reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Może zwiększyć dawkę? Ja na początku brałam duphaston sam, ale potrzebowałam więcej i dopiero dupek 3x1 i luteina dopochwowa 3x1 pomogła. Który masz tydzień? Może poproś o luteine dopochwowa ona super działa
9 tydzień. Utrogestan to odpowiednik Luteiny i podobno nawet lepszy, używają go w klinikach niepłodności. Biorę dopochwowo 3x 2 kapsułki więc sporo. Lekarz nie proponował innych leków więc zostanę przy tym i będę więcej leżeć, chyba innego wyjścia nie mam.

reklama
Aaa bo Wy gdzieś daleko mieszkacie od teściów a chcecie mieszkać koło nich ? I narazie jesteście u nich , żeby znaleźć mieszkanie?
No to trzymam kciuki, aby jak najszybciej się mieszkanie znalazło :)
A co z Waszą pracą?
Dokladnie tak [emoji6] ogolnie teraz jestesmy u tesciow na slasku i tu chcemy znaleźć mieszkanie bo tak to mieszkaliśmy w lubuskim. Ja nie pracuje a tz zmienil wlasnie prace [emoji6]
Dzieki za kciuki, przydadza sie [emoji6]
Po tym jak ostatnio trafilismy na mieszkanie do remontu w cenie malego apartamentu i na wlasciciela innego mieszkania ktory nawet nie chcial zmienic licznikow i wszystkie rachunki chcial oplacac sam a my mielismy mu dawac kase, no i oczywiscie chciał wpadac co najmniej raz w miesiącu nawet bez zapowiedzi na sprawdzenie mieszkania juz sie boje na co jeszcze mozemy trafic[emoji52]

Dokladnie tak [emoji6] ogolnie teraz jestesmy u tesciow na slasku i tu chcemy znaleźć mieszkanie bo tak to mieszkaliśmy w lubuskim. Ja nie pracuje a tz zmienil wlasnie prace [emoji6]
Dzieki za kciuki, przydadza sie [emoji6]
Po tym jak ostatnio trafilismy na mieszkanie do remontu w cenie malego apartamentu i na wlasciciela innego mieszkania ktory nawet nie chcial zmienic licznikow i wszystkie rachunki chcial oplacac sam a my mielismy mu dawac kase, no i oczywiscie chciał wpadac co najmniej raz w miesiącu nawet bez zapowiedzi na sprawdzenie mieszkania juz sie boje na co jeszcze mozemy trafic[emoji52]

Eee no to nieciekawa sytuacja :/ no to trzymam kciuki, żebyście znaleźli fajne mieszkanko i bez właściciela wariata ;)

9 tydzień. Utrogestan to odpowiednik Luteiny i podobno nawet lepszy, używają go w klinikach niepłodności. Biorę dopochwowo 3x 2 kapsułki więc sporo. Lekarz nie proponował innych leków więc zostanę przy tym i będę więcej leżeć, chyba innego wyjścia nie mam.
No to jeśli tyle bierzesz to rzeczywiście sporo. Musisz się oszczędzać. Moje skończyły się akurat w 10tc to może Twoje też niedługo ustapią. Ale jest to stresujące nie da się ukryć

No to jeśli tyle bierzesz to rzeczywiście sporo. Musisz się oszczędzać. Moje skończyły się akurat w 10tc to może Twoje też niedługo ustapią. Ale jest to stresujące nie da się ukryć
Niestety to jest bardzo dołujące ale widocznie plamienia się zdarzają nawet przy lekach. Wczoraj poszłam na wizytę z nastawieniem takim, że jeżeli z dzieckiem będzie ok pomimo tych codziennych plamień trwających półtora tygodnia to widocznie taka jest ta ciąża i muszę się do tego przyzwyczaić. Druga straszna opcja która bralam pod uwagę była taka, że zarodek umarł, a ja nie ronię bo ten progesteron sztucznie utrzymuje martwą ciążę... no ale na szczęście jest ok :) lekarz mówił, że miał taką sytuację, ze przywiezli dziewczynę karetką bo strasznie krwawiła, krew była wszędzie, a jednak nic się złego nie stało i dziecko przyszło zdrowe na świat w terminie :)

Niestety to jest bardzo dołujące ale widocznie plamienia się zdarzają nawet przy lekach. Wczoraj poszłam na wizytę z nastawieniem takim, że jeżeli z dzieckiem będzie ok pomimo tych codziennych plamień trwających półtora tygodnia to widocznie taka jest ta ciąża i muszę się do tego przyzwyczaić. Druga straszna opcja która bralam pod uwagę była taka, że zarodek umarł, a ja nie ronię bo ten progesteron sztucznie utrzymuje martwą ciążę... no ale na szczęście jest ok :) lekarz mówił, że miał taką sytuację, ze przywiezli dziewczynę karetką bo strasznie krwawiła, krew była wszędzie, a jednak nic się złego nie stało i dziecko przyszło zdrowe na świat w terminie :)
Ja plamilam z przerwami, ale łącznie jakieś 2-3 tygodnie. W 8tc zaczęłam krwawic i też się bardzo bałam, ale było wszystko ok. Po prostu trzeba to przeżyć i być dobrej myśli

Pytałam czy to szkodliwe i powiedział, że nie. Puścił mi dosłownie na 3 sekundy [emoji1] żebym się upewniła i tyle [emoji2] 4 lutego mam usg pierwszego trymestru[emoji16]
Wiem jak to jest [emoji6] u mnie cierpliwość w tym temacie byla bardzo nikla [emoji6]
Ale tak jak sama napisalas, uda sie i tobie tylko sie nie poddawaj [emoji106]
Chociaz Mi sie udalo dopiero jak sie poddalam i bylam gotowa na rozpoczęcie dokladnych badań [emoji6] a udalo sie dopiero w 13cyklu [emoji6]To szybko niektorzy lekarze puszczaja [emoji57] teraz od tego lekarze odchodzic zaczynaja bo na tym etapie moze byc to szkodliwe dla dzidziusia. Ja w pierwszej ciazy tez pierwszy raz słyszałam 8tc a teraz bylam zdziwiona ze u większość dziewczyn dopiero na prenatalnych puszczaja i teraz tez tak mialam ze wlasnie po raz pierwszy na prenatalnych.
Kiedy bedziesz miec prenatalne ? [emoji4]Mi moja leci jakos dramatycznie szybko [emoji33] a czyjes to juz w ogole [emoji52]

Pytałam czy to szkodliwe i powiedział, że nie. Puścił mi dosłownie na 3 sekundy [emoji1] żebym się upewniła i tyle [emoji2] 4 lutego mam usg pierwszego trymestru[emoji16]
Noo to jeszcze troche czasu do tych prenatalnych [emoji6] ja do tego czasu to juz po polowkowych bede [emoji12]
Pappe robisz ?

reklama
Hej dziewczynki czytam was na bieżąco ale sił nie zawsze starcza żeby pisać u mnie dzisiaj zaczął się 9t mocy jak nie miałam tak nie mam i jeszcze coraz częściej przytulam się z muszlą
Wsumie to 9t1d to już sama nie wiem czy to 10 czy jak to liczą
U mnie prenatalne 18.01 4 dni wcześniej mam badanie krwi żeby wynik była na 18

Do góry