reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Tak jak każdy mi mówił zeby pogadała jeszcze ze swoim chłopakiem bo kończy we mnie bez zabezpieczenia wie ze pragnę z nim dzidziusia on podobno tez ale ja już go nie rozumiem najpierw nie chce wgl kończyć. We mnie potem nagle to robi za każdym razem nie ma nic ze odstawiłam tabletki ale nie chce teraz ciąży. Wiec nie mogę i nie będę robiła nic przeciwko. Nie będę. Czytała i pisała bo boli mnie serduszko Może za jakieś 2 lata zaczniemy się starać [emoji24][emoji174]
Moze to dla Was lepiej? Moze na początek skończ szkole i zamieszkajcie ze soba. To tylko umocni Wasz zwiazek. A uwierz mi na slowo, ze przyjazdy chlopaka na pare dni to calkiem co innego niz wspolne mieszkanie. Moim zdaniem kazda para powinna przed slubem czy tam wspolna decyzja o dziecku zamieszkac ze sobą. Wtedy wszystko z czlowieka wychodzi. Wszystkie zalety, wady, przyzwyczajenia które naprawde ciezko czasami zaakceptowac.
To ze na razie rezygnujesz ze staran nie oznacza ze masz zapomniec o tym ze pragniesz dziecka. Poswiec ten czas na przygotowanie sie do ciazy. Zacznij sie zdrowo odżywiać, poczytaj trochę literatury, zrob badania.
Zycze Ci wszystkiego dobrego!

Moze to dla Was lepiej? Moze na początek skończ szkole i zamieszkajcie ze soba. To tylko umocni Wasz zwiazek. A uwierz mi na slowo, ze przyjazdy chlopaka na pare dni to calkiem co innego niz wspolne mieszkanie. Moim zdaniem kazda para powinna przed slubem czy tam wspolna decyzja o dziecku zamieszkac ze sobą. Wtedy wszystko z czlowieka wychodzi. Wszystkie zalety, wady, przyzwyczajenia które naprawde ciezko czasami zaakceptowac.
To ze na razie rezygnujesz ze staran nie oznacza ze masz zapomniec o tym ze pragniesz dziecka. Poswiec ten czas na przygotowanie sie do ciazy. Zacznij sie zdrowo odżywiać, poczytaj trochę literatury, zrob badania.
Zycze Ci wszystkiego dobrego!

Dziękuje pomyśle Nad wszystkim na chwile obecna chce zapomnieć czuje się strasznie

Wiadomo juz cos?:) czekam w napięciu:)
Wiadomo, małżonek zadowolony. Powiedział że nie jest tak źle bo jest ich dużo i bardzo ruchliwe. Że ten wynik mógł być taki bo maz go robil 2 tygodnie po weselu na którym sobie nie żałował. Ma odstawić na miesiąc całkiem alkohol, brać suple i miesiąc po odstawieniu Alko powtórzyć. Ale nie w klinice badania niepłodności Tylko w normalnym laboratorium

A nie wkurzacie się jak ja odpowiadam na 3 z miliona postów? [emoji14] nie dam rady odpowiadać każdej :/

Malentka na czym polega monitorowanie cyklu? Poprostu na robieniu USG? ;) Jak ja miałam teoretycznie płodne to mi nie robił USG. Powiedział tylko, że śluz płodny.

Ewelina2000 ale z czym się czujesz strasznie? Nie rozumiem twojego posta chyba. Pogadałas z chłopakiem i uzgodniliscie że jednak się nie staracie, tak? Tak szczerze, ja też myślałam, że jestem gotowa na dziecko, na karmienie, na wstawanie, byłam przekonana że dam sobie ze wszystkim radę, że chata będzie na blysk, że ja będę na błysk i szczęśliwa rodzinka [emoji14] a przyszło takie zmęczenie, że podczas karmienia dziecka usypialam i jedynym moim relaksem były spacery podczss których mały nie płakał. Później były zawirowania z mieszaniem i tak zeszły mi 4 lata do planowania kolejnego dziecka. Gdybym zaplanowała je szybciej byłaby niezła rozpierducha i patologia ;)

Wiadomo, małżonek zadowolony. Powiedział że nie jest tak źle bo jest ich dużo i bardzo ruchliwe. Że ten wynik mógł być taki bo maz go robil 2 tygodnie po weselu na którym sobie nie żałował. Ma odstawić na miesiąc całkiem alkohol, brać suple i miesiąc po odstawieniu Alko powtórzyć. Ale nie w klinice badania niepłodności Tylko w normalnym laboratorium
No i super[emoji8] a zalecil jakies badania, suplementy?
Mój maz ostatnio sobie nie zaluje piwka. Chyba musze mu zakazac! Ale tak mi ciezko zabierac mu ostatniej "przyjemnosci"[emoji23]

reklama
A nie wkurzacie się jak ja odpowiadam na 3 z miliona postów? [emoji14] nie dam rady odpowiadać każdej :/

Malentka na czym polega monitorowanie cyklu? Poprostu na robieniu USG? ;) Jak ja miałam teoretycznie płodne to mi nie robił USG. Powiedział tylko, że śluz płodny.

Ewelina2000 ale z czym się czujesz strasznie? Nie rozumiem twojego posta chyba. Pogadałas z chłopakiem i uzgodniliscie że jednak się nie staracie, tak? Tak szczerze, ja też myślałam, że jestem gotowa na dziecko, na karmienie, na wstawanie, byłam przekonana że dam sobie ze wszystkim radę, że chata będzie na blysk, że ja będę na błysk i szczęśliwa rodzinka [emoji14] a przyszło takie zmęczenie, że podczas karmienia dziecka usypialam i jedynym moim relaksem były spacery podczss których mały nie płakał. Później były zawirowania z mieszaniem i tak zeszły mi 4 lata do planowania kolejnego dziecka. Gdybym zaplanowała je szybciej byłaby niezła rozpierducha i patologia ;)
Kazda udziela sie w miare swoich mozliwosci[emoji8]
Tu nikt do nikogo nie ma o noc pretensji[emoji5]
Ciesze sie ze rozkrecilyscie watek[emoji5][emoji123]

Do góry