reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Od pozytywnego testu 24-36 owu powinna być. Ja bym jednak brała byka za rogi i [emoji173]️ z mężem już zaczęła dziś. Kontynuujcie zaś dwa dni jeszcze dla pewności i ciąża musi z tego być [emoji4] ofc testy obowiązkowo kontrolnie do końca dnia i jutro tak samo.
Oooo konkretnie i na temat :D żeby ta ciąża tak łatwo przychodziła i po takich kreskach zawsze była to by było super :D

reklama
:-D:-D:-D ale agentka z Ciebie! To dość przewiewnie miałaś ;)
Zarazki ciążowe to i ja z chęcią przyjmę :rolleyes2:
Dziś spotkałam znajomą, której dawno nie widziałam, moja rówieśniczka i ... zafasolkowana :szok:
No i mnie znowu deprecha dopadła :(

Tak chyba już jest jak chce się mieć dziecko...
Ja też chodzę i wszędzie ciężarne widzę, wózki z maluszkami i koleżankę też spotkałam w przychodni ja do lekarza pracy a ona do ginekologa w 8tc z lekkim plamieniem... no ale cóż... ja się staram nie przejmować i uważam , że przyjdzie i pora na mnie :D

Powiedzcie czy cos się zaczyna dziać czy już po bo jutro mój wraca i nie wiem czy zdążymy cos jeszcze podziałać czy już po tzn i tak i tak go napadne 8-):D
Nie wiem czy to coś Ci powie ale wstawiam moje testy z dziś bo mam też te z rosmana i dzisiaj są najmocniejsze :)
IMG_20180913_142128.jpg

Załączniki

• IMG_20180913_142128.jpg
    IMG_20180913_142128.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 145
A może jakieś wadliwe są? Mi też róż zaraz znika i robi się białe pole a też masz takie paskowe ?
Nie wiem, cholerstwo chyba jakieś :p
Dzisiaj cykne fotę.
U mnie ból jajnika jest bardzo wyraźny, klucie z boku naprzemiennie co miesiąc.
Czytałam że ten ból jest wywołany reakcją na płyn z peknietego pęcherzyka, więc owu wtedy jest.

Beta zerowa.. mam za wyokra prolaktyne... wiec to pewnie mi przeszkadza w zajsciu..
To da się szybko w miarę zbić. Oby się udało!

U mnie śluz to inna bajka ;) nigdy nie mam tego książkowego białka kurzego może góra z 5 razy w życiu ujrzałam taki u siebie a tak to wiecznie wodnisty i jedynie co to teraz czuję że jest tam mi ,,mokro" w poprzednim cyklu czułam cały miesiąc suszę.. ja jak testowałam przy pierwszych staraniach to owulacyjne w cyklu w którym zaszłam nie wychodzily mi wogole więc stwierdziłam że cykl na pewno był bez owulacji do tego była susza kompletna i wspomoglam się żelem coinve plus czy jakoś tak i byłam mega zaskoczona że jednak się udało ;P a taki ból jajnika mocny o którym piszesz miałam raz w życiu i pamiętam to jak dziś bo siedziałam wtedy na zajęciach na uczelni i zastanawiałam się o co chodzi i znajoma obok mnie uświadomiła że to może być od owulacji ;)

Hmm.. powiem Ci , że ja nigdy nie zwracałam uwagi na śluzy czy jest czy nie ma i jaki... teraz dopiero jak chciałabym zajść to tak obserwuje śluz jaki jest i kiedy się pojawia - i z wczorajszego badania wyszło, że owulacja jest tak ruchoma i może być zaraz po okresie , tak jak teraz wyszło mi że owu w 12-13dc a @ miałam przez 7dc :confused: a wg kalendarzyka owu jest bliżej drugiej połowy cyklu , czyli 14dni przed planowaną @ także ciężko zgadnąć kiedy ta owu nastąpi i najlepiej to zaraz po @ co 2 dzień się przytulać aż kilka dni po owu - chociaż my tak robiliśmy ostatnie 2cykle i też nie wyszło - ale wtedy może i w psychice było to też wtedy nie działa . Natura ciężka do przewidzenia :p

Nie wiem, cholerstwo chyba jakieś [emoji14]
Dzisiaj cykne fotę.
U mnie ból jajnika jest bardzo wyraźny, klucie z boku naprzemiennie co miesiąc.
Czytałam że ten ból jest wywołany reakcją na płyn z peknietego pęcherzyka, więc owu wtedy jest.

To da się szybko w miarę zbić. Oby się udało!
To jesteś w 17% szczęśliwców :D ponoć tylko tyle kobiet czuję wyraźnie owulację i to co miesiąc :D tak właśnie wyczytałam a że 20-30 % wogole cos czuję ;P

Hmm.. powiem Ci , że ja nigdy nie zwracałam uwagi na śluzy czy jest czy nie ma i jaki... teraz dopiero jak chciałabym zajść to tak obserwuje śluz jaki jest i kiedy się pojawia - i z wczorajszego badania wyszło, że owulacja jest tak ruchoma i może być zaraz po okresie , tak jak teraz wyszło mi że owu w 12-13dc a @ miałam przez 7dc :confused: a wg kalendarzyka owu jest bliżej drugiej połowy cyklu , czyli 14dni przed planowaną @ także ciężko zgadnąć kiedy ta owu nastąpi i najlepiej to zaraz po @ co 2 dzień się przytulać aż kilka dni po owu - chociaż my tak robiliśmy ostatnie 2cykle i też nie wyszło - ale wtedy może i w psychice było to też wtedy nie działa . Natura ciężka do przewidzenia :p
No właśnie to jest wbrew pozorom bardzo ciężki temat to zajscie w ciążę ;)

reklama
Do góry