reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Gdzies czytalam ze mlode osoby do dwoch lat jak sie staraja to jest normalne,wiec u was jest jeszcz daleko do dwoch lat.Zajoma para tez nie zachodzila a wszystko cacy i tak ja ma byc,a i tak nie udawalo sie.Zaszli w 23 cyklu,czyli do dwoch lat:)
Ja z kolei czytałam że do roku a jeszcze gdzieś że wogole do pół roku a potem jak się nie udaje to trzeba szukac przyczyny no te pol roku to moim zdaniem trochę przesada ale ten rok to faktycznie może to zająć ... Ale sama mam znajoma która 2 lata się starała a oboje zdrowi

reklama
Nie nadarzam was nadrabiac, za duzo watkow chyba sledze [emoji14]

Przesylam kazdej z was ciazowe fluidy [emoji179][emoji179][emoji179][emoji179] mam nadzieję ze juz niedlugo kazda z was zobaczy taki widok jak ja i bardzo mocno wierze ze tak wlasnie bedzie [emoji179][emoji179]

My dzis po kolejnej wizycie u gin, i moja doktor dlugo musiala szukac dzidziusia bo jest bardzo ruchliwe i ciagle uciekał, podskakiwal no i bluzke otwieral i raczkami i nozkami machal [emoji7]poplakalam sie jak puscila serduszko [emoji7]
No i kolejny raz mamy potwierdzone - według gin dziewczynka - Dagmara [emoji7]

Zarazajcie sie wszystkie i bardzo chce jak najszybciej widziec i od was wszystkich takie fotki [emoji7]Zobacz załącznik 921826
Piękny widok [emoji7] [emoji7] [emoji7]

No mam jedno,ty masz chociaz czas czego ja juz nie mam.Wierze ze w dzisiejszych czasach kazda kobieta powinna miec pomoc w zajsciu w ciaze,i technologia i medycyna to umozliwia.Jak nie naturalnie to z pomoca ,zobaczysz kochana ze sie uda!
Juz się tak nie postarzaj, ja pilnowalam dziewczynki i jej mama miała 34 lata jak ją urodziła i to jej pierwsze dziecko także jak u Ciebie czy teraz czy za rok to juz różnicy nie będzie, a moja ciotka urodziła 4 dziecko mając 40 lat i tez dała radę ;)

No nie wiem jak Ty, ale ja przyszle Święta Bozego Narodzenia zamierzam spędzić jako ciężarna, rzygajac jak kot z powodu mdłości[emoji16][emoji12][emoji39][emoji87]
Ty i reszta dziewczyn mam nadzieje ze spędzicie je podobnie[emoji120][emoji173]
Super by było,ale bez tego rzygania [emoji23] [emoji23]

Gdzies czytalam ze mlode osoby do dwoch lat jak sie staraja to jest normalne,wiec u was jest jeszcz daleko do dwoch lat.Zajoma para tez nie zachodzila a wszystko cacy i tak ja ma byc,a i tak nie udawalo sie.Zaszli w 23 cyklu,czyli do dwoch lat:)
Moim zdaniem dwa lata starań nie jest normalne, i to jeszcze u mlodych osob. Gdzie oboje potencjalnie powinni byc zdrowi i nie powinni miec zadnych problemow, tak jak maja juz np starsze osoby. Przy takim dlugim okresie starań z reguly zawsze cos jest nie tak.
Jeszcze rok czasu zrozumiem, ale nie dwa lata. My sami badania zrobilismy po 1,5 roku starań, i wyszło ze jest duży problem. I mam żal do siebie że tak późno sie na to zdecydowaliśmy. Bo mogliśmy te badania zrobić już po roku czasu. Ale czekaliśmy nie wiadomo na co. I to ze jestesmy mlodzi wcale nie oznacza ze mamy czas. Bo u Nas jak sie wyniki nie poprawia to zostaje tylko in vitro.
Moim zdaniem zdrowa para powinna zajsc w ciaze do kilku miesiecy regularnego seksu w okresie okolowulacyjnym. Jezeli dłużej nie zachodzi, zwyczajnie jest jakis problem. Nie zawsze, ale w wiekszosci przypadkow okazuje sie ze jest coś co trzeba podleczyc aby ta ciąża była.

Moim zdaniem dwa lata starań nie jest normalne, i to jeszcze u mlodych osob. Gdzie oboje potencjalnie powinni byc zdrowi i nie powinni miec zadnych problemow, tak jak maja juz np starsze osoby. Przy takim dlugim okresie starań z reguly zawsze cos jest nie tak.
Jeszcze rok czasu zrozumiem, ale nie dwa lata. My sami badania zrobilismy po 1,5 roku starań, i wyszło ze jest duży problem. I mam żal do siebie że tak późno sie na to zdecydowaliśmy. Bo mogliśmy te badania zrobić już po roku czasu. Ale czekaliśmy nie wiadomo na co. I to ze jestesmy mlodzi wcale nie oznacza ze mamy czas. Bo u Nas jak sie wyniki nie poprawia to zostaje tylko in vitro.
Moim zdaniem zdrowa para powinna zajsc w ciaze do kilku miesiecy regularnego seksu w okresie okolowulacyjnym. Jezeli dłużej nie zachodzi, zwyczajnie jest jakis problem. Nie zawsze, ale w wiekszosci przypadkow okazuje sie ze jest coś co trzeba podleczyc aby ta ciąża była.
Azulka nie rozpamietuj kiedy i co mogłaś zrobić :* może wtedy nie był dobry moment...

Dzień dobry dziewczyny :* u mnie owu za rogiem. LH ładnie rośnie. Teraz pozostaje śledzić. Seksy idą swoi torem. Kiedy chcemy.

Kamila, słodka dziewczynka! Gratuluję i pozytywnie zazdroszczę [emoji177]

Ja uważam, że zdrowa para do roku może dać sobie czas i szansę bez wspomagaczy na ciąże. Potem czas na pomoc. Nie ma co czekać.

Trzymam kciuki za wszystkie z Was [emoji1307]

reklama
Ale żeście naprodukowaly nie nadrobię
Wczoraj miałam pierwsze przytulanie z muszlą masakra i ten ból głowy dzisiaj nie dałam rady wstać do pracy :errr:

Do góry