reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

:( :( :(
Ja się trochę wczoraj załamałam, ale poszłam pobiegać i przemyśleć :p w tym miesiącu się nie poddaję i zaczynam mierzyć temperaturę. Czytałam, że tylko mierząc temperaturę można zobaczyć czy owulacja występuje (wiadomo monitoring cyklu jest the best) że testy owulacyjne są nie wiarygodne.

Pytanko do dziewczyn, które mierzą temperaturę:
Czy mierzycie w klasyczny sposób czy dopochwowo?
Ja mierze dopochwowo, na wykresie owulacje pokazuje ;) ale mi w ogóle temp się teraz dość utrzymuje wczoraj 1dc 37.1 dziś 36.8 może pojutrze spadnie

reklama
Ooo schowanie termometru... obiecalam sobie ze po owulacji rzucam dziada w kąt i czekam na okres. Owulacje i tak musze wyznaczyc bo nie bede wiedziala czy mam sie spodziewać czerwonej fonntanny po 28 dniach czy moze po 50, a potem 2 tygodnie nie wchodze nawet tutaj, zeby mnie nie kusilo sprawdzanie albo temperatury albo testów.
Hehe ja mam w miare regularnie wiec w sumie moglabym kompletnie bez i tyle... zobaczymy pomysle ;-)
W tym cyklu mialam monitoring i w następnym niby tez mam miec a potem sie okaze czy nie przerwa

Hejka,ja mam przez @ niesamowity ból ehhh. Co do owulacji to ja miałam zawsze kłucie jajnika,ale ostatni cykl nic nie czułam,więc wspomagam się obserwacja śluzu plus testy owulacyjne e testy to już bardziej jako potwierdzenie napiszcie proszę bo jestem niewprawiona w bojach-kiedy zaczynacie się starać w cyklu i co ile dni?zawszlam w ciążę w marcu i sprawdziło się co dwa dni tylko uuu mnie długość cykli to loteria ale zawsze okres płodny przypadał 8-15

Mnie bardzo bolą piersi w tym cyklu dziś chyba mocniej niz wczoraj a do @ jeszcze 6 dni ciekawe czemu te piersi tak bala przed @ i czemu w jednym cyklu slabiej a w drugim mocniej...

Mnie bardzo bolą piersi w tym cyklu dziś chyba mocniej niz wczoraj a do @ jeszcze 6 dni ciekawe czemu te piersi tak bala przed @ i czemu w jednym cyklu slabiej a w drugim mocniej...
Nie wiem... ale masz racje u mnie tez z tym różnie..jak biore ovarin to nie bola a @ za rogiem, ale miewalam cykle ze juz myslalam ze sie udalo bo od paru dni po owu do @ myslalam ze bede chodzic bez stanika tak mnie bolaly...

Hej wam! U mnie nadal brak @ - 56dc... Byle do wizyty. ;) Pisałyście tutaj, że jedna dziewczyna usunęła konto. Teraz ja wam się przyznam dlaczego tutaj do was dołączyłam... Na poprzednim wątku nie było kwasu ale mi robiło się okropnie przykro kiedy kobietki, które mają już po kilkoro dzieci strasznie przeżywały, że się nie udaje a kiedy ja pisałam, że staram się o pierwsze dziecko od 3 lat to zaraz byłam sprowadzana na ziemię... Na poprzednim wątku 2018 nigdy czegoś takiego nie było, każdy wiadomo ubolewał nad swoim 4 cyklem starań o 2 dziecko, czy 20 cyklem o pierwsze ale było wyrozumienie od każdej dla każdej. No a pisanie zaraz po "sprowadzaniu na ziemię" kobiecie po kilku stratach, że jej znajoma też poroniła parę tam razy i w końcu się udało ale urodziła chore dziecko to też nietakt... Ja rozumiem jak się ogólnie tak rozmawia, spoko, są straszne historie. Ja nie chciałam się już tam wdawać w dyskusję, olałam to... Wolałam przyjść tutaj do was, a obserwowałam wasz wątek od dawna i widzę, że fajna tutaj atmosfera. :)
:************** :*

boże ja to jestem ....... zrobiłam zamówienie w aptece internetowej i już opłaciłam, ale nie kupiłam termometru ...... !! :p :p

Kupiłam dla męża:
FertilMan
a dla siebie znów PregnaStart

A ja mam pytanko dziewczyny moje do zafasolkowanych [emoji16] czy wy dziewczyny odczuwałyscie pms przed miesiączką ? Kurcze bo mnie brzuch pobolewa zawsze tydzień przed @ i teraz też i już mi się wydaje że nici z fasolki ehhh , a niestety z okresem mam przesunięcie do 2 dni bo się zjawia między 28 a 30 dniem , i to kolejne dni oczekiwania a ja już powoli sił nie mam [emoji58][emoji849] bo ileż można czekać to jest 8 cykl starań niby mało ale dla mnie to już sporo tym bardziej że co miesiąc czuje się zawiedziona tym że się nie udało [emoji31]

reklama
Hej wam! U mnie nadal brak @ - 56dc... Byle do wizyty. ;) Pisałyście tutaj, że jedna dziewczyna usunęła konto. Teraz ja wam się przyznam dlaczego tutaj do was dołączyłam... Na poprzednim wątku nie było kwasu ale mi robiło się okropnie przykro kiedy kobietki, które mają już po kilkoro dzieci strasznie przeżywały, że się nie udaje a kiedy ja pisałam, że staram się o pierwsze dziecko od 3 lat to zaraz byłam sprowadzana na ziemię... Na poprzednim wątku 2018 nigdy czegoś takiego nie było, każdy wiadomo ubolewał nad swoim 4 cyklem starań o 2 dziecko, czy 20 cyklem o pierwsze ale było wyrozumienie od każdej dla każdej. No a pisanie zaraz po "sprowadzaniu na ziemię" kobiecie po kilku stratach, że jej znajoma też poroniła parę tam razy i w końcu się udało ale urodziła chore dziecko to też nietakt... Ja rozumiem jak się ogólnie tak rozmawia, spoko, są straszne historie. Ja nie chciałam się już tam wdawać w dyskusję, olałam to... Wolałam przyjść tutaj do was, a obserwowałam wasz wątek od dawna i widzę, że fajna tutaj atmosfera. :)
Hej :-) Goska jest wątek dla dziewczyn starajacych sie ponad rok wpadnij tez tam ;-)

Do góry