiam, że jak powiem mu, że jestem po ciąży biochemicznej to uzna, że sobie coś wmawiam... Lekarz u którego byłam ostatnio nie chciał ze mną rozmawiać o ciąży na etapie wcześniejszym niż 6 tydzień. No i podejrzewam, że mam niski progesteron więc chciałabym dostać duphaston czy coś ale czuję, że mi nic nie wypisze bo jeszcze jestem przed badaniem proga (idę za tydzień aby być 7dpo).
Orientujecie się jakie powinno być endometrium w 9dc? I jaka powinna być wielkość pęcherzyka na tym etapie jeśli owu u mnie jest około 11-13 dc?

Idę jutro do nowego gina i mam stracha :( Jakoś się obawiam, że jak powiem mu, że jestem po ciąży biochemicznej to uzna, że sobie coś wmawiam... Lekarz u którego byłam ostatnio nie chciał ze mną rozmawiać o ciąży na etapie wcześniejszym niż 6 tydzień. No i podejrzewam, że mam niski progesteron więc chciałabym dostać duphaston czy coś ale czuję, że mi nic nie wypisze bo jeszcze jestem przed badaniem proga (idę za tydzień aby być 7dpo).
Orientujecie się jakie powinno być endometrium w 9dc? I jaka powinna być wielkość pęcherzyka na tym etapie jeśli owu u mnie jest około 11-13 dc?
A robiłaś wtedy bete przy tej biochemicznej? Normalny lekarz tego nie zlekcewazy, a z jakich okolic jesteś?

reklama
Do góry