reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Tak troche z innej beczki,pare z was ma mezow na wyjazdach,myslicie ze oni sobie tam recznie nie pomagaja jak was nie ma? Ja wiem ze moj sobie recznie robi i nie mam z tym problemu,ale ma zakaz robienia jak mamy plodne dni,nawet mu mowi ze ma dzis nie dusic kurczaka hehe,bo sie boje ze plemniki beda nie dojzale.Moj ma mega poped sexualny i wiem o tym,ale czasem mysle ze jak zaczelismy starania ze on sobie pomagal sam tez i nie bylo dorodnych plemnikow juz dla mnie.A facet nie zawsze sie przyzna ze sobie pomaga.Taka tylko mysl.:)
Nie, mój jest spokojny jeżeli chodzi o robótki ręczne [emoji23] wiadono, że ma chcice, ale stwierdził, że woli wariatów dla mnie zostawić niż bezproduktywnie się ich pozbyć [emoji23]

To kiedy robić test ciazowy najlepiej :)
Ja widzialam na innym forum jak dziewczynom wychodzily testy juz 8dpo, a inne miały negatywy do samego dnia spodziewanej miesiaczki a nawet 2-3 dni po terminie.
Bo ja przez 18 lat nigdy w życiu nie dostalam okresu pozniej niz 28dni chyba ze bylam w ciąży:tak: a jezeli owu bedzie pozniej to okres też wiec raczej obstawiam ze cykl bez owu jest no chyba ze pierwszy raz bede miala pozniej bo ostatnio sie zadzylo ze dostalam okres o tydzie za wczesnie tez pierwszy raz bo owu byla 6 a 7 dc.
Jesli raz przyszla wczesniej owulacja to teraz dla równowagi moze być kilka dni później. Ja ogólnie mam ruchomą owulacje więc jestem przyzwyczajona ze mam ją miedzy 15 a 23 dc. Ale raz też myslalam ze mam cykl bezowulacyjny bo nastąpilo przygotowanie do owulacji śluzy i te sprawy a owulacji nie bylo. Przyszla dopiero 34 dc. Czyli wtedy gdy teoretycznie powinnam mysleć o @.
Wczoraj mimo zmęczenia mój kochany dal rade choć nie ukrywam ze chyba się przerazil kiedy naczytał się o mozliwosci ciąży blizniaczej
Trzeba było go nie uświadamiać. [emoji23] oby się udało conajmniej jedno[emoji6].

Ja widzialam na innym forum jak dziewczynom wychodzily testy juz 8dpo, a inne miały negatywy do samego dnia spodziewanej miesiaczki a nawet 2-3 dni po terminie. Jesli raz przyszla wczesniej owulacja to teraz dla równowagi moze być kilka dni później. Ja ogólnie mam ruchomą owulacje więc jestem przyzwyczajona ze mam ją miedzy 15 a 23 dc. Ale raz też myslalam ze mam cykl bezowulacyjny bo nastąpilo przygotowanie do owulacji śluzy i te sprawy a owulacji nie bylo. Przyszla dopiero 34 dc. Czyli wtedy gdy teoretycznie powinnam mysleć o @.Trzeba było go nie uświadamiać. [emoji23] oby się udało conajmniej jedno[emoji6].
Dziękuję umi:) to jeszcze czekam:)

Motylek na test ciazowy zdecydowanie za wcześnie. Ja tez czasami po owulacji robilam sobie testy i wychodziły pzytywne, po prostu czasami jormon LH dluzej sie utrzymuje.
Ja widzialam testy owulacyjne które pokazywaly ciążę, i te kreski testowe były bardzo ale to bardzo bardzo ciemne.

Ja widzialam na innym forum jak dziewczynom wychodzily testy juz 8dpo, a inne miały negatywy do samego dnia spodziewanej miesiaczki a nawet 2-3 dni po terminie. Jesli raz przyszla wczesniej owulacja to teraz dla równowagi moze być kilka dni później. Ja ogólnie mam ruchomą owulacje więc jestem przyzwyczajona ze mam ją miedzy 15 a 23 dc. Ale raz też myslalam ze mam cykl bezowulacyjny bo nastąpilo przygotowanie do owulacji śluzy i te sprawy a owulacji nie bylo. Przyszla dopiero 34 dc. Czyli wtedy gdy teoretycznie powinnam mysleć o @.Trzeba było go nie uświadamiać. [emoji23] oby się udało conajmniej jedno[emoji6].
Tez mam nadzieje ze uda się chociaż jedno :) kurcze to z przyplywu emocji byłam tak szczęśliwa ze wszystko mu zaraz wychlapalam :D

Widzę, że temat wymarzonych odstępów między dziećmi już był, to ja zapytam o wymarzoną płeć. Macie jakieś preferencje, czy jest Wam to zupełnie obojętne ?

Tylko o dziewczynce marzę! [emoji166][emoji177] takiej małej Tosi mi do szczęścia brakuje. Wiem, że jesli bedxie chłopiec to i tak bede go kochać, ale tu chodzi o poczucie spełnienia. Brak córki jednak dał o sobie znać i pomimo dużych sprzeciwów ze nie chce wiecej dzieci, jednak staramy sie o trzecie. Chyba jakas podświadomość daje sie we znaki.

Motylek na test ciazowy zdecydowanie za wcześnie. Ja tez czasami po owulacji robilam sobie testy i wychodziły pzytywne, po prostu czasami jormon LH dluzej sie utrzymuje.
Ja widzialam testy owulacyjne które pokazywaly ciążę, i te kreski testowe były bardzo ale to bardzo bardzo ciemne.
Dziękuję Azulka :) to kiedy najwcześniej zrobić mam 9-10 dni do @:)

reklama
Zazdroszczę Wam regularnych cykli, ja zawsze miałam problem z tym. Ale pocieszam się że owulacja jednak jest :)
A długie masz cykle? Ja tez sie pocieszam, ze wazne ze owulacja wystepuje. A juz kiedy no to cóż. Trzeba obserwowac.
Tez mam nadzieje ze uda się chociaż jedno :) kurcze to z przyplywu emocji byłam tak szczęśliwa ze wszystko mu zaraz wychlapalam :D
Hi hi no coz. Taka okazja często sie nie zdarza[emoji6]. Tzn jedna owulacja a tu jakby dwie na raz.

Do góry