reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Jak go pytałam to mówił, ze nic go nie swędzi ani nie piecze i mi też często zdarza się mieć infekcje bezobjawowa, tylko czasami śluz ma taki intensywny "zapach" i po tym stwierdzam , ze cos tam jest nie tak... no i dziś właśnie byłam u gina i pokazalam jej wyniki nasienia i powiedziala, ze to nie takie łatwe, żeby zdiagnozować obojga to musielibyśmy zapisać sie na badania do kliniki niepłodności i ze mój tż by musial iść do urologa albo androloga i musialby on go prowadzić i obserwować, bo powiedziała, ze nie ma sensu robić jednorazowych wyników, bo to nic nam nie powie ani jednorazowe badanie nasienia , ani jednorazowe badanie hormonów... no i zapytałam o leki to powiedziała ze ona sie tym nie zajmuje , ze jest na NFZ i bla bla bla, no ale dała mi antybiotyk 6tab i mam się podzielić nimi z tż,czyli po 3 na glowe I tabsy dowcipne... no ale co z tego wyjdzie to nie wiem :/
Ze sprawami facetow najlepiej udac sie tylko albo do urologa albo do androloga. Ginekolodzy maja mala wiedze na temat męskich problemow[emoji19]

reklama
Ja również pracuje, przyznaje jakiś czas byłam w domu jeszcze na długo przed 500 ale chłopcy byli mali a ja nie miałam ich z kim zostawiac. Teraz kiedy chodzą do przedszkola i zerowki to z przyjemnością wrocilam do pracy i również nie wyobrażam sobie żebym do końca życia miała z niej zrezygnować

Oo no to super. Mi koleżanka kiedyś poleciła wróżke, która czyta z oczu, wszystko powiedziala i przeszłość i przyszlość i nic moja koleżanka nie mówiła jej, ta wróżka sama mówiła [emoji33] ale ona jest z Kielc i czasami przyjmuje chyba w Grójcu? Ale mi za daleko do niej zeby jechać :( i trochę się dygam co usłyszę...
No to właśnie trzeba mieć sprawdzoną :) bo pamiętam też, że pisałam do innych i one niestety, tak wymyślaly... No da się to wyczuć :) wystarczy takiej wróżki zapytać o swoją przeszłość jako pierwsze pytanie :) i już wiesz czy jest sens tracić czas [emoji23]

Zobacz załącznik 922390
No patrzcie jakie bladziochy wychodzą [emoji24][emoji24][emoji24] a już pora na owu! Dziś 14dc a tu tak kiepsko. Zawsze w tym czasie te testy z rossmana mi pokazywały się już dosc ciemne.

A pilas coś przed robieniem testu? Testy czasami są fałszywe jak się pije, przynajmniej dwa h trzeba odpuścić sobie napoje. Osobiście kiedyś tego nie wiedziałam ale zaczęłam wnikliwie czytać ulotkę :D

Mi sie podoba projekt 500+, na dzieci powinno byc duzo pieniędzy, bo niestety ale utrzymanie dziecka kosztuje.
Ale nie podoba mi sie ze przez 500+ zaczęła na potęgę rozmnażać się patologia[emoji58] co roku robia kolejne dziecko, bo dają tyle pieniędzy...a w większości przypadkow takie "rodziny" siedzą w małej klitce z 3-4 dzieci i żyją tylko z zasiłków[emoji19]
Moj mąż gdy tylko słyszy 500+ od razu reaguje z nerwami.

Dziewczyny ale skoro już rozmawiamy na różne tematy dotyczące naszego życia to mam pytanie dotyczące 500+ chciałabym wiedziec jakie macie zdanie na ten temat?? Pytam bo sporo kontrowersji jest o tym ludzie mówią ze kobiety przestały pracować "bo po co" inni ze wspomagaja rodziny
Ja nie wyobrazam sobie nie pracować, ale 500+ nie mam. Znam za to więcej kobiet które mają i pracują, ale i takie, które mają gdzieś i zyją tylko z tego.

Hej dziewczyny, ja dziś wylądowałam u gina bo rano miałam różowy śluz :( na szczescie na usg wszystko wygląda dobrze, ciąża prawidlowo zagnieżdzona. Dostalam utrogestan dopochwowo. Jakby coś się działo to mam dzwonić, jeżeli nie będzie problemów to następna wizyta za 2 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, ja dziś wylądowałam u gina bo rano miałam różowy śluz :( na szczescie na usg wszystko wygląda dobrze, ciąża prawidlowo zagnieżdzona. Dostalam urogestan dopochwowo. Jakby coś się działo to mam dzwonić, jeżeli nie będzie problemów to następna wizyta za 2 tyg.
Oj..ale dobrze ze jest ok :-*

Do góry