reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Ewelina czytajac Twoje posty aż mnie krew zalewa czasami! I to dosłownie! I az musze powiedziec Ci w koncu pare slow bo wyjdę z siebie.
Powiedz mi jak Ty widzisz swoja przyszłość? Bardzo chcesz teraz dziecka, ok. Kazda z Nas chce. Ale czy Ty doroslas do tej odpowiedzialnosci? Bo mi sie wydaje ze nie! Jestes w III kl technikum, przed Tobą matura, multum nauki, i nie wmawiaj mi ze Ty jestes swiadoma decyzji o dziecku na takim etapie w swoim zyciu. Dla Ciebie wazniejsze jest teraz to aby począć dziecko niz skończyć normalnie szkole? Majac dziecko zapewne nie skonczysz tej szkoly i co Ci pozostanie? Gdzie znajdziesz prace bez matury? Jak utrzymasz siebie, dziecko? Z zasiłków?? Jaka zapewnisz przyszlosc temu dziecku skoro sama na starcie rezygnujesz z wlasnej przyszlosci!? Twoj facet tez nie jest lepszy! "Kończy w Tobie i wie jakie mogą byc tego konsekwencje"! Nosz kurde! To dla Was tak wygladaja starania o dziecko? Z myślą "co ma byc to bedzie"!? Aby się spuścić i tyle? Dzieci co Wy robicie?? Oboje nie dorosliscie do dziecka! Bo wy sami jeszcze jestescie dziecmi! Bardzo chcialabym poznac zdanie Twoich rodziców na temat Twoich staran o dziecko teraz. Bo to na nich spadnie utrzymanie Ciebie i tego dziecka. Sorry, ale wątpię ze Twoj chlopak zarabia tyle aby utrzymać siebie, dziewczynę, male dziecko, opłacić rachunki i godnie żyć z miesiaca na miesiąc. Juz nie mówiąc aby coś odkładać na przyszłość dziecka. Bo oszczędności tez pewnie nie macie?
Chcesz sprowadzic na ten swiat dziecko którego nawet nie bedziesz potrafila utrzymać!?
Będę szczera do bólu, ale lepiej wróć do nauki , a nie baw sie w zakladanie rodziny! Bo przeczysz sobie sama we wszystkim co piszesz.
Też się z tym zgadzam. Dziewczyny wcześniej próbowały być mile i napisać mniej więcej to samo ale mniej drastycznie, ale taka jest prawda.

Kurde nie wiem o co chodzi ale ciągle mnie boli podbrzusze... Owulacja już była więc o co Kaman? :( aż zaczynam się martwić czy coś się nie dzieje, chociaż w sierpniu byłam na usg i niczego lekarka nie widziała. Na chwilę przestało popołudniu i znowu boli...
Ja miałam tak w poprzednim cyklu że większość czasu mnie bolało razem z kręgosłupem a nigdy tak nie miałam też nie wiem od czego to mogło być

Test z dzisiaj swieżutki jeszcze cieplutki ;)dzisiaj 9 dc

Załączniki

• IMG_20180910_160429.jpg
    IMG_20180910_160429.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 54
Dziś was nie nadrobię nie ma szans :(

Ale mam pytanie: jak robicie testy owu i wychodzą wam piękne kreski, to liczycie godziny w których najlepiej zabrać się za starania czy staracie się poprostu tego dnia?

Ja za 2 tygodnie biorę się ostro do roboty. Co drugi dzień, czerwone wino polwytrawne na lepsze ukrwienie i działamy. Może znajdzie się jakiś silny żołnierzyk który da radę :)
Do dzieła! Będę mocno trzymać za ciebie kciuki, za dwa tygodnie to ja już będę wiedzieć czy nam wyszło, aż się doczekać nie mogę, człowiek jest pełen nadziei puki co :D

reklama
Poza tym Ewelina ja poruszylam wazna kwestie tego jak wyobrazasz sobie mieszkanie w ciąży lub zaraz po porodzie z kims z kim wcześniej nie bylas na codzień..? Zeby zachodzic w ciaze i moc razem wychowywac spokojnie i w milosci dziecko, uwazam ze wczesniej należy troche sie dotrzeć i pomieszkac razem inaczej moze byc kiepsko.

Do góry