Meliska89
Fanka BB :)
Pytałaś wczoraj o sos. Ja daje pomidory malinowe w sezonie a poza sezonem pomidory z puszki. Doprawiam lekko, daje zioła i blenduje. Do tego daje makaron i gotowe. Też nie zawsze je. Mimo że pomidory lubi. Ostatnio zasmakowala w jajecznicy z pomidorami też korzystam z książki alantkowe blw ale tak jak u Ciebie czasem się narobie a potem ląduje wszystko na podłodze. Nie zawsze mi się chce. Z mięsem jest największy problem u nas. Od razu wypluwa. Czasem parówki zje. Albo ser żółty pokrojony w małe kosteczki. Kiedyś robiłam dużo placków warzywnych np. z buraka, marchewki albo szpinaku ale teraz rzuca tym od razu. Jest ciężko i często mnie to do złości albo płaczu doprowadza. Tym bardziej że u nas jest problem z waga. Na każdym kroku muszę jej podsuwac coś do jedzenia. Wiem co czujesz i łączę się w bólu.Jak mu dam żeby sam jadł to już kilka razy zrobił tak że naładował Raz za razem i zamiast gryźć połykał i mu stanęli w gardle oczy jak świece i płacz bo go przytkalo i zwracał a ja zawał za zawałem kilka razy próbowałam żeby sam jadł ale ciągle to samo chrupki kukurydziane też ładuje do buzi tyle że szkoda gadać. Może kiedyś się nauczy ale nie wiem czy prędzej ja nie zejdę na zawał ;P