reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Póki co wysłałam mu maila i czekam na odp. Chce żeby mi dał znać w którym dniu cyklu przyjść, bo te badania sama robiłam i może będzie chciał coś jeszcze sprawdzić. A ty jaki masz poziom?
A w którym dcrobiłaś ? Bo ja musiałam zrobić zanim zaczęłam brać tabletki anty na uregulowanie cyklu i to był 23 dc , i lekarz trochę kręcił nosem.. Ale z tego co czytałam to prolaktyne można robić w dowolnym dc..
U mnie 24.3 , czyli nie wiele ponad norme , ale jednak
Tylko u mnie jeszcze testosteron 71,13 dość wysoki jak norma jest do 82

reklama
Dziękuję Wam za miłe przyjęcie :) Dziś przyszła @, mąż drugi tydzień na delegacji, jestem sama i smutno mi strasznie, więc się tu dziś u Was rozgoszczę :)
Kaamilaaa nie przejmuj się gadaniem innych! Wiesz ja też sobie postanowiłam, że starać się będę do swoich 40-tych urodzin, czyli przez najbliższych 12 m-cy. Potem odpuszczam. Nie wszyscy są w stanie zrozumieć powód takiej decyzji i nie ma ona nic wspólnego z egoizmem, chwilową zachcianką. Nieraz dobrze sobie zrobić przerwę. Ja raptem 3 cykle się staram, a przeżywam to psychicznie ogromnie, że niemal już chcę sobie dać spokój.
Maga_ch Witaj Kochana, bardzo się cieszę, że moim skromnym wpisem zachęciłam Cię do przyłączenia się do wątku :) Też mam problem z podwyższoną prolaktyną :( Umówiłam się z moim ginekologiem, że spróbuję przez 3 cykle bez wsparcia medykamentami, no i niestety 1 października wracam do niego by rozpocząć diagnostykę w kierunku wykrycia przyczyny niemożności zajścia w ciążę. Oczywiście nie jestem tak naiwna, by nie zdawać sobie sprawy ze swojego wieku. Ale mam sportowego ducha walki i zamierzam walczyć o swoje szczęście :) I ja też swojego męża spotkałam znacznie później :)
Ja sie staram juz prawie rok i daje nam czas do konca przyszlego roku jak nie wyjdzie to odpuscimy ale mamy kilka powodów, ja chce potem isc wreszcie do pracy i nie mam zamiaru pozniej wracac w pieluszki [emoji6] no i roznica wieku miedzy dziećmi, juz wole zeby młody byl jedynakiem niz byla zbyt duza roznica wieku [emoji57] no i ja nie wyobrazam sobie zajść w ciaze pozniej niz 24lata

A w którym dcrobiłaś ? Bo ja musiałam zrobić zanim zaczęłam brać tabletki anty na uregulowanie cyklu i to był 23 dc , i lekarz trochę kręcił nosem.. Ale z tego co czytałam to prolaktyne można robić w dowolnym dc..
U mnie 24.3 , czyli nie wiele ponad norme , ale jednak
Tylko u mnie jeszcze testosteron 71,13 dość wysoki jak norma jest do 82
Robiłam w 17dc. Mi się wydaje że 23dc to idealny czas, bo ok tydz przed okresem ma najwyższy poziom! Zobaczę co mój gin na to, jak coś zacznie wymyślać, że wszystko ok to zmienię lekarza, szkoda mi czasu na szamanow[emoji12] [emoji12]

Maga_ch No właśnie nie zamierzam już dłużej czekać. Taka naiwna byłam, że hop na babę i będzie dziecko :D A tu kicha. Nie takie proste to dla mnie, jak widać. Ale wolny termin był dopiero 1.10, więc na wizytę czekać muszę.

Ja sie staram juz prawie rok i daje nam czas do konca przyszlego roku jak nie wyjdzie to odpuscimy ale mamy kilka powodów, ja chce potem isc wreszcie do pracy i nie mam zamiaru pozniej wracac w pieluszki [emoji6] no i roznica wieku miedzy dziećmi, juz wole zeby młody byl jedynakiem niz byla zbyt duza roznica wieku [emoji57] no i ja nie wyobrazam sobie zajść w ciaze pozniej niz 24lata
Hehe, ja za to jak miałam 24 lata to się sobą nie byłam w stanie zajac, a co dopiero dzieckiem[emoji1] Dobrze, że wtedy mi się nie trafiło... Kazda ma swoj czas!

Robiłam w 17dc. Mi się wydaje że 23dc to idealny czas, bo ok tydz przed okresem ma najwyższy poziom! Zobaczę co mój gin na to, jak coś zacznie wymyślać, że wszystko ok to zmienię lekarza, szkoda mi czasu na szamanow[emoji12] [emoji12]
Dokładnie [emoji53] Przy takich wynikach nic nie jest ok.. Ja chcę sprawdzić jeszcze stosunek lh i fsh, i poziom progesteronu.
To mój drugi lekarz i temu ufam, wiem ,że mnie dobrze poprowadzi i się uda w odpowiednim czasie

Kaamilaaa u mnie byłaby różnica wieku 5 lat. Też uwazam, że to dużo, ale to bez znaczenia, bo chciałabym drugie dziecko. Wiadomo, że może przyjść moment, w którym zwątpie i się wycofam, ale czasu już nie cofnę. Nie chciałam starać się wcześniej, bo miałam niepewna sytuację i to byłby średnio odpowiedzialne, więc 5,6,7 albo nie wiem ile lat różnicy będę musiala przeboleć [emoji14]

reklama
Do góry